HTC One M9 vs HTC One: 5 viktiga skillnader

0 Shares

Den ursprungliga HTC One (M7) närmar sig sitt 2-årsjubileum sedan den släpptes, och det betyder att många ägare sannolikt letar efter en ersättare. Det kan vara den nya HTC One M9 som just tillkännagavs tidigare i veckan. Nu när allt är officiellt jämför vi här nya HTC One M9 med originalet för dem som vill uppgradera.

Som vi alla vet var alla läckor och rykten om den helt nya HTC One M9 ganska korrekta. Det ser extremt ut som HTC One M8 förra året, och något liknande originalet också, om än med en större skärm och massor av andra förbättringar över hela linjen.

Läs: Fördelning av utgivningsdatum för HTC One M9

År 2013 anlände den första och ursprungliga HTC One med fokus på en ren design och bättre konstruktion, introducerade dubbla framåtvända högtalare och var den första riktigt imponerande HTC-telefonen på flera år som syftade till att tävla. Telefonen var inte lika framgångsrik som HTC One M8 förra året, och nu finns en ännu nyare HTC One värd att kolla in. Nedan följer några viktiga områden där de skiljer sig åt.

Ny-HTC-One-M8-vs-M7-23-X3-620x413

Under de senaste två månaderna har vi sett otaliga läckor av HTC One M9, men de blev alla vilande när HTC intog scenen och gjorde den officiell den 1 mars. Men kvällen innan läckte en video ut som jämförde den med HTC One M8 och den ursprungliga HTC One, som sedan har hämtats från YouTube.

Nu när vi vet allt om nya HTC One M9 och vet att släppdatumet är satt till mitten av mars, kommer köpare troligtvis att väga sina alternativ. På den noten tillkännagavs också Galaxy S6 den här veckan. Det har också mycket att erbjuda, men har inte en micro-SD-kortplats som HTC One M9, något som många ägare tycker om och använder. Detta är en av många anledningar till att det är en bra telefon, och nedan finns allt annat du borde veta.

Visa

HTC: s första “One” smartphone kom i februari 2013 med en fin 4,7-tums HD-skärm och några övertygande funktioner. Skärmen liknade tävlingen, och de främre högtalarna gjorde det till ett fantastiskt utstående köp. Men de som vill ha något lite bättre och större kommer att vilja se nya One M9.

HTC har alltid erbjudit några av de bästa och mest fantastiska skärmarna på sina enheter, och även om nya HTC One M9 inte har en enorm quad-HD-skärm, kommer den fortfarande med en respektabel 5-tums 1080p HD-skärm. De har fantastiska färger och gör extra ansträngningar för att ha fantastiska betraktningsvinklar, skarp text och en lättskärmad display även utomhus.

Prestandan är mycket respektabel jämfört med de bästa smartphones som finns.

Att hoppa från 4,7-tums HTC One (M7) till något som Note 4 eller Nexus 6 kan vara för stort, så de som letar efter en liten men märkbar ökning kan 5-tums HTC One M9 vara den perfekta smarttelefonen här 2015. Som sagt, vi hör också att en HTC One Max kan komma senare i år med en 5,5-tums skärm, för dem som gillar HTCs stil, men vill ha en ännu större skärm.

Som sagt, skärmen blir större och har en högre upplösning än originalet. Detta är något som många köpare kommer att gilla om de har fastnat med den första HTC One, så håll utkik när den släpps.

Kamera

Den nya HTC One M9 kommer att fokusera mycket på fotografering, och det är både på framsidan och baksidan. Förra året hade HTC One M8 två kameror bakom, men de var inte så bra. Tillbaka till den ursprungliga HTC One, vi hade bara en enda 4 Ultrapixel -kamera. Detta har varit vårt (och läsarnas) största klagomål i HTC One -sortimentet, så om det är ett problem för dig, vet att den nya HTC One M9 kommer att bli snabbare och bättre.

HTC One M9 -foton - 1

I år har HTC introducerat en ny 20,7 megapixel bakre kamera med en dubbel LED-blixt och flyttat den 4 Ultrapixel-kameran framåt för selfies. Det tillsammans med all HTC Eye -programvara som de släppte i år innebär en stor kameraupplevelse. Den här nya telefonen ska ta utmärkta bilder både fram och bak.

Kameran på HTC One (M7) och One M8 var ett av de största klagomålen många ägare hade, och det har äntligen åtgärdats med nya HTC One M9. Om du vill ha en bra kameraupplevelse bör One M9 leverera, och vi vet säkert när vi får en för granskning.

Specifikationer

När HTC One tillkännagavs och släpptes 2013 hade den några av de bästa specifikationerna och funktionerna för alla enheter. Och medan specifikationer inte är allt, gillar köpare att veta vad som är tillgängligt och om den nyaste enheten är värd uppgraderingen. Eftersom telefonen är två år gammal är nya One M9 verkligen en värdig efterträdare och har massor av hästkrafter för att köra de senaste spelen, apparna och Android 5.0 Lollipop -utgåvan. Här är rådata för intresserade.

