Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Huawei Watch Buds är en konstig idé som jag älskar, men den är inte riktigt där än

Huawei Watch Buds: En minuts recension

Huawei Watch Buds är en smartklocka som vill tilltala de människor som aldrig vill lämna utan sin smartklocka och riktigt trådlösa öronsnäckor. Istället för att klättra runt och leta efter var du lämnade de där knopparna liggande utanför fodralet, vill Huawei behålla det fodralet och knopparna där du alltid kan hitta dem – på handleden.

Gå in i Watch Buds, som blir en av Huaweis dyraste smartklockor som i utbyte mot mer av dina pengar ger dig en klocka som körs på dess HarmonyOS-operativsystem och inuti klockfodralet ligger en uppsättning äkta trådlösa hörlurar.

Behöver vi en smartklocka med hörlurar inuti? Huawei tror verkligen att vi gör det. Fungerar det? Förvånansvärt bra är svaret på den frågan, men (och förlåt att vi låter lite dramatiska) till vilken kostnad? Vilka kompromisser har Huawei behövt göra för att föra de två bärbara enheterna närmare varandra?

Trots att det fungerar bra är detta helt klart en första upprepning av en unik idé. det är varken den bästa smartklockan eller de bästa trådlösa öronsnäckorna, utan ett perfekt medelmåttigt försök på båda. Dessa kompromisser kan avskräcka vissa från att ta tag i den första generationens version av denna uppfinningsrika version av smartklockan.

Svep för att rulla horisontellt

Huawei Watch Buds specifikationer:
Komponent Huawei Watch Buds
Pris £449 / 499
Mått 47 x 47,5 x 15 mm
Vikt 66,5g (utan rem)
Fodral/ram Rostfritt stål
Visa 466 × 466 px, 1,43 tum, AMOLED
GPS? Ja, singelband
Batteri-liv 3 dagar
Förbindelse Blåtand
Vattentålig? Nej

Huawei Watch Buds: Pris och tillgänglighet

De Huawei Watch Buds är tillgängliga nu och är prissatt till £449, eller 499 Euro. Det har för närvarande inga officiella priser i USA och Australien, troligen på grund av Huaweis pågående tvister med den amerikanska regeringen.

Det priset betyder att det är dyrare än Huaweis Watch GT 3 Pro, så de extra hörsnäckorna kommer till en avsevärd extra kostnad.

Huawei Watch Buds: Design och display

  • Tjockleken på klockboetten är inte alltför tjock
  • Använder samma AMOLED-skärm som Huawei Watch GT 3
  • Lägre vattentäthet på grund av lockets design

Vid första anblicken ser Huawei Watch Buds bara ut som en väldigt snygg (om än ganska tjock) smartklocka. Den vänder mer åt sidan av en traditionell klocklook med ett fodral i rostfritt stål som kommer i svart eller silver och ett 22 mm läderband som kan tas bort om du inte är ett fan av lädret.

Titta på klockan från sidan och det är förvånande hur passable Watch Buds är för en smartklocka i vanlig storlek. Den är absolut tjockare än andra Huawei-klockor, men med en tjocklek på 14,99 mm är det inte ett enormt odjur som sticker ut från din handled så särskilt som, säg, Huawei Watch D är. Huawei har varit tvungen att göra fodralet tjockare för att rymma dessa knoppar, men det är mycket tunnare än vi hade förväntat oss att det skulle bli.

Sedan kommer vi till ‘knopparna’-delen, som du kan lokalisera genom att trycka på en knapp framtill på klockfodralet, som sedan lyfts som ett lock för att avslöja en uppsättning av två, små svarta öronsnäckor. De är små små saker som kommer med en uppsättning små, medelstora och stora öronsnäckor. De snäpper magnetiskt på plats inuti fodralet, vilket är där knopparna också laddas upp. Lockdesignen känns tack och lov välgjord snarare än billig och har inte ställt till några problem med att öppna och stänga den under hela vår testning.

Som ett resultat av att hålla dessa knoppar inuti klockans hölje, behövde Huawei ändra saker på hållbarhetsfronten, särskilt på hur väl den kan hantera vatten. Till skillnad från 5 ATM-skyddet som används på de flesta av Huaweis klockor, är Watch Buds endast IPX7-klassade för att skydda mot svett och regn. Hörsnäckorna är IPX4-klassade, vilket gör att de främst passar för svett. Om du vill ta det med att simma, eller i duschen, gör det inte.

Detta är en verklig nackdel med klockan, eftersom många av de bästa löparklockorna till denna prisklass är helt vattentäta och kan tas med när du surfar, simmar, duschar, paddleboard… i princip vart dina äventyr tar dig. Watch Buds är inte en äventyrlig fitnessklocka – gimmicken tillåter det helt enkelt inte.

På andra håll är allt en ganska bekant historia. Det finns samma färgglada, livfulla 1,43-tums AMOLED-skärm med 466 x 466 upplösning som finns på Huawei Watch GT 3 och en knapp i form av klockkrona för att erbjuda ett sätt att fysiskt interagera med klockan. Resultatet är en attraktiv smartklocka som inte visar några tydliga tecken på att den gömmer undan några öronsnäckor.

Huawei Watch Buds: Funktioner

  • Harmony OS är snyggt och snyggt
  • Integrering av hörlurar fungerar bra
  • Bekant sport och träningsspårning

Om du har använt en Huawei Watch kommer det att kännas som en bekant upplevelse att använda Watch Buds. Den använder i princip samma version av HarmonyOS som Watch GT-serien med några funktioner som saknas i aktion men som inte saknas enormt. Det finns ingen temperatursensor eller mikrofon eller högtalare, men när det gäller de två sistnämnda sakerna är det där hörsnäckorna spelar in.

