Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Huawei Freebuds 4i recension: En prisvärd TWS-enhet för alla dina behov

Ämne: Huawei Freebuds 4i recension: En prisvärd TWS-enhet för alla dina behov

Huawei Freebuds 4i Review Sammanfattning:

Redaktörens betyg: 4/5

Design & passform

Funktioner och ljud

Inställningar och kontroller

Batteritid & laddning

Prestanda

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

Fördelar

 • Lättvikt
 • Vackert utseende
 • Bra batteritid
 • ANC är anständigt
 • Bra ljudkvalitet
 • Prisvärd

Nackdelar

 • ANC kan inte kontrolleras
 • Ingen trådlös laddning
 • Basåtergivningen är genomsnittlig. Ingen funktion för automatisk paus/återuppta

Trådlöst ljud har varit ett utrymme som totalförvandlats under de senaste åren. Med ankomsten av trådlösa öronsnäckor har hundratals nya märken hoppat ut i rymden där var och en hävdar att de är bäst. Huawei, ett varumärke som har gått igenom en tuff tid på grund av sanktioner som införts av USA, har också försökt att göra sin närvaro med Freebuds 4i trådlösa hörlurar i detta galna segment.

Huawei Freebuds 4i TWS öronsnäckor introducerade ett pris på Rs. 7990. Just nu finns de tillgängliga för Rs. 6990 på Amazon i 4 färgvarianter. Varianten jag fick för recension var Silver Frost och jag har använt den i runt 15 dagar. Den har en glansig yta och stöder Active Noise Cancellation också. Hörsnäckorna är kompatibla med Android- och iOS-enheter, men är de värda att spendera dina pengar på? Läs vår recension för att ta reda på det.


Unboxing| Specifikationer | Design & passform | Funktioner och ljudkvalitet | Inställningar och kontroller | Batteritid & Laddning| Dom | För-och nackdelar


Unboxing

Huawei Freebuds 4i

Boxen innehåller-

 • Hörlurar
 • Laddningsfodral
 • Laddkabel
 • Hörlursspets
 • Användarmanual

Specifikationer

 • Typ- I örat
 • Bluetooth- 5.2
 • Kontroller- Touch
 • Batteri- 22 timmar med fodralet. Öronsnäcka 55mAh, fodral – 215mAh
 • Batteritid – 10 timmar
 • Drivrutin- 10 mm dynamisk
 • ANC- Ja
 • Mått (öronsnäckor)- 37,5x21x23,9mm
 • Vikt- 5,5 gram varje knopp
 • Mått (fodral)- 48×61,8×27,5mm
 • Vikt av fodral – 36,5 gram

Pris & Tillgänglighet

Huawei Freebuds 4i i 4 färgvarianter

Huawei Freebuds 4i var prissatt till Rs. 7990 i Indien när den lanserades, men nu är den tillgänglig för Rs. 6990 på e-handelsportaler som Amazon och Flipkart. Den kommer i 4 attraktiva färger – Carbon Black, Ceramic White, Red och Silver Frost.

Huawei Freebuds 4i Design och passform

Huawei Freebuds 4i design ser inspirerad från AirPods Pro vilket faktiskt inte är en överraskning, eftersom företag ofta försöker imitera Apples produktdesigner för att locka konsumenter. Skaftet är kort och de är bekväma att bära. Passformen var perfekt för mina öron och på bara 10 minuter glömde jag att jag hade på mig hörsnäckor. Detta är förbättringar jämfört med Huawei Freebuds 3i eftersom stjälkarna är tjockare och gummispetsar finns för en bättre passform. Jag bar dem i över 6 timmar medan jag arbetade på min bärbara dator.

Hörsnäckorna kommer med två storlekar av silikonspetsar för att säkerställa en perfekt passform för allas öron. Den som den levereras med var perfekt för mig så jag behövde inte ändra spetsarna. Freebuds 4i kommer i ett litet äggformat fodral som laddar dem. Jag älskade den unika formen på laddningsfodralet. Det äggformade fodralet kunde lätt skjutas in i min handflata eller ficka, men det enda problemet var dess glansiga finish. Fodralets glansiga finish lockade till sig fingeravtryck och fläckar som ibland inte såg bra ut. Fodralet har en platt sektion på baksidan för att placera den nere för laddning. Laddningsporten är i botten men jag kunde inte öppna locket på fodralet utan att hålla det i handen.

Huawei Freebuds 4i

Fodralet har en ihopkopplingsknapp till höger och en ljusindikator i mitten som ändrar färg från rött till vitt vid laddning respektive parning. Laddningsfodralet väger bara 36,5 gram och kommer inte med stöd för trådlös laddning. Den stöder USB Type-C-laddning.

Hörsnäckorna passar in i fodralet med en magnet så det betydde en liten ansträngning att dra ut dem med svettiga händer, men det är bra eftersom det förhindrar att hörsnäckorna tappas bort om fodralet är öppet. Stjälkarna har starka magneter i änden som skyddade knopparna från att falla ut och gå vilse.

Varianten jag fick var Silver Frost färg och jag var helt förundrad över den då färgen inte var vanlig svart eller vit. Du kan också få den i kolsvart, vit och röd färgalternativ. Jag älskade min färgvariant för precis som svart kunde den här också kombineras med vilken klädsel som helst. Det var inget problem om att det inte matchade min klänning.

Varje knopp har en mikrofon och en inbyggd kapacitiv touchsensor nära toppen av skaftet. Genom att dubbelklicka på dessa sensorer spelas eller pausas musik. Genom att trycka på och hålla ned peksensorn i 3 sekunder kan du växla mellan olika lägen, ‘ANC’, ‘Awareness’ och ‘Off’.

