Huawei Mate 40 kan presenteras 2021

Huawei Mate 40 kan presenteras 2021

IFA är platsen där Huawei-företaget brukar tillkännage sitt nya chipset, i det här fallet skulle det vara Kirin 9000. Invigningen av mässan ägde rum den 3 september, men vi såg inte ett spår av det. Vid det årliga HDC 2020-evenemanget nämndes heller ingen aspekt av detta nya chip. Således, allt tyder på att Huawei Mate 40 skulle komma nästa år.

Rykten om denna teori växer, eftersom utan presentationen av en ny styrkrets som förbättrar det vi redan har på marknaden, kommer det asiatiska företaget inte att lansera en ny modell. Vi kan behöva vänta till 2021 för att se Huaweis nya flaggskepp.

Huawei kommer att skjuta upp lanseringen av Mate 40 till 2021

Huawei har ännu inte avslöjat några konkreta planer på när kommer att presentera de nya flaggskeppen. Företaget kan besluta att introducera sin modell i Kina först och sedan komma till den europeiska marknaden med en bättre bas för att tillfredsställa användarna.

design-läckt-Huawei-Mate-40

Förra året, Mate 30-telefoner lanserades i Kina i slutet av september, följt av en begränsad europeisk release i slutet av november. Sedan började de gradvis expandera till nya länder, med några lanseringar så sent som i januari i år. Det ser ut som att Mate 40 kommer att följa en liknande väg mot global tillgänglighet, även om det ser ut som att datumen kommer att skjutas tillbaka ännu längre.

Orsakerna till denna sena lansering är okända, men en av dem kan vara bristen på chipset för att massivt utrusta sina nya enheter. Halvledarföretaget TSMC kommer att sluta tillverka Huawei-chips från och med idagDessutom kommer du inte att kunna arbeta med Samsung eller LG för att köpa OLED-skärmar.

Huawei måste leta efter alternativ i detta avseende innan de lanserar en produkt med knappt något lager. Även om företaget hävdar att det har tillräckliga mängder chips, 10 miljoner enhetersom rapporterats.

När det gäller paneler kommer den att använda skärmarna från tillverkaren BOE, som den redan har samarbetat med tidigare generationer. Men här kan problemet vara. Tillverkaren av OLED-paneler kunde bara försörja den kinesiska marknaden på grund av dess tillverkningsvolym.

Anledningen kan också vara begränsad global efterfrågan: Mate 40s kommer definitivt inte att sälja i USA, och de kanske inte får ett särskilt varmt välkomnande i Indien. Situationen i Europa är inte klar: vissa länder har blockerat Huawei-utrustning från sina operatörer, men ingen användare verkar ha problem med företagets telefoner. Hur som helst, företaget räknar med en minskning med 30 % i försäljningen av den nya Mate.

Nuvarande förväntningar är att Huawei Mate 40-serien kommer att introduceras på den kinesiska marknaden i mitten av oktober, men Richard Yu kommenterade inte när han fick frågan om detta på Huawei Developers Conference.

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.

Relaterade Artiklar

Back to top button