HTC One M9 vs LG G3: 6 viktiga skillnader

0 Shares

Igår tillkännagavs den helt nya HTC One M9 -smarttelefonen efter månader av rykten och spekulationer, och nu när det är officiellt och snart kommer köpare sannolikt att väga alla sina alternativ här 2015. Medan en ny LG G4 kommer någon gång, tänker de som funderar på en telefon inom en snar framtid kan titta på LG G3 eller nya HTC One M9, och här jämför vi några viktiga skillnader för potentiella köpare.

LG G3 tillkännagavs i maj förra året men släpptes inte på över en månad, och de flesta köpare kom inte in förrän i juni eller juli, eller de har fortfarande inte och betraktar det nu som en ny telefon. Även om det finns många alternativ som kommer, som Galaxy S6 eller LG G4, är LG G3 tillgänglig nu och kommer att möta hård konkurrens från HTC: s senaste under de kommande veckorna.

Läs: HTC One M9 vs iPhone 6: Vad du behöver veta

Här tar vi en titt på hur flaggskeppet LG G3 kan jämföras med all aluminium och fantastiska HTC One M9 som just avslöjades, en enhet som många anser vara den snyggaste Android-smarttelefonen. Vi kommer att gå igenom vad de båda har att erbjuda, hur de skiljer sig åt och förklara allt köpare behöver veta innan de köper 2015.

HTC-M9-mer

Det är svårt att säga vilken enhet som faktiskt är “bättre” mellan LG G3 eller HTC One M9 helt enkelt för att vi inte har använt HTC One M9 än. För att inte tala om att varje användare har olika behov, önskemål, budgetar och preferenser. Även om vi inte har alla svar eller vet vad varje användare behöver, nedan följer några viktiga funktioner eller skillnader som skiljer dem åt och kan hjälpa konsumenter att göra rätt val.

Under de närmaste veckorna och de kommande månaderna kommer vi att se HTC One M9 släppas, följt av Galaxy S6 och S6 Edge, en ny LG G4, något från Motorola och mycket mer. Men om du behöver en telefon nu eller under de närmaste veckorna är HTC One M9 och LG G3 två solida val.

Design

LG och HTC kan inte vara annorlunda när det gäller designmetoden. LG har något som fungerar utmärkt med samma övergripande utseende och känsla som föregående generation, vilket är knappar på baksidan för en snygg design och lätt (men ändå hållbar) billig plast för sina smartphone -byggmaterial. De har använt plast i flera år, även om LG G3 faktiskt ser ut att vara tillverkad av aluminium. Den har ett borstat aluminiumutseende på plasthuset.

Läs: LG G3 Review

HTC å andra sidan har fortsatt att leverera några av de snyggaste och mest premiumkänsliga smartphonesna på marknaden. Den ursprungliga HTC One var insvept i ett enda aluminiumskal, och det har fortsatt i två år och är samma viktiga design i nya One M9. Även om det knappt ser annorlunda ut än sina föregångare, är det en stor uppgradering och en av de mest kraftfulla enheterna som finns.

G3-vsOneM8

Ingen kommer att argumentera för vilket som ser bättre ut. HTC One M9 har borstat aluminium i några olika färger, de bästa högtalarna i någon smartphone, de som råkar vara framåtvända (och vi är inte säkra på varför andra inte har erbjudit samma) och överlag känns det bara som en premium enhet. Och med nya One M9 har de ett tvåfärgat färgalternativ, fortfarande i aluminium, som ser underbart ut. Nedan är en bild av den kommande Verizon HTC One M9 i aluminiumguld och silver.

HTC-One-M9-Verizon

Samtidigt är LG G3 en av de snyggaste plastsmartphones som finns och ser mycket snyggare ut än Galaxy S5. Utseende är inte allt, men det spelar en roll i många användares köpbeslut.

Medan vi var stora fans av HTC One M8 och den fick ett Editors ‘Choice -pris, är nya HTC One M9 ännu bättre. LG G3 är något bredare, extremt lätt och har nästan samma höjd men har en mycket större och bättre totalskärm. Hela designen på G3 skulle erbjuda en snygg enhet som inte är för stor, men ändå packa en massiv och vacker skärm inuti, och LG lyckades. Detta tar oss till vår nästa punkt.

Visa

LG G3 har en vacker 5,5-tums 2560 x 1440 Quad-HD (eller 2k) skärm. Jämfört med en 5-tums 1080p-skärm från HTC One M9 är det stor skillnad för köpare. Med tanke på att dessa telefoner är nästan lika stora men en har en mycket större skärm är ganska bra och minst sagt imponerande. Många hoppades att One M9 skulle ha en större skärm eller högre upplösning, men HTC höll enhetsstorleken i kontroll och höll upplösningen på 1080p för att bevara batteriets livslängd. Nedan är LG G3 nästa HTC One M8 från förra året.

G3-vs-OneM8

LG har smala ramar runt sin Quad-HD-skärm, och detta gör enheten ganska liten trots att skärmen är massiv. Nära “phablet” -storlek. Men allt är inte bra. 5-tums IPS LCD3-skärmen på HTC One M8 har bättre ljusstyrka, lite bättre färger och betraktningsvinklarna verkar vara överlägsna, men bara av ett hår. Detsamma kommer sannolikt att gälla för nya HTC One M9. Det kanske inte är lika stort eller så skarpt, men det ser fortfarande utmärkt ut.

Endera enheten kommer att göra köparna nöjda, men LG G3 -skärmen kan ha bättre betraktningsvinklar och färger för att matcha HTC One M8 och nya HTC One M9. Några av dessa problem kommer säkert att tas upp av den nya LG G4 senare i år.

