Hur aktiverar och inaktiverar man offlineläge i Google Chrome? (Exempel)

0 Shares

Vi vill granska innehållet på en webbplats många gånger, men för tillfället har vi ingen internetuppkoppling. I dessa fall kan vi fortsätta läsa igenom filen offlineläge. Vill du veta hur du slår på och av offlineläge i google chrome?I så fall hjälper den här artikeln dig att hitta svaret.

Hur aktiverar och inaktiverar man offlineläge i Google Chrome?

Google Chrome-erbjudanden förbättringar i din webbläsare så att vi kan utnyttja dem på bästa sätt. Detta är fallet med offline-läge, där du kan spara de webbplatser du besöker och se dem senare när du inte har tillgång till internet från din dator eller mobiltelefon.

Vad är offlineläge i Google Chrome?

Fil offlineläge eller offlineläge Det här är ett alternativ som erbjuds av webbläsaren Google Chrome för att bläddra i innehållet på vissa webbplatser utan att ha tillgång till Internet. I det här läget skapar webbläsaren en lokal cache och lagrar de webbplatser vi besöker för att se dem senare när vi inte har en internetanslutning.

Även från en viss position kan det också vara användbart att spara data medan du surfar i Google Chrome. Oavsett varför du aktiverar det har vi satt ihop en handledning där vi förklarar hur det fungerar och aktivering och inaktiveringsprocessen.

Hur fungerar offlineläge i Google Chrome?

Varje gång du besöker en webbplats cachelagras information från den webbplatsen. Därför kan du dra nytta av offlineläge för att snabbt komma åt information som erbjuds av en webbplats som du har besökt vid ett annat tillfälle.

Viktig information om offlineläge i Google Chrome

Det är värt att nämna att innehållet på sidan finns kvar Cache tills du rensar nedladdningen i din webbläsare. Du bör också veta att offline-läget är avstängt som standard och därför rekommenderas att aktivera det om du vill använda det.

Aktivera offlineläge i Google Chrome på din dator

Om du vill aktivera offlineläge i Google Chrome på din dator måste du gå till webbläsarens adressfält och klistra in det här kommandot: chrome: // flaggor / # enable-offline-mode. Vi accepterar alternativet “Aktivera” och startar om webbläsaren. Därmed är offlineläget aktiverat.

Aktivera Google Chrome offline-läge från din mobiltelefon

Om du vill aktivera den här funktionen på din mobiltelefon, leta efter de tre prickarna längst upp till höger i webbläsaren; då kommer du att se menyn. Välj den andra ikonen (nedåtpil med bindestreck) och följaktligen innehållet i filen hemsida som vi visualiserar.

Då visas ett meddelande “Öppet” innehållet vi lagrar. Om vi ​​gör detta kommer vi att se webbplatsen vi besökte tidigare och meddelandet “visar en offlinekopia av denna sida”. På så sätt kommer du att kunna komma åt alla lagrade sidor med alternativet “Nedladdningar” i Google Chrome-menyn.

Inaktivera offlineläge i Google Chrome

För att inaktivera offlineläge i Google Chrome måste du gå till adressfältet i din webbläsare och klistra in kommandot chrome: // flaggor / # disable-offline-mode. Acceptera alternativet “inaktivera” och starta om Chrome.

Observera att denna konfiguration också kan göras med specifika applikationer eller plattformar. Du kan till exempel ställa in Gmail offline-läge.

Hur tar jag bort webbplatser som jag laddat ner till min telefon?

Om du vill ta bort webbplatser som du inte längre behöver, gå till “Nedladdat” finns i webbläsarmenyn. Där kommer du att kunna se en lista över alla sidor som du sparat tidigare. För att ta bort, klicka på webbplatsen tills raderingsikonen visas högst upp på skärmen.

Fördelar med bristen på internetläge i Chrome

Tack vare offlineläget kan du snabbt komma åt dina favoritsajter även på dessa platser med internetuppkoppling eller när du inte vill spendera data från din mobila enhet. Dessutom låter den dig ha allt innehåll du behöver till hands på ett ställe och radera det när du försöker rensa webbläsaren.

Å andra sidan, om du inte vill slösa med data bör du också spara på din mobildataanvändning när du använder YouTube, vilket är ett av de ansvarsområden som slukar mest av din internetuppkoppling.

0 Shares