Huawei kommer att lansera 5G-surfplatta tillsammans med P50-serien

0 Shares

Med den amerikanska sanktionen som kraftigt begränsar Huaweis aktiviteter i sina planer för utbyggnad av smartphones på grund av den enorma bristen på chips, har företaget letat efter innovativa alternativ för att övervinna chipblockaden och är planerad att lansera P50-serien i april 2021. Modellerna förväntas komma i begränsade mängder, främst på grund av blockering av chip från amerikanska myndigheter.

Den intressanta delen av den kommande releasen är den rapporterade releasen av Huawei MatePad Pro 2 5G surfplatta även i april 2020. MatePad Pro 2 5G surfplattan är Huaweis flaggskepp 5G surfplatta, som erbjuder banbrytande funktionalitet och fantastiska funktioner. MatePad Pro 2 5G, som drivs av den banbrytande Kirin 9000-chipset, skulle köras på operativsystemet PadOS, som utvecklades i linje med operativsystemet HarmonyOS som utvecklats av Huawei.

Rapporter säger att två versioner av 5G-surfplattan kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen – en med en 12,2-tums Hua Xing-skärm och en andra modell med en 12,6-tums Samsung-skärm. Båda modellerna har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, tillsammans med ett batteri som borde vara kraftfullare än tidigare smartphones som släppts av Huawei.

Insiderkällor säger att Huawei kommer att använda en lättare version av Kirin 9000-kretsuppsättningen (kallad Kirin 9000E) i P50-modellen i ett försök att övervinna förlamande amerikanska restriktioner. Den största skillnaden mellan de två styrkretsen är i Neural Processing Unit (NPU). Medan Kirin 9000 NPU har två stora kärnor, har den lättare Kirin 9000E en enda stor kärna. Dessutom har båda chipsen Mali-G78 GPU, men med 24 kärnor för Kirin 9000 och 22 kärnor för Kirin 9000E. Vi kan inte säga säkert om MatePad 2 5G kommer att levereras lika med en Kirin 9000E under huven.

0 Shares