Hur aktiverar man HiDPi-skalning på Linux? – Förbättra hög upplösning

0 Shares

Vi letar alla ständigt efter bättre teknologier för att njuta av audiovisuellt innehåll, utföra arbete eller akademiska uppdrag med större detaljer och precision som vi får till stor del från högupplösta skärmar.

Ansluta en Linux-dator till en högupplöst bildskärm sker med stöd för HiDPIÄven om konfigurationen av det här operativsystemet är ganska bra och ständigt uppdateras, kanske det inte justeras automatiskt i olika miljöer.

Vad betyder det att aktivera HiDPi-skalning på Linux?

Efter att ha laddat ner Linux från dess hemsida kommer du personligen att kunna uppleva möjligheterna, funktionerna och svagheterna som detta operativsystem erbjuder och överträffa sina konkurrenter. En viktig aspekt att utvärdera för de flesta användare är bildkvalitet på externa skärmar.

I de senaste versionerna av denna gratisprogramvara hittar vi bättre och bättre DPI-inställningar, men i applikationer med högupplösta skärmar sker ofta inte skalningen automatiskt på lämplig nivå. Detta innebär att den visuella effekten som visas på den nya skärmen ändras.

Det enklaste sättet att lägga märke till detta är att lägga märke till viss pixelering och generellt låg bildupplösning när du spelar filmer, filmer, spel och mer. Det positiva är att du kan dra nytta av uppdateringarna som finns i systemet för att rätta till det här felet och förbättra användarupplevelsen.

Hur aktiverar man HiDPi-skalning på Linux?

Om du redan har upplevt den låga kvaliteten på bilden som skickas av din Linux-dator, kommer du självklart att sträva efter att maximera din skärmupplösning. Det är absolut nödvändigt vid denna tidpunkt avgöra vilken miljö din enhet stöder att på så sätt tillämpa en konfiguration som motsvarar dess egenskaper.

Alla grafikmiljöer använder inte samma procedur för att ställa in HiDPI på skärmen, men alla kan modifieras för att få den bästa upplösningen för den utgående bilden. Även om vissa versioner automatiskt känner igen och beräknar måtten på den visade bilden.

För Unity-skrivbordsmiljöer

Ubuntus föredragna skrivbordsmiljö stöder mycket uppdaterat HiDPI-stöd, så att göra inställningar i dess gränssnitt är mycket mer användarvänligt. Men du bör ta hänsyn till att detta nästan alltid är onödigt eftersom det automatiskt placerar lämplig bay på HiDPI-skärmar. Om du fortfarande föredrar att justera det manuellt bör du:

 • Sök efter “skärm” i skriptet på skrivbordet.
 • Väl där väljer du den skärm du vill anpassa.
 • Hitta funktionen “Skala” i menyn.
 • Du kommer att se ett reglage som du kan flytta upp och ner för att förbättra din DPI.

Prova Budgie

Om du märker besvär när du anger förkortningar eller symboler på din dator är det bekvämt att ändra tangentbordsspråket i Linux, på så sätt kan du köra vilken terminal som helst utan att oroa dig för fel. Till exempel från Budgie-miljön, där trots det finns inget HiDPI-utvecklingsområdedu kan prova några knep.

Baserat på Budgie Desktop stöder ett Gnome-liknande gränssnitt, protokollet som ska följas för att förbättra upplösningen på externa skärmar kommer att vara detsamma. Detta innebär att även om Budgie-utvecklarna inte tillhandahåller den här konfigurationsmöjligheten till användarna, kan vi tillämpa rätt kommando i Gnome:

 • Det första är att öppna en terminal, du behöver bara “Ctrl + Alt + T” för att uppnå det.
 • Du anger “inställningar set org.gnome.desktop.interface scaling-factor 2”.
 • Tryck på enter och du är redo. Vi påminner dig om att den sista faktorn kan ändras när som helst som passar dig.

För skrivbordsmiljön Cinnamon

Cinnamon eller Cinnamon är den vänligaste miljön i HiDPI-installationen hittills, den skannar automatiskt den perfekta upplösningen för varje skärm. Om du märker några brister i dessa beräkningar kan du manuellt ändra konfigurationen enligt följande:

 • Öppna menyn Cinnamon, gå till “Inställningar”.
 • Hitta alternativet “Allmänt” i konfigurationspanelen.
 • Nu i avsnittet “UI-skalning”, ändra status från “Auto” till någon annan från menyalternativen.

Använd Gnomes skrivbordsmiljö

Om arbetskrav leder dig till anslut en högupplöst bildskärm, Det är bekvämt när du lär dig hur du ändrar filbehörigheter på Linux, på detta sätt kommer du att se till att du skyddar all din information. Kanske har inget av alternativen som presenterats hittills fungerat för dig eftersom din miljö är Gnome.

Detta är en mycket överflödig inställning eftersom den här skrivbordsmiljön vanligtvis är ganska intuitiv i skalningsupplösningar, eller så kan du justera den manuellt efter din bekvämlighet.

 • Öppna en ny terminal.
 • Ange “gsettings set org.gnome.desktop.interface scaling-factor 2”.
 • Tryck på enter så dubblar du upplösningen och du kommer att kunna visualisera varje pixel på skärmen mycket bättre. Tänk på att den sista siffran i påståendet alltid är variabel i jämna siffror, den motsvarar skalfaktorn, du kan prova vilken som passar din skärm bäst

Hur aktiverar jag HiDPi-skalning på Linux i skrivbordsmiljöer som XFCE4, MATE och LXDE?

Det finns andra Linux-skrivbordsmiljöer som är lite mindre populära och ärligt talat kompletta. Om du tillhör en grupp människor som föredrar XFCE4, MATE eller LXDE och har tagit kontakt eller funderat ansluta till HiDPi-skärmenVi beklagar att informera dig om att utvecklarna av dessa versioner inte presenterar några anpassningsverktyg än så länge.

Det betyder att du måste nöja dig med den skärmkvalitet du kommer att ha, eller att du kan installera den tidigare nämnda miljön för att kunna njuta av de nya skärmarnas höga precision.

0 Shares