Dessa öronsnäckor och hur de fungerar tillsammans med klockan är på det hela taget snygga. Du måste para ihop klockan med din telefon om du vill lyssna på ljud via din telefon och de kan också anslutas till andra enheter. När du piska ut dem öppnas ytterligare inställningar för öronsnäckorna som erbjuder en EQ och både medvetenhet och aktiva brusreduceringslägen.

Hörsnäckorna är små och vi hade inga problem med att få en bra passform och när de är i och ditt ljud spelas upp ger det mycket bra ljudkvalitet för musik och samtal. Det finns kraft, bas och det finns en bra nivå av klarhet och detaljer där också. Huawei har lanserat ett antal riktigt trådlösa hörsnäckor med starkt ljud och dessa hörsnäckor följer efter.

Att använda medvetenhet och aktiva brusreduceringslägen erbjuder en bra men inte oklanderlig prestanda, särskilt på ANC-sidan där det verkligen beror på att få en bra passform för att blockera det yttre ljudet. Du hittar hörsnäckor som kommer att ge en mer konsekvent ANC-prestanda, men i rätt miljöer fungerar de tillräckligt bra för att göra det användbart.

Även om du kan styra öronsnäckorna från klockan har du också viss kontroll på och runt hörlurarna. Du kan använda en kombination av tryck på knopparna på sig själva eller i specifika områden runt örat för att hoppa över spår, svara på ett samtal eller aktivera ett av lägena ANC eller Awareness. Om du är stillastående är lyhördheten för dessa kontroller mycket bra, så fort du introducerar rörelse i ekvationen blir det lite knepigare.

Utanför dessa knoppar är det här en Huawei-smartklocka. Du har en stark serie av sportspårnings- och aktivitetsspårningsfunktioner. Den får inte det dubbelbandiga GPS-läget som finns på GT Runner för att förbättra spårningsprecisionen utomhus, men den får fortfarande bra funktioner som löparbanor och rik sömnspårning också. Vi tyckte att sportspårning i allmänhet var bra, även om det inte känns som den sortens klocka du skulle vilja spendera längre träningstid med om du inte har en mer gymvänlig rem på den. Du får även Huaweis senaste optiska pulssensor här som definitivt passar bättre för vilopulsinsikter i motsats till träningspulsavläsningar.

Som en smartklocka hanterar den aviseringsstöd bra, särskilt när den är ihopkopplad med en Android-smarttelefon, som också stöder att skicka snabba svar. Du kan också bära med dig musik på den, men du måste ladda dina egna köpta och nedladdade filer själv i motsats till att lagra offlinespellistor från en streamingtjänst från tredje part. Du har väl implementerade musikkontroller och utrymme att lägga till betalkort också för att använda det för att betala på ditt sätt.

Att lägga till knopparna i mixen förändrar inte negativt hur Watch Buds är att använda som klocka, men du måste leva utan några få funktioner som du hittar på Huaweis billigare smartwatch-alternativ.

Huawei Watch Buds: Batteritid

  • Mindre batteri än Huawei Watch GT-seriens smartklockor
  • Kort 4 timmars batteritid för öronsnäckor
  • Buds laddas snabbt i fodralet

Huawei har tagit stora framsteg med smartwatchs batteritid de senaste åren, men du måste leva med en mindre batteritid på Watch Buds.

När du använder både klocka och knoppar regelbundet kommer du att få upp till 3 dagar innan båda behöver laddas. Klockdelen har möjlighet att gå i 7 dagar i ett energisparläge, men det betyder att du stänger av laddningen av knopparna varje gång du tappar dem tillbaka i fodralet.

Hörsnäckorna lovar upp till 4 timmars batteritid eller 2,5 timmars hantering av samtal när du inte använder den aktiva brusreduceringen. När du aktiverar ANC kan du förvänta dig 3 timmars musikströmning och 2 timmar för att ringa dina samtal.

Vi skulle säga att dessa batteripriser i allmänhet är på pengarna, särskilt när du använder knopparna och tittar varje dag. Öronsnäckornas batteritid känns dock en aning generös, särskilt om du använder dem med ANC påslagen och med högre volym.

För klockan finns det en ganska vanlig vit Huawei-laddningsvagga som du behöver släppa den på medan öronsnäckorna laddas i fodralet. Det är därför du kommer att se en mer allvarlig nedgång jämfört med andra Huawei smartklockor. Dessa knoppar laddar snabbt och du kan komma tillbaka upp till 100 % på mindre än en timme i så fall.

  • Poäng för batteritid: 3,5/5

Huawei Watch Buds: Köp den om…

Huawei Watch Buds: Köp den inte om…

Överväg också

Svep för att rulla horisontellt

Tänk också på:
Komponent Huawei Watch Buds Google Pixel Watch Huawei Watch GT3 Pro
Pris £449 / €499 $350 / £340 / AU$550 £299 / €315
Mått 47 x 47,5 x 15 mm 41 x 41 x 12,3 mm 47 x 47 x 11 mm
Vikt 66,5g (utan rem) 36g (utan rem) 54 g (utan rem)
Fodral/ram Rostfritt stål Rostfritt stål Titan (keramik tillgänglig)
Visa 466 × 466 px, 1,43 tum, AMOLED 450 x 450 px, 1,2 tum, AMOLED 466 x 466 px, 1,43 tum AMOLED
GPS? Ja, singelband Dual-band GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo Dubbelbands GPS. Beidou. GLONASS. Galileo, QZSS
Batteri-liv 3 dagar 24 timmar Upp till 14 dagar
Förbindelse Blåtand Blåtand Blåtand
Vattentålig? Nej Ja, 5 atm Ja, 5 atm

Första granskning mars 2023