Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Huawei söker normalitet med lanseringen av nya Nova 5

Nya Huawei Nova 5

Denna nya medlem i Huawei-familjen anländer för att fortsätta öka utbudet av mellanklass närvarande i varumärket. Det gör det med en ganska slående design, mycket lik företagets avancerade modeller, vilket gör det möjligt för användaren att välja en utmärkt designad enhet till ett något lägre pris.

Vilka hårdvaruändringar inkluderar den för att sänka priset? Uppenbarligen kommer de mest slående förändringarna att finnas i processorn, minnet och kamerorna, även om vi måste säga att följebrevet inte ser dåligt ut alls. Till att börja med debuterar den en ny 7-nanometerprocessor, den Kirin 810, en hjärna som skulle vara positionerad som Huaweis andra CPU tillverkad med 7-nanometerteknologi bredvid den välkända Kirin 980.

Rätt till denna processor (åtta kärnor uppdelade i två vid 2,2 GHz och sex vid 1,88 GHz) hittar vi en Mali-G52-grafik och en NPU, ett chip som gör det möjligt att erhålla kapacitet på artificiell intelligens avancerad till denna mellanklassterminal. Förresten, inom familjen kommer det också att finnas den så kallade Nova 5i, en mer diskret version, med en något underlägsen processor, Kirin 710.

Fyra kameror för alla smaker

Den fotografiska inställningen på denna Nova 5 går igenom en uppsättning fyra bakre kameror kapten av en 48 megapixelsensor. Vi kommer också att ha en ultravinkelsensor på 16 megapixlar, ytterligare 2 megapixlar för att beräkna djup i stående läge och ytterligare 2 megapixlar speciellt utformade för makrofotografering.

Nova 5

Här sänker Nova 5i igen baren och satsar på en konfiguration med en 24 MP (huvud), 8MP (vidvinkel), 2 MP (makro) och 2 MP (djupgivare) -sensor.

Skår- och fingeravtrycksläsare på skärmen

Fortsätter med sin övre-mellanklassprofil, Nova 5 har vågat inkludera en fingeravtrycksläsare integrerad på skärmen, så det kommer inga extra saker på ryggen utöver kamerorna. På framsidan erbjuder dess 6,39-tums OLED-skärm HD + -upplösning och på den övre ramen lämnar den plats för ett dropptyp som kommer att hysa 32-megapixels främre kamera.

Generöst batteri med snabb laddning

Nova 5

Huawei har vidare bekräftat att telefonen, med en 3.500 mAhDen har en 40W snabb laddning, så att du på bara 15 minuter kan ladda 50% av terminalens batteri (och upp till 85% på bara 30 minuter). Nova 5i levereras under tiden med en ännu större modul, 4000 mAh.

Priser och tillgänglighet

De Nova 5 med 8 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme finns redan till ett pris av 2 799 yuan (cirka 356 euro att ändra), medan en version som heter Nova 5 Pro (som bara skiljer sig från att ha Kirin 980-processorn inuti) börjar från 2999 yuan (382 euro) för sin 8 GB och 128 GB interna version och 3 399 yuan (433 euro) för 8 GB-versionen och 256 GB.

Angående Nova 5i, med 128 GB internt och 6 eller 8 GB RAM säljs i Kina för 1 999 respektive 2 199 yuan (255 respektive 280 euro). Dess tillgänglighet utanför den asiatiska marknaden är för närvarande ett mysterium.