Huawei kommer att ha sitt eget antivirus på mobiltelefoner med HarmonyOS

Huawei kommer att ha sitt eget antivirus på mobiltelefoner med HarmonyOS

En av de största problemen för användarna är säkerheten och skyddet av sina smartphones, något som företag inte slutar arbeta konstant. När det gäller Huawei, virusskydd som erbjuds av Google Play har eliminerats i sin linda genom att göra sig av med butiken till förmån för nästa HarmonyOS-system och håller därför på att utveckla något annat.

Med avsikten att Huawei-smarttelefoner inte är oskyddade, integrerades AppGallery-butiken i dessa för att erbjuda en säker plats att ladda ner applikationerna från, men detta räcker inte desto mindre och vi har kunnat veta andra förändringar som förbereds för att fortsätta att möta skadlig programvara i Huawei alltså alltmer närvarande i nätverket.

Huaweis antivirusprogram Google Play Protect

För en tid sedan bestämde sig Google för att integrera sitt “antivirus” i Google Play med avsikten att förbättra sökningen efter skadliga appar på vår smartphone. Detta tjänar bland annat till att snabbt bli av med appar som kan äventyra vår mobil och som har lyfts fram som en risk. Något som Huawei-telefoner är utan och som skulle kunna utgöra allvarliga faror.

skadlig programvara (2)

I månader har Huawei-patent släppts där ett arbete fokuserat på antivirus för HarmonyOS kan observeras och nu har dess huvudfunktioner blivit kända genom media i Kina. Sökandet efter skadliga program skulle vara en av dem, att kunna identifiera olika typer av skadlig programvara som kan påverka mobiltelefonen.

Det här verktyget kommer att vara automatiskt och vi behöver inte göra någonting, i motsats till vad som händer med Huawei-virussökningen som vi redan hittar på deras smartphones. För att skydda oss kommer den att försöka jämföra i detalj appen vi använder och den för den säkra AppGallery-databasen, för att försöka hindra oss från att använda en skadlig app.

HarmonyOS kommer att se födelsen av detta nya skydd

Än så länge har vi inte kunnat se några bilder på Huaweis nästa antivirus eftersom HarmonyOS kommer att vara dess startplatta. Det är inte känt om det kommer att integreras i HarmonyOS 2.0 med sin slutliga version, vilket vi kommer att se officiellt inom de närmaste dagarna eller om det tvärtom kommer att fortsätta att utvecklas och kommer senare, men vad som är säkert är att det kommer att finnas i detta nya system som kommer att försöka få dig att glömma Googles tjänster.

P40 HarmonyOS

Ett skydd som inte bara kunde komma baserat på förnyad sökning efter skadlig programvara i Huawei , men skulle kunna integrera fler nyheter i detta avseende. I tidigare konferenser har han redan förklarat att en av hans nyckelpunkter skulle vara användarnas integritetssäkerhet och kanske har han några knep i rockärmen.

Relaterade Artiklar

Back to top button