Precis som AirPods 3 är Huawei Freebuds 4i IPX4-klassade vilket betyder att jag inte behövde oroa mig för att den skulle bli blöt i regn. Doppa dem dock inte i vatten eftersom de bara klarar av att hantera stänkvatten.

Huawei Freebuds 4i funktioner och ljudkvalitet

Huawei Freebuds 4i kommer med 10 mm dynamiska spoledrivrutiner och känsliga polymerkompositmembran som ger bra ljudkvalitet. Knopparna är utrustade med den senaste Bluetooth 5.2 som erbjuder solid anslutning och ljudkvalitet för att vara bättre än många andra prisvärda ljudenheter. Huawei TWS har ett balanserat ljud med klar och skarp sång. Det finns en anständig mängd bas som erbjuds här. Om du är några som föredrar kraftfull bas är den här inte lika kraftfull som Nothing Ear 1 (recension).

Mann Bhareya i B Praaks röst är hårt slående medan tonerna av Night Changes är lugnande. Jag höll mestadels volymen på mellannivå och det var lagom. Totalt sett gav Freebuds 4i mig en rik och tillfredsställande musiklyssningsupplevelse. Att lyssna på podcaster och delta i samtal var också ok. Mikrofonerna känner av omgivningsljud bra och minskar det avsevärt (men inte helt). Dual-mic-systemet minskar vindbruset utomhus under samtal och att prata i telefon blir enkelt.

ANC-funktionen är en av höjdpunkterna i Freebuds 4i. ANC kan blockera ljud till en bra nivå så mycket att jag inte kunde höra klickande ljud från mitt tangentbord också. Det enda problemet är att ANC-nivån inte kan justeras men då är detta något du skulle hitta i premiumhörlurar. Huawei har också introducerat ett medvetenhetsläge i ANC som fungerade för mig eftersom jag kunde svara tillbaka till människor runt omkring mig utan att ta bort knoppar om och om igen. Bara lite försiktighet behövs när man är på trafikerade vägar, så är det.

Latensen är låg vilket höll videon synkroniserad med öronsnäckor och mikrofoner som vi diskuterade är anständiga. Det finns en slitagedetekteringsfunktion som innebar att jag var tvungen att höra ett ljud först när jag satte in dem i örat igen, men musiken hade inte pausats.

Huawei Freebuds 4i- Konfigurera det och kontroller

Jag parade ihop Freebuds 4i med Redmi Note 9 och processen var väldigt enkel men något annorlunda än andra hörsnäckor. Jag tryckte bara på Bluetooth-alternativet på min smartphone för att aktivera det och öppnade sedan laddningsfodralet till Huawei Freebuds 4i, tryckte på ihopkopplingsknappen på sidan av fodralet och knopparna kopplades till min smartphone.

När jag tryckte på knappen blev ljusindikatorn på framsidan av laddningsfodralet vit vilket visade att den är laddad och redo att paras. Om du vill styra dina buds via app så finns Huawei AI Life-appen tillgänglig att ladda ner på Play Store och Apple Store. Appen är grundläggande, lätt att använda och ger exakt information om batteriet kvar på varje knopp och fodral, tillsammans med möjligheten att justera bruskontrollerna.

Som standard är tvåtrycksknappar för uppspelning/paus och tryck och håll för bruskontrolllägen. Det finns tre lägen – Brusreducering, Av och Medvetenhetslägen. Medan ett långt tryck cyklar igenom dem alla kan man inaktivera vissa kontroller via appen. OFF-läget är som standard och Awareness-läget som diskuterats hjälper dig att hålla kontakten med din omgivning samtidigt som du lyssnar på musik.

Huawei Freebuds 4i batteritid och laddning

Huawei Freebuds 4i har ett 55mAh batteri i varje knopp och ett 215mAh batteri i fodralet. Huawei hävdar 10 timmars kontinuerlig uppspelningstid vid 50 % volym med ANC avstängt och AAC-läget aktiverat.

Huawei Freebuds 4i

Om jag pratar om min upplevelse, så insåg jag att jag fick 7,5 timmars musiklyssningstid på en enda laddning med ANC aktiverat och 10 timmar, som påstods när ANC var inaktiverat. Annars fick jag 6-7 timmars batteritid med ANC inaktiverat och 5 timmar med ANC aktiverat. Fodralet erbjöd upp till 22 timmars musikuppspelning. Laddningsfodralet kommer med en USB Type -C-port, så vilken Android-telefonladdare som helst kan användas. Tyvärr finns det inget stöd för trådlös laddning men jag kan hantera det om jag ska köpa hörlurar under 7k prisklassen.

Huawei Freebuds 4i Bedömning

Huawei Freebuds 4i kommer med premiumfunktioner som ANC, vattentäthet och medvetenhetsläge, allt detta för under 8k prisklass. Den övergripande designen, passformen och ljudkvaliteten är över genomsnittet och om du är en vanlig vanlig användare kan dessa hörsnäckor vara en bra investering för dig. De är lätta, bekväma och lätta att bära med sig. Du kan ta dem med dig vart du än går och aktivera medvetenhetsläget om du reser med öronsnäckor på. De är ett par öronsnäckor utan krångel med bra batteritid och kan köpas utan att bränna ett hål i fickan. Så om du funderar på att köpa din första TWS-ljudenhet, kan Huawei Freebuds 4i vara ett hållbart alternativ för dig.

Huawei Freebuds 4i För-och nackdelar

Fördelar

 • Lättvikt
 • Vackert utseende
 • Bra batteritid
 • ANC är anständigt
 • Bra ljudkvalitet
 • Prisvärd

Nackdelar

 • ANC kan inte kontrolleras
 • Ingen trådlös laddning
 • Basåtergivningen är genomsnittlig. Ingen funktion för automatisk paus/återuppta