Hur ändrar du din DNS-server på en Mac?

Hur ändrar du din DNS-server på en Mac?

Domain Name System eller DNS är avgörande för webbplatsens tillgänglighet i olika webbläsare för datorsystem. Många Mac-användare känner inte till DNS-serverinställningar, men det påverkar tillståndet eftersom enheterna har miljontals domäner och anslutna IP-adresser. Därför blir det lättare att ändra domännamn till motsvarande IP-adresser genom DNS-servrar.

Användare kan ladda ner den robusta CleanMyMac X-programvaran för långsamma Mac-enheter. Det tar bort all skadlig programvara och överflödiga skräpfiler och förbättrar systemets prestanda och internethastighet. Eller så kan du direkt byta DNS-server inställningar och förbättra webbladdningen och hastigheten på internetprestanda.

Metoder för att ändra DNS-server på Mac

Det finns specifika steg som användarna måste hantera ändra DNS-server på Mac utan något fel. Här är de viktigaste sakerna du bör tänka på och utföra för att förbättra internethastigheten och anslutningen. Följ metoderna noggrant för ditt system.

Metod 1: Få åtkomst till DNS-inställningarna på Mac

Innan byter DNS-server inställningar på din Mac-enhet, bör du öppna den för att se tillgängliga serverinställningar. Därefter kan du utföra de nödvändiga stegen för att göra inställningsändringar.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna Apples hemmeny och välj sedan “Systeminställningar” för att öppna fönstret. Alternativt kan du klicka på alternativet i Dock.

Systeminställningar

Steg 2: Öppna fönstret Nätverksinställningar genom alternativet Nätverk under Systeminställningar. Det skulle visa alla aktiva nätverksanslutningar.

Nätverksinställningar

Steg 3: Välj önskad anslutningstyp för dina DNS-ändringssteg och öppna fönstret Avancerat. Vanligtvis förblir en anslutning aktiv, det vill säga WiFi. En grön prick visas bredvid termen som indikerar denna aktiva status. Särskilt är denna process liknande för vilken anslutning en användare än arbetar med, som Ethernet, Bluetooth eller Thunderbold Bridge.

Steg 4: Öppna fliken DNS för att visa två rutor. En skulle ha listan över sökdomäner och den andra skulle lista DNS-servrarna.

Den här listan kan visas tom, ha poster i mörk text eller nedtonade poster.

Om det är den sista typen betyder det att IP-adresserna körs med en annan enhet, närmare bestämt nätverksroutern. Du kan redigera listan och åsidosätta den via fönstret Nätverksinställningar på Mac-enheten manuellt, som förklaras under metod 2. Men detta skulle bara gälla den primära enheten.

Mörka textposter är lokalt inmatade alternativ, medan de tomma inmatningsfälten betyder att DNS-servrar inte tilldelas dem.

Metod 2: Ändra DNS-server genom Systeminställningar

Den enklaste metoden att byta DNS-servers när du använder Mac-system är att komma åt systeminställningar direkt. Följ sedan rätt ordning för att ändra inställningarna på din enhet.

Hur gor man det har?

Steg 1: Klicka med markören överst på ikonen för Apple, synlig i det övre vänstra hörnet på startskärmen.

Steg 2: Välj sedan alternativet Systeminställningar.

Steg 3: Välj alternativet “Nätverk” på nästa skärm.

Steg 4: Efter att ha gjort det tar systemet dig till nästa skärm som innehåller flera tillgängliga nätverksanslutningar. De finns i den vänstra sidofältet. Välj din föredragna nätverksanslutning bland de gröna inringade alternativen.

Steg 5: Välj sedan alternativet “Avancerat” som är tillgängligt på knappen till höger i dialogrutan.

avancerat alternativ

Steg 6: Efter detta bör du trycka på markören på DNS-fliken på den övre sidan av ditt fönster.

DNS-fliken

Steg 7: Välj plusikonen (+) under rutan för listan DNS-servrar. Ett textinmatningsfält skulle komma upp i listan. Du kan manuellt lägga till den DNS-adress du kommer att använda och klicka på “Return” efter det.

Till exempel, om du vill komma åt Googles DNS-adress, ges alla adresser före efter att du klickat på plusikonen.

  • 8.8.4.4
  • 8.8.8.8
  • 2001:4860:4860::8844
  • 2001:4860:4860::8888

De två adresserna överst är IPv4-adresser, medan den tredje och fjärde är IPv6-adresser.

IPv4-adresser

Under tilläggsperioden kan du ersätta alla nedtonade poster som verkar byta DNS-server inställningar. Det är dock möjligt att radera dem.

Steg 8: Efter det måste du lägga till den primära och sekundära DNS-adressen. För att lösa en URL-post när du försöker ändra DNS-server på Mac, skulle systemet fråga om den första DNS-serverposten på listan. Om det finns noll svar kommer den att växla till posten efter det. Detta fortsätter tills systemet frågar varje server eller tills de får ett svar.

Steg 9: Efter detta måste du klicka på “OK”-knappen, vilket tar dig tillbaka till det föröppnade “Nätverks”-fönstret.

Steg 10: Sedan måste du välja knappen “Apply”. Det skulle aktivera ändringarna du gjorde.

tillämpa

Vilka är lämpliga tredjeparts DNS-servrar att använda?

Till ändra DNS-servern på Mac, kan användare använda tredjeparts DNS-servrar. Standardalternativen inkluderar Google Public DNS, OpenDNS och Cloudflare. De är säkra, innehåller en omfattande databas med IP-adressalternativ och garanterar hög integritet och snabb support. Alla tre alternativen tillhandahåller användbara primära DNS-adresser och sekundära DNS-adresser.

DNS-adresserna för var och en är:

  • Google Public DNS- 8.8.4.4 och 8.8.8.8
  • OpenDNS- 208.67.220.123 och 208.67.222.123
  • Cloudflare- 1.0.0.1 och 1.1.1.1

Slutsats

De metoder som finns tillgängliga för byta DNS-server inställningarna för Mac-enheter är enkla, så följ sekvensen noggrant. Se till att du har ett administratörskonto/lösenord och tillgång till en eller flera typer av DNS IP-adresser. Installera och använd programvaran MacPaw CleanMyMac X för säker enhetsrensning.

Vi har andra sådana inlägg tillgängliga. Om du tyckte att detta var till hjälp, läs dem gärna.

Relaterade Artiklar

Back to top button