Huawei P30 och P30 Pro: Allt du behöver veta

Ytterligare en dag, en ny teknisk lanseringsevenemang Den här gången var det det kinesiska företaget Huawei som visade upp sina senaste varor vid ett glittrande evenemang i Paris.

Vi vet normalt lite om tekniska produkter innan de faktiskt lanseras, tack vare en blomstrande stugaindustri av läckare och analytiker som alla vill regna på företagets lanseringsparader. Läckage har dock varit så konstant med nya Huawei P30 och P30 Pro att vi visste nästan allt om enheterna innan de officiellt avslöjades.

Det är ändå trevligt att få allt bekräftat från hästens mun. Så här är allt du behöver veta om den nya Huawei P30, P30 Pro, två nya uppsättningar hörlurar och till och med ett nytt par smarta glasögon.

Huawei P30

Huawei P30

  • 6,1-tums skärm
  • 3650 mAh
  • IP53-klassad
  • 32 MP framkamera med HDR +
  • Från 799 €

P30 är ersättare för förra årets P20. Det är en avancerad smartphone och designad för att slåss med iPhone XS, Samsung S10 och Google Pixel 3. Det underskrider dock dessa modeller något, med priser som börjar på 799 €.

Huawei fokuserade starkt på kamerorna för både P30 och P30 Pro – vilket framhöll deras tydligen branschledande hårdvara och programvara. P30 har tre bakre kameror: En 8Mp teleobjektiv, en 16Mp ultra vidvinkelobjektiv och en 40Mp vidvinkelobjektiv. Det låter imponerande men som vi nämnde någon annanstans betyder fler megapixlar inte nödvändigtvis bättre bilder. Men P30 verkar vara en av de bästa kamerafonerna som säljs.

Huawei gjorde stora ansträngningar för att visa oss hur imponerande fotograferingen i svagt ljus var och hur dess smartare AI kunde leda till bättre bokeh-suddighetseffekter och till och med bilder med lång exponering för sant drama.

Huawei debuterade också kort sin nya Android 9-hud, EMUI 9.1. Det tar bort de 3-knapps navigeringskontroller som är kända för Android-användare, till förmån för mycket iPhone XS-liknande gestkontroller.

Så hur mycket gör allt detta tillbaka dig? Priserna börjar vid $ 901 (799 €) för basversionen med 6 GB Ram med 128 GB lagring.

Och du kan köpa P30 just nu.

Huawei P30 ProHuawei P30 Pro

  • 6,47-tums skärm
  • 4200 mAh
  • IP68-klassad
  • 32 MP framkamera med HDR +
  • Från 999 €

P30 Pro är som P30, bara mer. Du får en större, böjd skärm än P30, liknande den som finns på de senaste Samsung S10-modellerna. Du får också ett mycket stort batteri, med 4 200 mAh. Bättre vattentätning är också i ordning, med nu flaggskepp standard IP68 betyg.

De största förändringarna reserverades dock, inte förvånande, för kamerorna. Du får en 20Mp ultra vidvinkelobjektiv, en 40Mp vidvinkelobjektiv, en 8Mp teleobjektiv med 5x optisk zoom och en ny djupavkännande kamera.

De två sistnämnda är de mest intressanta, med 8Mp-objektivet möjliggör otroligt zoomade bilder tack vare sin nya “Periscope” -teknologi. I huvudsak fungerar periskopet genom att kombinera flera speglar som ligger platt i telefonen med en vinklad spegel i slutet, vilket möjliggör större zoom utan extra heft.

Time-of-flight-sensorn å andra sidan möjliggör bättre djupuppfattning. Detta innebär att HDR- och bokeh-effekter kan förbättras avsevärt, eftersom P30 Pro faktiskt kommer att kunna känna igen avstånd, snarare än bara gissa. Det är inte den första telefonen med en av dessa sensorer, men det är imponerande att se den rulla ut genom branschen.

Priserna för P30 Pro börjar på cirka 1 126 $ (999 €) för 128 GB-modellen med 8 GB RAM, och stiger till cirka 1 400 $ (1 249 €) för 512 GB-modellen med 8 GB RAM och den är tillgänglig att köpa nu.

Huawei trådlösa hörlurar

Huawei överraskade oss med två nya par trådlösa hörlurar.

Först upp var FreeLace. Dessa hörlurar har ett “memory-metal” -band som förbinder de två (vad det än är). De är designade för träning, med vattentålighet och löften om förbättrad komfort.

Huawei lovade 18 timmars uppspelning på full laddning och fyra timmars batteritid från bara 5 minuters laddning – om den laddningen kommer från P30 eller P30 Pro. FreeLace-hörlurarna finns i fyra färger och kostar € 99.

Därefter kom ett par äkta trådlösa hörlurar, FreeBuds Lite.

huawei freebuds

Ser bekant ut?

Huawei var knappt på detaljer men räknade med att du får 12 timmars batteritid. AirPods FreeBuds Lite kostar 119 €.

Huawei smarta glasögon

En annan produkt som överraskade oss var ett nytt par smarta glasögon, tillverkade i samarbete med den koreanska solglasögontillverkaren Gentle Monster.

Huawei Gentle Monster Smart Glasögon

Gentle Monster, om du inte är bekant, grundades redan 2011 och har butiker över hela världen från sitt hemland Asien till London, New York och LA. Enligt modebranschens bibeln Business of Fashion har Gentle Monster’s glasögon:

”Koksflask tjocka ramar etsade i guld och abstrakta kattögonstilar gjorda med titanfälgar. Det finns en konstig design, som börjar med lite över $ 200, med mer invecklade stilar som tippar över $ 500. ”

Återigen var detaljerna om dessa smarta glasögon knappa. Gentle Monsters VD var dock angelägen om att klargöra att dessa var en designledd produkt som kontrasterade dem med Google Glass och Snapchat Spectacles. De kommer dock att kunna ringa och spela upp videor och musik utan att störa människorna omkring dig tack vare halvöppna “precisions” -styrda högtalare.

De ska komma i hyllorna i juli 2019, i tre stilar. Tyvärr fanns det inget ord om priset.

Läs mer om de senaste telefonerna på Tech.co

Relaterade Artiklar

Back to top button