Huawei kommer att tappa från 6 positioner 2021 i rankingen av de största

0 Shares

På grund av effekterna av Coronavirus-pandemin har den globala smartphoneproduktionen sjunkit till bara 1,25 miljarder enheter 2020. Även om den siffran förväntas öka till 1,36 miljarder år 2021; Huawei förväntas också tappa från de sex bästa positionerna i rankingen under denna period.

Enligt en rapport från 2020 hade den en rekordminskning på 11 procent jämfört med föregående år i smartphoneproduktionen. Förra året hölls topp 6-rankningarna av Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi och Oppo, vad gäller produktionsvolym. Men medan 2021 såg en ökning av den globala smartphoneproduktionen, förväntas den kinesiska teknikjätten se en massiv nedgång i sin marknadsandel, och sjunka helt från sina topp 6-rankningar.

Dessutom kommer 2021 också att ha sitt undermärke, Honor, som fungerar oberoende av Huawei. Anledningen till att företaget sålde sin enhet med billigare smartphones var för att säkerställa dess överlevnad efter att ha utsatts för flera amerikanska sanktioner mot sin egen verksamhet.

Honor kommer med andra ord nu att konkurrera med sin tidigare förälder på smartphonemarknaden. Dessutom tror TrendForce också att Huawei kommer att få större svårigheter att återta sin förlorade andel av smartphonemarknaden.

Huawei

När människor börjar vänja sig vid det “nya normala” tror rapporten att smartphoneindustrin kommer att se en ökning av enhetsproduktionen med upp till 9 procent i år. De sex bästa nya varumärkena förväntas nu vara Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo, Vivo och Transsion (?), som också kommer att representera nästan 80 % av den globala smartphonemarknaden.

Även om TrendForce tror att pandemin fortfarande spelar en stor variabel för tillfället, eftersom 5G-aktiverade enheter kommer att öka för att nå 37 procent av den totala enhetsproduktionen till 2021. Produktionen förväntas dock orsaka begränsningar på grund av begränsad kapacitet gjuterianläggningar runt om i världen.

0 Shares