Det finns ingen tydlig vinnare här. Om du vill ha en enorm skärm för att se innehåll, titta på videor, spela spel och mer är LG G3 bra, men de som söker en fantastisk upplevelse i ett mindre paket kommer One M9 att vara ett bra alternativ när den anländer.

Kamera

Dessa dagar är kamerorna på våra telefoner en av de mest använda apparna och en extremt viktig aspekt av alla köp. Som vi alla vet saknade HTC One M8 -kameran, men det fixades här 2015 med den nya HTC One M9. De har ökat den till en 20,7 megapixel kamera och satt den bakre 4 Ultrapixel på framsidan. Det borde tekniskt sett ha en av de bästa kamerorna på marknaden.

HTC-One-M9-kamera

Som sagt, LG G3 är inte heller en slump. Det är bara en 13 megapixel kamera, men megapixlar är inte allt. Sensorn är stor, den har optisk bildstabilisering+, och laserns autofokus på LG G3 är en av de bästa på marknaden. Autofokusen är snabb, den stabiliserar bilder och får tydliga skarpa bilder utan ansträngning. Båda är fantastiska, och tills vi testar One M9 själva kan vi inte kommentera, men tekniskt sett borde det erbjuda en bättre smartphone -kameraupplevelse.

Specifikationer

Även om specifikationerna inte är lika viktiga som att ha en enhet som är snabb, flytande och kommer att fungera i många år framöver, är det fortfarande något många tänker på när de köper. Nedan är de hårda siffrorna för de intresserade, men allt beror på att dessa enheter är nästan desamma under huven med några små förändringar. Det, och programvara kommer att spela den största rollen i hur varje enhet presterar.

Specifikationer för HTC One M9

 • 5-tums 1920 x 1080p HD-skärm
 • 2,0 GHz 8-kärnig Snapdragon 810 med 3 GB RAM (4 × 4)
 • 32 GB internminne (Micro-SD-expansion)
 • 20,7 megapixel bakre kamera och 4 ultrapixel framskjutare
 • Android 5.0.1 Lollipop och HTC Sense 7
 • WiFi, Bluetooth, NFC, 4G LTE, FM -radioantenn och infraröd laser för fjärrkontroll
 • Borstad aluminiumdesign, nya tvåfärgade färgalternativ
 • Dubbla framåtvända HTC Boomsound -högtalare
 • Qualcomm Quick Charge 2.0 -teknik
 • 2900 mAh batteri

Specifikationer för LG G3

 • 5,5-tums 2560 × 1440-skärm Quad-HD-skärm
 • 2,5 GHz Quad-core Snapdragon-processor med 3 GB RAM
 • 32 GB internminne (Micro-SD-expansion)
 • 13-megapixelkamera med OIS+, laserfokus, 2,1-megapixelkamera på framsidan
 • Android 4.4.2 KitKat
 • WiFi, Bluetooth, NFC, 4G LTE, FM -radioantenn och infraröd laser för fjärrkontroll
 • Stöd för DLNA och Miracast
 • 3000 mAh löstagbart batteri med trådlös laddning
 • Mer

HTC One M9 liknar modellen förra året, men de ändrade några viktiga saker. Bortsett från insidan har vi nu strömbrytaren på höger sida, under volymknapparna för enkel användning, och kameran har renoverats helt. Utan att titta på kameran skulle du knappt kunna skilja de två åt.

Båda dessa telefoner är utmärkta val, men på sikt är nya HTC One M9 nästan ett år nyare, har den senaste tekniken, en bättre kamera och kommer att få programuppdateringar under en längre period än den åldrande LG G3.

programvara

LG G3 har njutit av Android 4.4 KitKat länge, men den senaste månaden har börjat ta emot uppdateringar till den senaste Android 5.0.1 Lollipop som släppts av Google. Och medan uppdateringen orsakar vissa problem för ägarna, är det en betydande uppgradering och gör upplevelsen mycket bättre.

Läs: Android 5.0 vs Android 4.4 KitKat: Vad är nytt i Lollipop

HTC One M9, å andra sidan, kommer att lanseras med Android 5.0 Lollipop, men omfattas av HTC: s eget Sense UI. De är båda radikalt olika, men bakomliggande funktioner är desamma. Detta är mer en användarpreferens, och den här gången med One M9 HTC Sense är mycket anpassningsbar, något LG har erbjudit i flera år.

Pris

Sist men inte minst är priset. HTC One M9 är en helt ny flaggskeppstelefon och kommer att kosta dig mer pengar än LG G3. Inga officiella detaljer har offentliggjorts om One M9-priset, men Best Buy läckte AT&T priset utanför kontraktet blir $ 649. Vi förväntar oss $ 599- $ 649 från de flesta och $ 199 med ett nytt tvåårskontrakt.

LG-G3-snygg

LG G3 har dock varit tillgängligt ett tag och kan hittas för $ 499 rabatt på kontrakt och ofta gratis eller $ 0,01 med ett nytt tvåårskontrakt. Det är den billigare vägen och kommer att gå framåt. Om vi ​​inte ser några galna utgivningsdatum erbjudanden på HTC One M9, kommer LG G3 att vara det billigare valet direkt eller på kontrakt, oavsett hur du ser på det. Om du har en budget är G3 ett bra drag, men de flesta operatörer erbjuder betalningsplaner som gör att HTC One M9 kan nås för de flesta.

Som vi sa tidigare har alla olika behov, önskemål och budget, så valet är ditt. Släppdatumet för HTC One M9 är i mitten av mars, med de flesta amerikanska operatörer som säger “i vår” så det kanske inte är tillgängligt förrän i slutet av mars eller början av april. Tänk på detta när du väljer din nästa smartphone.

0 Shares