HTC One M9 vs Nexus 6: 5 Viktiga skillnader

0 Shares

Den här veckan tillkännagavs den helt nya HTC One M9 -smarttelefonen efter månader av rykten och spekulationer, och nu när det är officiellt och snart kommer köpare sannolikt att väga alla sina alternativ här 2015. Vi har redan jämfört det med många alternativ här 2015 , och nedan kommer vi att gå över några viktiga detaljer som gör den annorlunda än Nexus 6, för potentiella köpare.

Googles Nexus 6 tillkännagavs i oktober och kom så småningom på nästan alla operatörer i USA i november, och även om den fortfarande inte är tillgänglig från Verizon, erbjuder alla andra operatörer den. Under de kommande veckorna kommer HTC One M9 att träffa amerikanska operatörer, och köpare vill veta allt om båda alternativen innan de köper.

Läs: HTC One M9 vs iPhone 6: Vad du behöver veta

Här tar vi en titt på hur flaggskeppet Nexus 6 kan jämföras med all aluminium och fantastiska HTC One M9 som just avslöjades, en enhet som många anser vara den snyggaste Android-smarttelefonen. Vi kommer att gå igenom vad de båda har att erbjuda, hur de skiljer sig åt och förklara allt köpare behöver veta innan de köper 2015.

Nexus-6-5

Vi kan inte säga vilken enhet som faktiskt är “bättre” mellan Nexus 6 eller HTC One M9 helt enkelt för att vi inte har använt HTC One M9 än. För att inte tala om att varje användare har olika behov, önskemål, budgetar och preferenser. Speciellt när det gäller skärmstorlek. Även om vi inte har alla svar eller vet vad varje användare behöver, nedan följer några viktiga funktioner eller skillnader som skiljer dem åt och kan hjälpa konsumenterna att göra rätt val.

Under de närmaste veckorna och de kommande månaderna kommer vi att se HTC One M9 släppas, följt av Galaxy S6 och S6 Edge, en ny LG G4, något från Motorola och mycket mer. Men om du behöver en telefon nu eller under de närmaste veckorna är HTC One M9 och Nexus 6 två solida val.

Design

Medan båda dessa telefoner har bra design och lite aluminium på kroppen, är den ena väsentligt annorlunda än den andra. HTC One M9 är, precis som de andra One-telefonerna, en smartphone i aluminium av premiummaterial. Googles Nexus 6 har dock en plastkropp med en aluminiumring på ytterkanten för hållbarhet och skydd.

Läs: Nexus 6 Review

HTC har fortsatt att leverera några av de snyggaste och mest premiumkänsliga smartphonesna på marknaden. Den ursprungliga HTC One var insvept i ett enda aluminiumskal, och det fortsatte i två år och är samma viktiga design i nya One M9. Även om det knappt ser annorlunda ut än sina föregångare, är det en stor uppgradering och en av de mest kraftfulla enheterna som finns.

Nexus6

Ingen kommer att argumentera för vilket som ser bättre ut. HTC One M9 har borstat aluminium i några olika färger, de bästa högtalarna i någon smartphone, de som råkar vara framåtvända (och vi är inte säkra på varför andra inte har erbjudit samma) och överlag känns det bara som en premium enhet. Och med nya One M9 har de ett tvåfärgat färgalternativ, fortfarande i aluminium, som ser underbart ut. Nedan är en bild av den kommande Verizon HTC One M9 i aluminiumguld och silver.

HTC-One-M9-Verizon

Samtidigt är Nexus 6 en av de bästa Nexus -telefonerna hittills och ser mycket snyggare ut än andra plastenheter som LG G3 eller Galaxy S5. Utseende är inte allt, men det spelar en roll i många användares köpbeslut.

Medan vi var stora fans av HTC One M8 och den fick ett Editors ‘Choice -pris, är nya HTC One M9 ännu bättre. Det största med designen är dock vårt nästa ämne, vilket är skärmen och storleken på dessa två enheter.

Visa

Google och Motorolas Nexus 6 har en vacker 5,97-tums 2560 x 1440 Quad-HD (eller 2k) skärm. Jämfört med en 5-tums 1080p-skärm från HTC One M9 är det en stor skillnad för köpare och möjligen den största avgörande faktorn. Många hoppades att One M9 skulle ha en större skärm eller högre upplösning, men HTC höll enhetsstorleken i schack och höll upplösningen på 1080p för att bevara batteriets livslängd.

Nexus6vsN5-3

Google erbjuder små ramar och en tunn design runt sin Quad-HD-skärm, och detta gör enheten ganska liten trots att skärmen är massiv. Nära “phablet” -storlek. Men allt är inte bra. Som sagt, HTC One M9 är fortfarande en mindre enhet, lättare att hålla i eller ficka, och är bara lättare att använda om du inte har stora händer. En stor 6-tums enhet är inte för alla.

Endera enheten kommer att göra köparna nöjda, men Nexus 6-skärmen kan vara bättre helt enkelt för de levande färgerna, den större skärmen och den imponerande 2560 x 1440 quad-hd-upplösningen. 1080p-skärmen är fortfarande underbar på One M9, men vi behöver dem sida vid sida för att kunna jämföra det fullt ut.

