HTC One M9 vs Nexus 6: 5 Viktiga skillnader

0 Shares

Den hÀr veckan tillkÀnnagavs den helt nya HTC One M9 -smarttelefonen efter mÄnader av rykten och spekulationer, och nu nÀr det Àr officiellt och snart kommer köpare sannolikt att vÀga alla sina alternativ hÀr 2015. Vi har redan jÀmfört det med mÄnga alternativ hÀr 2015 , och nedan kommer vi att gÄ över nÄgra viktiga detaljer som gör den annorlunda Àn Nexus 6, för potentiella köpare.

Googles Nexus 6 tillkÀnnagavs i oktober och kom sÄ smÄningom pÄ nÀstan alla operatörer i USA i november, och Àven om den fortfarande inte Àr tillgÀnglig frÄn Verizon, erbjuder alla andra operatörer den. Under de kommande veckorna kommer HTC One M9 att trÀffa amerikanska operatörer, och köpare vill veta allt om bÄda alternativen innan de köper.

LÀs: HTC One M9 vs iPhone 6: Vad du behöver veta

HÀr tar vi en titt pÄ hur flaggskeppet Nexus 6 kan jÀmföras med all aluminium och fantastiska HTC One M9 som just avslöjades, en enhet som mÄnga anser vara den snyggaste Android-smarttelefonen. Vi kommer att gÄ igenom vad de bÄda har att erbjuda, hur de skiljer sig Ät och förklara allt köpare behöver veta innan de köper 2015.

Nexus-6-5

Vi kan inte sĂ€ga vilken enhet som faktiskt Ă€r “bĂ€ttre” mellan Nexus 6 eller HTC One M9 helt enkelt för att vi inte har anvĂ€nt HTC One M9 Ă€n. För att inte tala om att varje anvĂ€ndare har olika behov, önskemĂ„l, budgetar och preferenser. Speciellt nĂ€r det gĂ€ller skĂ€rmstorlek. Även om vi inte har alla svar eller vet vad varje anvĂ€ndare behöver, nedan följer nĂ„gra viktiga funktioner eller skillnader som skiljer dem Ă„t och kan hjĂ€lpa konsumenterna att göra rĂ€tt val.

Under de nÀrmaste veckorna och de kommande mÄnaderna kommer vi att se HTC One M9 slÀppas, följt av Galaxy S6 och S6 Edge, en ny LG G4, nÄgot frÄn Motorola och mycket mer. Men om du behöver en telefon nu eller under de nÀrmaste veckorna Àr HTC One M9 och Nexus 6 tvÄ solida val.

Design

Medan bÄda dessa telefoner har bra design och lite aluminium pÄ kroppen, Àr den ena vÀsentligt annorlunda Àn den andra. HTC One M9 Àr, precis som de andra One-telefonerna, en smartphone i aluminium av premiummaterial. Googles Nexus 6 har dock en plastkropp med en aluminiumring pÄ ytterkanten för hÄllbarhet och skydd.

LĂ€s: Nexus 6 Review

HTC har fortsatt att leverera nĂ„gra av de snyggaste och mest premiumkĂ€nsliga smartphonesna pĂ„ marknaden. Den ursprungliga HTC One var insvept i ett enda aluminiumskal, och det fortsatte i tvĂ„ Ă„r och Ă€r samma viktiga design i nya One M9. Även om det knappt ser annorlunda ut Ă€n sina föregĂ„ngare, Ă€r det en stor uppgradering och en av de mest kraftfulla enheterna som finns.

Nexus6

Ingen kommer att argumentera för vilket som ser bÀttre ut. HTC One M9 har borstat aluminium i nÄgra olika fÀrger, de bÀsta högtalarna i nÄgon smartphone, de som rÄkar vara framÄtvÀnda (och vi Àr inte sÀkra pÄ varför andra inte har erbjudit samma) och överlag kÀnns det bara som en premium enhet. Och med nya One M9 har de ett tvÄfÀrgat fÀrgalternativ, fortfarande i aluminium, som ser underbart ut. Nedan Àr en bild av den kommande Verizon HTC One M9 i aluminiumguld och silver.

