Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Huawei jobbar mot klockan för att få Kirin 1020 tillverkad av TSMC

USA:s handelsdepartement har gjort nya ändringar i handelsrestriktioner med Huawei-företaget. Nu kan företaget inte göra affärer med leverantörer som TSMC. Tvivlar uppstår om företaget kommer att kunna lansera sin nya Kirin 1020 inbyggd 5nm från Huawei.

Det är ett hårt slag för företaget, så det kommer att behöva leta efter andra leverantörer för att kunna tillverka sina nuvarande och nya chipset som kommer att användas i dess befintliga enheter på marknaden och framtida som läggs till i katalogen.

Kirin 1020 kan fortfarande tillverkas av TSMC

Den information som är känd är att denna nya begränsning av USA:s handelsdepartement påverkar bara framtida styrkretsar, så de nuvarande kan fortsätta att tillverkas av TSMC. Därför skulle de smartphones som redan finns på marknaden fortsätta att levereras.

huawei-kirin-990-introducerad

Den senaste rapporten pekar på beställningar på 5nm och 12nm eftersom TSMC:s 7nm-kapacitet redan är full. 5nm-skivorna är bara 50% fulla, vilket i sin tur betyder att Kirin 1020 SoC är planerad för lanseringen av Mate 40.

Men framtiden för Kirin 980 och Kirin 990 är något vaga eftersom de är baserade på 7nm-tillverkningsprocessen medan 12nm-beställningarna är för 5G-modem.

Det nya förbudet kommer att införas i september, alltså Huawei kan fortfarande lägga en stor order på sin framtida 5nm-chipset. Företaget jobbar redan mot klockan för att ha Kirin 1020 redo. Ett annat alternativ är att avstå från TSMC och hitta en annan leverantör som kan tillverka sina framtida chips.

Vi får vänta för att se vilket beslut det kinesiska företaget slutligen fattar med sina marker, eftersom Kirin är nyckeln till Huawei och Honor-enheter. Dessutom nyligen företaget Honor hävdar att det är i förhandlingar med MediaTek om att använda dess chips.

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.