Det finns ingen tydlig vinnare här. Om du vill ha en stor skärm för att se innehåll, titta på videor, spela spel och mer är Nexus 6 bra, men de som söker en bra upplevelse i ett mindre paket är One M9 ett bra alternativ när den väl kommer.

Kamera

Dessa dagar är kamerorna på våra telefoner en av de mest använda apparna och en extremt viktig aspekt av alla köp. Som vi alla vet saknade HTC One M8 -kameran, men det fixades här 2015 med den nya HTC One M9. De har ökat den till en 20,7 megapixel kamera och satt den bakre 4 Ultrapixel från One M8 på framsidan. Det borde tekniskt sett ha en av de bästa kamerorna på marknaden.

HTC-One-M9-kamera

Som sagt, Googles Nexus 6 har också en bra 13 megapixel med optisk bildstabilisering. Det är bara en 13 megapixel kamera, men megapixlar är inte allt. Nexus 6 -kameran gick inte särskilt bra i tester jämfört med Note 4 eller iPhone 6, men är fortfarande ett bra alternativ. Båda är fantastiska, men tills vi testar One M9 själva kan vi inte kommentera, men tekniskt sett borde det erbjuda en bättre smartphone -kameraupplevelse.

Specifikationer

Även om specifikationerna inte är lika viktiga som att ha en enhet som är snabb, flytande och kommer att fungera i många år framöver, är det fortfarande något många tänker på när de köper. Nedan är de hårda siffrorna för de intresserade, men allt beror på att dessa enheter är nästan desamma under huven med några små förändringar. Det och programvara kommer att spela den största rollen i hur varje enhet fungerar.

Specifikationer för HTC One M9

 • 5-tums 1920 x 1080p HD-skärm
 • 2,0 GHz 8-kärnig Snapdragon 810 med 3 GB RAM (4 × 4)
 • 32 GB internminne (Micro-SD-expansion)
 • 20,7 megapixel bakre kamera och 4 ultrapixel framskjutare
 • Android 5.0.1 Lollipop och HTC Sense 7
 • WiFi, Bluetooth, NFC, 4G LTE, FM -radioantenn och infraröd laser för fjärrkontroll
 • Borstad aluminiumdesign, nya tvåfärgade färgalternativ
 • Dubbla framåtvända HTC Boomsound -högtalare
 • Qualcomm Quick Charge 2.0 -teknik
 • 2900 mAh batteri

Nexus 6 Specifikationer

 • 5,96-tums 2560 x 1440 Quad-HD-skärm
 • 2,3 GHz fyrkärnig processor
 • 3 GB RAM
 • 32/64 GB lagringsutrymme och ingen micro-SD-plats.
 • 13 megapixel bakre och 2MP främre kameror
 • Android 5.0.1 Lollipop (lager)
 • Plastdesign med aluminiumring för hållbarhet
 • Qualcomm Quick Charge 2.0
 • 3220 mAh batteri

HTC One M9 liknar modellen förra året, men de ändrade några viktiga saker. Bortsett från insidan har vi nu strömbrytaren på höger sida, under volymknapparna för enkel användning, och kameran har blivit helt ombyggd. Utan att titta på kameran skulle du knappt kunna skilja de två åt.

Båda dessa telefoner är utmärkta val, men har många skillnader. HTC One M9 är något nyare med den senaste tekniken, men Nexus 6 är inte alltför långt efter, och att vara en Google -enhet kommer sannolikt att se uppdateringar och stöd så länge som nya One M9, om inte längre. Vad detta huvudsakligen handlar om är skärmstorleken och möjligen om köparen vill ha lager Android vs HTCs Sense-upplevelse.

Pris och släppdatum

Slutligen är vår sista punkt priset. HTC One M9 är en helt ny flaggskeppstelefon och kommer att kosta dig ett vitt öre, men det kommer Nexus 6 att göra. Inga officiella detaljer har publicerats om One M9-priset, men Best Buy läckte AT & T-priset utanför kontraktet kommer att vara $ 649. Vi förväntar oss $ 599- $ 649 från de flesta och $ 199 med ett nytt tvåårskontrakt.

Nexus6-5

Nexus 6 är verkligen inte heller billig och är den första Nexus -telefonen med en stor prislapp. Det kostar användare 649 dollar för 32 GB -modellen och 699 dollar för 64 GB -alternativet. Ja, det är en dyr telefon och har en fast lagringsmängd jämfört med tillägget av en micro-SD-kortplats på HTC One M9. Båda i 32 GB -alternativ borde kosta ungefär samma, men One M9 kan utökas för att erbjuda mer lagringsutrymme.

Om du behöver en telefon nu är Nexus 6 tillgänglig över hela världen och från alla större amerikanska operatörer, utom Verizon, som ryktas släppa den under de närmaste veckorna. HTC One M9 har dock ett mjukt utgivningsdatum i mitten av mars, men inga amerikanska operatörer har bekräftat en dag. Det betyder att om du behöver en telefon just nu är Nexus 6 tillgänglig, medan väntan på One M9 kan vara ytterligare någon månad.

Som vi sa tidigare har alla olika behov, önskemål och budget, så valet är ditt. Släppdatumet för HTC One M9 är i mitten av mars, med de flesta amerikanska operatörer som säger “i vår” så det kanske inte är tillgängligt förrän i slutet av mars eller början av april. Tänk på detta när du väljer din nästa smartphone.

0 Shares