HTC-One-M9-Verizon

Samtidigt Àr Nexus 6 en av de bÀsta Nexus -telefonerna hittills och ser mycket snyggare ut Àn andra plastenheter som LG G3 eller Galaxy S5. Utseende Àr inte allt, men det spelar en roll i mÄnga anvÀndares köpbeslut.

Medan vi var stora fans av HTC One M8 och den fick ett Editors ‘Choice -pris, Ă€r nya HTC One M9 Ă€nnu bĂ€ttre. Det största med designen Ă€r dock vĂ„rt nĂ€sta Ă€mne, vilket Ă€r skĂ€rmen och storleken pĂ„ dessa tvĂ„ enheter.

Visa

Google och Motorolas Nexus 6 har en vacker 5,97-tums 2560 x 1440 Quad-HD (eller 2k) skÀrm. JÀmfört med en 5-tums 1080p-skÀrm frÄn HTC One M9 Àr det en stor skillnad för köpare och möjligen den största avgörande faktorn. MÄnga hoppades att One M9 skulle ha en större skÀrm eller högre upplösning, men HTC höll enhetsstorleken i schack och höll upplösningen pÄ 1080p för att bevara batteriets livslÀngd.

Nexus6vsN5-3

Google erbjuder smĂ„ ramar och en tunn design runt sin Quad-HD-skĂ€rm, och detta gör enheten ganska liten trots att skĂ€rmen Ă€r massiv. NĂ€ra “phablet” -storlek. Men allt Ă€r inte bra. Som sagt, HTC One M9 Ă€r fortfarande en mindre enhet, lĂ€ttare att hĂ„lla i eller ficka, och Ă€r bara lĂ€ttare att anvĂ€nda om du inte har stora hĂ€nder. En stor 6-tums enhet Ă€r inte för alla.

Endera enheten kommer att göra köparna nöjda, men Nexus 6-skÀrmen kan vara bÀttre helt enkelt för de levande fÀrgerna, den större skÀrmen och den imponerande 2560 x 1440 quad-hd-upplösningen. 1080p-skÀrmen Àr fortfarande underbar pÄ One M9, men vi behöver dem sida vid sida för att kunna jÀmföra det fullt ut.

Det finns ingen tydlig vinnare hÀr. Om du vill ha en stor skÀrm för att se innehÄll, titta pÄ videor, spela spel och mer Àr Nexus 6 bra, men de som söker en bra upplevelse i ett mindre paket Àr One M9 ett bra alternativ nÀr den vÀl kommer.

Kamera

Dessa dagar Àr kamerorna pÄ vÄra telefoner en av de mest anvÀnda apparna och en extremt viktig aspekt av alla köp. Som vi alla vet saknade HTC One M8 -kameran, men det fixades hÀr 2015 med den nya HTC One M9. De har ökat den till en 20,7 megapixel kamera och satt den bakre 4 Ultrapixel frÄn One M8 pÄ framsidan. Det borde tekniskt sett ha en av de bÀsta kamerorna pÄ marknaden.

HTC-One-M9-kamera

Som sagt, Googles Nexus 6 har ocksÄ en bra 13 megapixel med optisk bildstabilisering. Det Àr bara en 13 megapixel kamera, men megapixlar Àr inte allt. Nexus 6 -kameran gick inte sÀrskilt bra i tester jÀmfört med Note 4 eller iPhone 6, men Àr fortfarande ett bra alternativ. BÄda Àr fantastiska, men tills vi testar One M9 sjÀlva kan vi inte kommentera, men tekniskt sett borde det erbjuda en bÀttre smartphone -kameraupplevelse.

Specifikationer

Även om specifikationerna inte Ă€r lika viktiga som att ha en enhet som Ă€r snabb, flytande och kommer att fungera i mĂ„nga Ă„r framöver, Ă€r det fortfarande nĂ„got mĂ„nga tĂ€nker pĂ„ nĂ€r de köper. Nedan Ă€r de hĂ„rda siffrorna för de intresserade, men allt beror pĂ„ att dessa enheter Ă€r nĂ€stan desamma under huven med nĂ„gra smĂ„ förĂ€ndringar. Det och programvara kommer att spela den största rollen i hur varje enhet fungerar.

