Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HTPC 4-vägs Roundup

Introduktion

Med den otroliga hastigheten med vilken fullfjädrade datorer sjunker i pris, är det verkligen inte konstigt varför de börjar ta över fler och fler roller som brukade utföras av enklare maskiner. För allt från bilstereosystem för att hålla massiva musiksamlingar till köksmaskiner för att hjälpa till att hämta och lagra recept, verkar dessa “specialiserade” datoranvändningar bara växa i antal.

Hemmabiosystemet, ett naturligt mål för denna expansion, har verkligen fått mer uppmärksamhet än de flesta andra – och det av goda skäl. Att få en dator att kännas rätt i en kontorsmiljö är en sak, men för att få den att fungera i ett vardagsrum måste många justeringar (en del kanske kallar “uppoffringar”) göras.

Den överlägset största förändringen när man byter till en hemmabio-PC (HTPC) som måste göras till datorn är fallet. Vertikala torn (trots alla de senaste förbättringarna i utseendeavdelningen) fungerar fortfarande helt enkelt inte bra estetiskt med andra elektroniska komponenter i vardagsrummet.

Lyckligtvis har det gjorts många förbättringar i denna kategori sedan starten av HTPC, och som sådan kunde vi avrunda fyra mycket snygga kapslingar att jämföra i den här artikeln. Varje enhet annonseras för att kunna hantera ett fullt ATX-moderkort, och eftersom kraven på en kraftfull HTPC är relativt höga, kommer vi att ge dessa falls kylsystem ett kraftfullt träningspass med en helt ny 3 gigahertz Pentium 4-baserad ATX provbädd.

Med allt detta sagt, låt oss komma igång genom att helt enkelt kolla in enheterna individuellt, med början i alfabetisk ordning.