Hur aktiverar jag aviseringar om lĂ„gt batteri i Windows 10? – Konfigurationsguide

0 Shares

Integreringen av batterierna i de bÀrbara datorerna var mycket viktig för deras funktionalitet; de krÀver dock sÀrskild försiktighet nÀr du anvÀnder dessa enheter. NÀr du arbetar med batteri, var uppmÀrksam pÄ procentandelen ström för att undvika ovÀntad urladdning.

Följ systeminstÀllningsguiden för att varna dig nÀr strömnivÄn Àr lÄg och förhindra att din bÀrbara dator stÀngs av spontant under drift. AnvÀnd Windows 10-resurser för att kontroll av kraftalternativ och möjliggör aviseringar i aktivitetsfÀltet samt anpassad energibesparing.

Varför visar inte Windows 10 batteristatus?

AktivitetsfÀltet i Windows Àr ett ganska praktiskt verktyg i alla versioner av det populÀra datoroperativsystemet. En av dess mest mÄngsidiga funktioner Àr meddelandefÀltetsom inkluderar en mÀngd olika bakgrundstjÀnster relaterade till din bÀrbara dators funktion och prestanda.

DÀrifrÄn kan du ha direktÄtkomst till nÄgra anvÀndbara saker som systemljud, anslutningsstatus, tangentbordssprÄk, datum och tid, Windows Update och batterikapacitet i procent. Dessutom kan den konfigureras sÄ att dessa ikoner visar aviseringar.

Alla ikoner matchar dock inte fÀltet, sÄ de hamnar i en rullgardinsmeny med dolda ikoner. Detta hÀnder vanligtvis med batteriikonen som förlorar automatiskt prioritet och gömmer sig. I det hÀr fallet Àr ett alternativ att installera Battery Bar-appen för Windows 10, som optimerar strömförbrukningen och hÄller dig informerad.

Hur lÀgger man in ett meddelande om lÄgt batteri i Windows?

Tack vare meddelandefÀltet i aktivitetsfÀltet kan du hÄlla dig uppdaterad med batteriprocenten; men du kan ocksÄ fÄ aviseringar i förgrunden nÀr energinivÄn Àr lÄg. För att göra detta mÄste du konfigurera systemets strömalternativ och aktivera utseendet pÄ batterirelaterade meddelanden.

Dessa meddelanden kommer att finnas tillgĂ€ngliga som smĂ„ flytande fönster i förgrunden och kan nĂ„s frĂ„n rullgardinsmenyn för meddelandeomrĂ„det. NĂ€r du öppnar den hĂ€r fliken och klickar pĂ„ aviseringen kommer du till “Strömalternativ” dĂ€r du kan justera strömförbrukningen tills du ansluter din bĂ€rbara dator till laddaren.

Utöver dessa alternativ erbjuder Windows 10 andra verktyg för att upptÀcka vilka applikationer som anvÀnder mest batteri och dÀrmed hantera dem mer effektivt, med bÄde manuell och automatisk instÀllning.

Ner aktivera aviseringar om lÄgt batteri pÄ en bÀrbar dator med Windows 10 och justera batterinivÄn som aktiverar aviseringar, kan du följa följande rutter i systeminstÀllningarna.

I kraftalternativen

I “Strömalternativ” kan du aktivera aviseringar om batteristatus. Du kan komma Ă„t det frĂ„n batteriikonen i systray. I nĂ€sta ledning mĂ„ste du ange avancerade alternativ tillgĂ€ngligt; Du kan aktivera aviseringar om lĂ„gt batteri och andra strömrelaterade varningar i avsnittet “Batteri”.

Med lÄga batteriinstÀllningar

Förutom att aktivera aviseringar kan du anpassa deras visning. SĂ„ hĂ€r kan du Ă€ndra lĂ„g batteriprocent; som förutbestĂ€mmer systemets energiförbrukningsplan. FrĂ„n de avancerade energiplansalternativen dĂ€r aviseringar Ă€r aktiverade kan du öppna fliken “LĂ„gt batteri” för att Ă€ndra det till ett annat vĂ€rde och fĂ„ förebyggande meddelanden.

Vad ska man göra för att sÀtta batteriprocentikonen pÄ fÀltet?

Medan batteriikonen finns i aktivitetsfÀltet som standard, kan det vara anvÀndbart att ta bort den frÄn dolda ikoner och fÀsta den sÄ att den alltid Àr synlig. Om den har avaktiverats och inte visas i nÄgon av de tvÄ sektionerna kan du Äteraktivera den i systemikonkonfigurationen.

För att se batteriikonen i Windows 10 mĂ„ste du gĂ„ till systemets sökfĂ€lt och skriva “Aktivera eller inaktivera systemikoner”. Efter att ha kommit Ă„t det första resultatet kommer du att se en lista med ikoner som finns pĂ„ systemfĂ€ltet dĂ€r du hittar alternativet “Energi” och markerar rutan för att aktivera det.

Ner förankra den och hÄll den alltid synlig PÄ aktivitetsfÀltet mÄste du öppna menyn med dolda ikoner och hÄlla nere vÀnster musknapp pÄ batteriikonen. Dra den till meddelandefÀltet och slÀpp klicket för att lÀmna den permanent mellan huvudikonerna i aktivitetsfÀltet och kunna mer bekvÀmt kontrollera din batteristatus hela tiden.

Hur Àndrar jag batteribesparingsprocenten?

Batteriikonen och aviseringen om lÄgt batteri hjÀlper dig att ta hand om din batteritid bÀttre. Ett annat sÀtt att anvÀnda energi effektivt Àr batteribesparing. Det hÀr alternativet kan konfigureras pÄ olika sÀtt för att möta dina behov, samtidigt som det hanterar energiförbrukningen bÀttre och förlÀnger dess livslÀngd.

FrĂ„n “Kontrollpanelen” gĂ„ till “Strömalternativ” dĂ€r du trycker “Ändra planinstĂ€llningar”. Energiförbrukningsplanen definierar batterihanteringen i systemfunktionerna. Det finns tre standardalternativ som genererar olika nivĂ„er av batteriförbrukning. Economizer-planen Ă€r den som sparar din frakt bĂ€st.

Ett annat alternativ till att spara energi Ă€r att aktivera “BatterisparlĂ€ge”. För att göra detta, gĂ„ till “System”, leta efter avsnittet “Batteri” och aktivera det hĂ€r lĂ€get. Dom kan programmera den att aktiveras automatiskt nĂ€r en viss batterinivĂ„ nĂ„s, eller starta den manuellt nĂ€r som helst.

0 Shares