Specifikationer för HTC One M9

 • 5-tums 1920 x 1080p HD-skĂ€rm
 • 2,0 GHz 8-kĂ€rnig Snapdragon 810 med 3 GB RAM (4 × 4)
 • 32 GB internminne (Micro-SD-expansion)
 • 20,7 megapixel bakre kamera och 4 ultrapixel framskjutare
 • Android 5.0.1 Lollipop och HTC Sense 7
 • WiFi, Bluetooth, NFC, 4G LTE, FM -radioantenn och infraröd laser för fjĂ€rrkontroll
 • Borstad aluminiumdesign, nya tvĂ„fĂ€rgade fĂ€rgalternativ
 • Dubbla framĂ„tvĂ€nda HTC Boomsound -högtalare
 • Qualcomm Quick Charge 2.0 -teknik
 • 2900 mAh batteri

Nexus 6 Specifikationer

 • 5,96-tums 2560 x 1440 Quad-HD-skĂ€rm
 • 2,3 GHz fyrkĂ€rnig processor
 • 3 GB RAM
 • 32/64 GB lagringsutrymme och ingen micro-SD-plats.
 • 13 megapixel bakre och 2MP frĂ€mre kameror
 • Android 5.0.1 Lollipop (lager)
 • Plastdesign med aluminiumring för hĂ„llbarhet
 • Qualcomm Quick Charge 2.0
 • 3220 mAh batteri

HTC One M9 liknar modellen förra Äret, men de Àndrade nÄgra viktiga saker. Bortsett frÄn insidan har vi nu strömbrytaren pÄ höger sida, under volymknapparna för enkel anvÀndning, och kameran har blivit helt ombyggd. Utan att titta pÄ kameran skulle du knappt kunna skilja de tvÄ Ät.

BÄda dessa telefoner Àr utmÀrkta val, men har mÄnga skillnader. HTC One M9 Àr nÄgot nyare med den senaste tekniken, men Nexus 6 Àr inte alltför lÄngt efter, och att vara en Google -enhet kommer sannolikt att se uppdateringar och stöd sÄ lÀnge som nya One M9, om inte lÀngre. Vad detta huvudsakligen handlar om Àr skÀrmstorleken och möjligen om köparen vill ha lager Android vs HTCs Sense-upplevelse.

Pris och slÀppdatum

Slutligen Àr vÄr sista punkt priset. HTC One M9 Àr en helt ny flaggskeppstelefon och kommer att kosta dig ett vitt öre, men det kommer Nexus 6 att göra. Inga officiella detaljer har publicerats om One M9-priset, men Best Buy lÀckte AT & T-priset utanför kontraktet kommer att vara $ 649. Vi förvÀntar oss $ 599- $ 649 frÄn de flesta och $ 199 med ett nytt tvÄÄrskontrakt.

Nexus6-5

Nexus 6 Àr verkligen inte heller billig och Àr den första Nexus -telefonen med en stor prislapp. Det kostar anvÀndare 649 dollar för 32 GB -modellen och 699 dollar för 64 GB -alternativet. Ja, det Àr en dyr telefon och har en fast lagringsmÀngd jÀmfört med tillÀgget av en micro-SD-kortplats pÄ HTC One M9. BÄda i 32 GB -alternativ borde kosta ungefÀr samma, men One M9 kan utökas för att erbjuda mer lagringsutrymme.

Om du behöver en telefon nu Àr Nexus 6 tillgÀnglig över hela vÀrlden och frÄn alla större amerikanska operatörer, utom Verizon, som ryktas slÀppa den under de nÀrmaste veckorna. HTC One M9 har dock ett mjukt utgivningsdatum i mitten av mars, men inga amerikanska operatörer har bekrÀftat en dag. Det betyder att om du behöver en telefon just nu Àr Nexus 6 tillgÀnglig, medan vÀntan pÄ One M9 kan vara ytterligare nÄgon mÄnad.

Som vi sa tidigare har alla olika behov, önskemĂ„l och budget, sĂ„ valet Ă€r ditt. SlĂ€ppdatumet för HTC One M9 Ă€r i mitten av mars, med de flesta amerikanska operatörer som sĂ€ger “i vĂ„r” sĂ„ det kanske inte Ă€r tillgĂ€ngligt förrĂ€n i slutet av mars eller början av april. TĂ€nk pĂ„ detta nĂ€r du vĂ€ljer din nĂ€sta smartphone.

0 Shares