HubSpot CMS-webbplats ökar demoförfrågningar 4X för Bizible

0 Shares

Utmaningen:

Bizible kom till New Breed och letade efter en partner för att hjälpa den att utveckla deras nya webbplats på HubSpot CMS. Med företagets egna ord var deras befintliga webbplats “Frankenstein of B2B SaaS-webbplatser”, och de ville föra in deras nya webbplats till CMS för att ha både deras marknadsföringsautomation och webbplats live på HubSpot-plattformen eftersom sajten är navet för deras insatser för att skapa leads.

Även om Bizible var missnöjd med designen av sin gamla webbplats, insåg den inte att en nydesignad webbplats på CMS skulle tredubbla omvandlingsfrekvensen!

Designen:

Bizible arbetade nära Studio Science med webbdesignkoncept och konstverk. Deras partnerskap resulterade i vad vi anser vara symbolen för en modern SaaS-sajt. Den har en otroligt ren design, minimal men effektfull kopia och grafiska element som hjälper till att förmedla värdet av plattformen. Vi var verkligen glada över att ta dessa koncept till liv på HubSpot CMS.

Först och främst inkorporerade designen nyckelelement som fokuserade på att öka besökarnas engagemang och gav vårt team möjligheter att verkligen ge designen liv. Ett bra exempel på detta är startsidans header, där Javascript används för att rotera genom namn på Bizible-kunder med deras respektive logotyper. Denna effekt hjälpte till att fånga besökarnas uppmärksamhet och ge dem incitament att stanna kvar på webbplatsen och utforska.

Längre ner på hemsidan, och på hela webbplatsen, används variationer av förtroendemärken som:

  • En roterande skjutreglage för kundrekommendationer på hemsidan (inklusive en “Begär en demo” CTA)
  • Enkel grafik som leder besökare genom Bizible-produkten
  • Branschspecifika sidor med fallstudier

Leadgenereringselementen på sajten är också tydligt framhävda. Till exempel, resurssektionen på hemsidan och ett dedikerat resurscenter tillåter Bizible att lyfta fram innehållserbjudanden på ett sätt som de inte kunde tidigare. Genom att placera dessa erbjudanden i lättillgängliga områden på sajten har besökarna större möjligheter till konvertering.

resurser för att vässa färdigheter

Därefter inkluderades ett inlineformulär på alla sidor på webbplatsen. Även om detta inte är inbyggd funktionalitet i HubSpot, kunde vårt team utforma det inbäddade formuläret och parat med den progressiva profileringsfunktionen hos HubSpot-formulär, gör det det otroligt enkelt för en besökare att dela sin information med Bizible. Dessutom minskar inkluderingen av detta ihållande demoformulär det krångel som besökare måste gå igenom för att komma i kontakt med någon på företaget.

kontakt-för-mer-information

För att öka UX och free testkonverteringar, en låst navigeringsfält sattes på plats. För första gången bestämde sig Bizible för att ha en webbdesign med lång rullning, och när du bläddrar igenom sidorna, free-Trial CTA förblir närvarande. Förut, om du scrollade förbi en viss punkt, skulle du förlora den möjligheten till konvertering.

Slutligen, för att erövra toppen av tratten, inkluderade designen en slide-in CTA på bloggen. På så sätt, när en läsare scrollar ner ett visst belopp, kommer ett relevant innehållserbjudande att dyka upp i det nedre högra hörnet.

Dessa kärndesignelement har varit språngbrädan för framgången för Bizibles marknadsföring och har gett fantastiska resultat.

Resultaten:

Bizible hade många mål för webbplatsens omdesign och mättes på ett antal nyckeltal inklusive:

  • Hemsida CTA CTR
  • Inkommande demoförfrågningar
  • Avvisningsfrekvens
  • Leads/unika besökare för bloggen (slide-in CTA CTR)
  • Free-förfrågningar om försök

Dessutom skrev teamet på Bizible ett fantastiskt blogginlägg om omdesignen och beskrev var och en av dessa nyckeltal mer djupgående. För att läsa mer, här är inlägget.

Med fokus på designelementen som diskuterats tidigare, var de viktigaste KPI:erna som uppmättes hemsidans CTA CTR och leads/unika besökare för bloggen.

Tidigare hade Bizible många länkar och CTAs på hela hemsidan. I omdesignen av webbplatsen minskade organisationen dessa länkar/CTA:er till bara sju, huvudsakligen fokuserade på att få människor in i en free demo. Totalt sett ökade CTR på CTA:er på hemsidan med 29 procent.

Hemsida-ctr-cta

Bloggens prestanda har också ökat drastiskt. I den nya designen ingick en slide-in-modul med en HubSpot CTA. Reglaget har en CTR på 1,54 procent (till målsidan) och en anmärkningsvärt hög konverteringsfrekvens (48 procent).

leads-vs-unik-besökare-för-blogg

Viktigast av allt är att implementeringen av inline-demoformuläret har resulterat i en ökning av inkommande demoförfrågningar med 40 procent.

Samarbetet mellan Bizible, Studio Science och New Breed har gjort denna omdesign till ett enormt framgångsrikt och effektfullt projekt för Bizible. Den har kunnat växa sina verksamheter snabbare med hjälp av den här nya webbplatsen, vilket ger fler potentiella kunder högst upp, mitten och längst ner i tratten.

0 Shares