Hur aktiverar jag USB-portar för att få dem att sluta fungera i Windows? – Mycket lätt (exempel)

0 Shares

I det här avsnittet kommer jag att lära dig slå på USB-portar som inte fungerar. Ibland när en enhet ansluts till datorn via USB-porten känner den inte igen den eller har något annat fel. Så nu har jag en lösning på ditt problem så läs gärna vidare för att lära dig hur du aktiverar USB-portar slutar fungera i Windows.

Aktivera USB-portarna

För att göra detta är det nödvändigt att aktivera USB-portarna på datorn ansluta vilken enhet som helst som mobiltelefon, hörlurar, webbkamera, etc. För om portarna är inaktiverade, när någon enhet är ansluten, kommer datorn inte att känna igen den.

Dessutom, när du skapar en multi-boot eller multi-boot USB, kommer USB inte att användas fullt ut om portarna inte är aktiverade.

För att aktivera eller inaktivera USB-portar i Windows 10 måste du först veta vilka USB-portar på din Windows-dator som fungerar korrekt.

Det finns flera metoder kunna lösa dessa typer av misslyckanden och hantera att slå på din dators USB-portar med lätthet. Dessa typer av fel löses enligt följande:

Systemregistret har ändrats

Den här typen av problem uppstår när det av någon anledning är nödvändigt att inaktivera portar. Detta görs vanligtvis av datatekniker.

För att lösa denna typ av problem, tryck på “Windows + R”, skriv “Regedit” i fältet Kör och tryck på “Enter”. I fönstret Registereditorn följer du följande sökväg: HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM, CurrentControlSet, tjänster och välj “USBSTOR”.

Nu i den högra panelen väljer du genom att dubbelklicka på “Start”, i nästa fönster ändrar du värdeinformationen till siffran “3”.

För att inaktivera USB-portarna anger du bara ett värde på 4. Klicka på “Acceptera“Så här kan du aktivera USB-portarna. Observera dock att om du ställer in värdet till 4 på din stationära dator kommer tangentbordet och musen att inaktiveras automatiskt.

Genom enhetshanteraren

Tja, om steget ovan inte fungerar för dig du bör kontrollera om portarna är inaktiverade via enhetshanteraren.

Det snabbaste sättet att komma till det här alternativet är att trycka på “Start”, skriv “Enhetshanteraren” i sökrutan och välj ett alternativ.

Du bör titta på de olika ikonerna som visas i den här rutan för att se om någon av dem är inaktiverad. I det här fallet, högerklicka på lämpligt alternativ och välj “Aktivera enhet”.

Efter att ha slutfört denna process rekommenderar jag det starta om datorn, och efter att du har slagit på den ansluter du enheten igen via USB.

Använder felsökaren

Microsofts felsökare är utmärkt eftersom det kan hjälpa dig att undvika krascher, identifiera problem och åtgärda datorproblem. För att aktivera USB-portar med det här verktyget behöver du bara följa dessa steg som jag kommer att visa nedan.

Klicka på “Start”, skriv “Kontrollpanel“Och klicka”Stiga på“. I kontrollpanelen väljer du “Alla kontrollpanelobjekt”.

Välj “Felsökning” och sedan “Hårdvara och ljud”. I nästa fönster följer du stegen som anges av systemet så att Windows kan hitta problemet och lösa det.

Sedan måste du stänga alla fönster och mappar du har och starta om din dator. Nu din dator kommer att känna igen alla anslutna USB-enheter.

Aktivera eller inaktivera USB-portar

Som du redan vet, ldatorns USB-portar är för viktigaför tack vare USB kan du ha full kontroll över din dators säkerhet.

En personlig rekommendation är att om du inte använder vissa USB-portar, inaktivera dem för att undvika skadliga attacker. Genom oanvända USB-portar kan externa personer (hackers) med program designade för extrahera information.

Det är inte lätt, men det rekommenderas alltid att förhindra alla slags attacker som du kan ta emot via din dator utifrån. Att fixa datorns USB-portar när de inte fungerar är inte för alla, men du kan alltid lära dig själv i grunderna.

0 Shares