Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur aktiverar och inaktiverar jag SuperFetch i Windows 10? – Systemkonfiguration

Windows är ett av de mest använda operativsystemen idag tack vare dess många möjligheter. Detta hindrar honom dock inte från att ha eventuella problem eller fel i systemet, som SuperFetch, tidigare känt som Sysmain. För att ta reda på vad det här felet är, vad som orsakar det och hur man åtgärdar det, kommer vi att diskutera det mer i detalj nedan.

Vilka fel kan Sysmain (tidigare SuperFetch) orsaka på min dator?

Det första att veta är vad Sysmain är. Och det är inget annat än process som körs på Windows från äldre versioner som Windows XP eller Windows Vista. I nyare versioner (10, 7 eller 8) är denna bugg känd som SuperFetch; men i högteknologiska Windows 10 är det känt som Sysmain, även om syftet är detsamma.

Denna process tar hand om analysera och kontrollera mängden RAM använder program som körs på datorn. Specifikt handlar denna process om att bedöma vilka program som används mest och ladda dem direkt i RAM-minnet när datorn börjar användas.

På ett sätt är detta en fördel då det sparar mycket tid när man kör våra favoritapplikationer. Naturligtvis från utsidan kan det verka som att mycket RAM-minne används, men detta är inte fallet eftersom programmet utvärderar och välj de mest använda programmen och det är de som kör

Detta hindrar inte processen från att presentera vissa problem eller buggar. Till exempel, eftersom det handlar om RAM-kortet, kan det ibland hända det ge vissa program högre prioritetoch till och med nära andra som den upptäcker att den inte används.

Dessutom har andra användare rapporterat vissa problem med lanseringen, till exempel permanent diskanvändning vid 100 % kapacitet. Även det faktum att enhetens start är mycket långsam och kan också minska datorns prestanda; i vissa fall har till och med överhettning rapporterats. Av dessa skäl väljer många att inaktivera denna process.

Det bör noteras att inaktivering av detta program inte rekommenderas i alla fall på grund av den viktiga roll det spelar i hastighet och enhetshantering. Därför kommer det att förklaras i detalj nedan i sådana fall är det lämpligt att inaktivera denna process och under vilka omständigheter inte.

I vilka fall rekommenderas det att inaktivera Sysmain (SuperFetch) på datorn?

Sammantaget orsakar denna process inga problem med operativsystemet eftersom det är en så enkel process att den inte tar upp mycket diskutrymme eller RAM. I alla fall, vissa användare väljer att inaktivera denna process av några av de skäl som redan nämnts, och det är okej. Men det bör inte göras i alla fall.

Det finns minst tre saker att tänka på när du bestämmer dig för att inaktivera en process. Först och främst vilken svarstid datorn kommer att ha. Eftersom den här processen har en funktion för att bedöma vilka program som används mest för att ladda den direkt i RAM-minnet, kan svarstiderna bli långsammare om den inaktiveras.

Dessutom måste du kom ihåg föreställningen det orsakar denna process. I vissa enheter har processen inte gjort mer än mättnad av detsamma; till exempel ökade disk- och RAM-förbrukningen kraftigt och under lång tid. Om det här problemet uppstår ofta är det bäst att inaktivera det.

För det tredje måste du komma ihåg att använda ditt RAM-minne. Eftersom processen handlar om att prova och analysera vilka ofta använda program som använder detta minne, om det är avstängt, är det mer sannolikt att mindre ofta använda program stängs oväntat; allt detta beror på dålig systemoptimering.

Tja, om det, efter att ha bedömt dessa omständigheter, beslutades att fortsätta med avaktiveringen av processen, kan olika metoder användas. Sedan kommer de att berätta exakt vad de är och vad proceduren är.

Hur aktiverar och inaktiverar man Sysmain på en Windows 10-dator?

För att aktivera eller inaktivera Sysmain Det finns två bästa metoder.Obs: Den första är tillgänglig från kommandoraden och den andra är från Windows-tjänster. Båda är effektiva, men varierar i varaktighet; varje användare kan bestämma vilken som passar honom bäst.

Använder kommandoraden

Den första metoden är att använda kommandoraden. För att använda denna procedur, tryck på Windows + R och skriv i “regedit”-dialogrutan, tryck sedan på Enter och registerredigerarens fönster öppnas. Här måste du följa följande väg: HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / MemoryManagement / PrefetchParameters.

När du kommer till slutet av denna turné måste du hitta ett program som säger “EnableSuperfetch”. Nästa sak blir att inaktivera tjänsten när programmet startar. Stäng sedan av den under systemstart samt aktivering. Du kan se att processen är ganska omfattande. Men nästa är mycket enklare.

Från tjänster

För att aktivera eller avaktivera SuperFetch från fliken tjänster, tryck på tangenterna Windows + R, tryck sedan på Retur. Efter att ha öppnat tjänstefönstret måste vi hitta namnet på vår process och dubbelklicka på det. Detta öppnar en liten dialogruta där du måste göra några mindre ändringar.

Först och främst klickar du på alternativet “stopp”. Sedan ska listan och visas i fältet “Starttyp”. välj “Inaktiverad”. Slutligen, klicka bara på acceptera och den andra tillämpas; och det är klart: processen kommer att stängas av. Om du vill återaktivera den måste du följa samma procedur.