Specifikationer för HTC One

 • 4,7-tums 1080p SLCD-skärm
 • 1,7 GHz fyrkärnig Snapdragon 600
 • 2 GB RAM
 • 16 GB lagringsutrymme (inget micro-SD)
 • 4 megapixel bak och 2.1 framkamera
 • Android 4.1 Jelly Bean (nu på Android 4.4 KitKat)
 • Dubbla HTC Boomsound -högtalare
 • 2300 mAh batteri

Specifikationer för HTC One M9

 • 5-tums 1920 x 1080p Full HD IPS-skärm
 • 2,0 GHz 8-kärnig Snapdragon 810-processor (4 × 4)
 • 3 GB RAM-minne
 • 32 GB internminne och en micro-SD-plats för expansion
 • 20,7 MP bakåtvänd kamera och 4 Ultrapixel front shooter
 • Android 5.0.1 Lollipop och HTC Sense UI 7.0
 • Infraröd sensor för fjärrkontrollens funktioner
 • Dubbla HTC Boomsound -högtalare med Dolby 5.1 -ljudteknik
 • 2900 mAh batteri
 • Mer

Som du kan se från de råa siffrorna som beskrivs ovan kommer nya HTC One M9 att bli en stor ökning över hela linjen och något som alla ursprungliga HTC One -ägare kan komma bakom. Skärmen är större, kameran är mycket bättre, den främre kameran blir bättre än originalets bakre kamera, och den har mer än dubbelt så mycket effekt med en 8-kärnig processor. Det är faktiskt en energieffektiv 2,0 GHz quad-core för tunga uppgifter, och en 1,2 GHz quad-core för lättare uppgifter för att hålla batteriets livslängd i schack.

Sedan var ett annat klagomål batteritiden. HTC One M9 har ett enormt 2 900 mAh batteri och har Qualcomm Quick Charge 2.0 -teknik. Den kommer att ladda över 60% snabbare än den ursprungliga HTC One, särskilt från 10-50%.

Återigen är siffror inte allt, men med allt detta under huven och den senaste Android 5.0 Lollipop borde HTC One M9 vara en bra telefon och en värd att uppgradera till om du fortfarande håller på den ursprungliga HTC One. Vet bara att det kommer att vara snabbt, smidigt, stabilt och köra de senaste och bästa apparna och spelen.

programvara

Medan HTC One (M7) kör Android 4.4 och ska få en uppdatering till den nya Android 5.0 Lollipop så småningom får den inte några av de bästa funktionerna. De inkluderar kran för att väcka -funktionen, tillgång till all den nya kameratekniken och det nya HTC -temasystemet som visades upp med Sense 7.0 på nya One M9.

HTC One M9 kommer att lanseras med Android 5.0 Lollipop, som tillkännagavs och släpptes i oktober. HTC One kommer att se Android 5.0 så småningom, men det kommer förmodligen inte att få en uppdatering till Sense 7, och om det gör det, förvänta dig inte att alla funktioner är kompatibla.

klubba

Vi kan förvänta oss att uppdateringar snabbt kommer till den ursprungliga HTC One M8, men vi kan inte bekräfta HTCs planer på originalet. HTC har varit en av de bästa på sistone när det gäller uppdateringar, men som tvååring finns det bara så många nya funktioner som de kan lägga till utan att behöva hårdvara på nya enheter. Android 5.0 Lollipop kommer sannolikt att vara den sista stora uppdateringen till HTC One (M7), så One M9 är ett utmärkt val framåt med en garanti på minst 18 månaders programuppdateringar.

Pris

Sist men inte minst är priset. HTC One är nästan två år gammal och sannolikt inte tillgänglig från operatörer nuförtiden, men du kan förmodligen hitta dem nya eller använda från andra onlinekällor för under $ 400. Detta gör det till ett bra köp, men igen, det här är för de som vill uppgradera, inte köpa telefonen.

HTC One M9 -foton - 5

Det nya HTC One M9 -släppdatumet är satt till mitten av mars, men kanske inte kommer till amerikanska flygbolag förrän i början av april. Det betyder att de som söker en uppgradering har ytterligare en månad (ge eller ta några) innan de bestämmer sig. Och även om HTC och bärare inte har avslöjat priser, hävdar en läcka från Best Buy att AT&T HTC One M9 kommer att kosta 649 dollar direkt och troligen 199 dollar med ett nytt tvåårskontrakt.

Det här är ett stort pris att betala, men du får den senaste och bästa smarttelefonen med ny teknik, en bättre kamera och mycket mycket mer. Allt sagt och gjort HTC One (M7) är fortfarande en bra smartphone, men det närmar sig att vara två år gammal, och många ägare är sannolikt i behov av en uppgradering. Ett bra val skulle vara nya HTC One M9, eller kanske Galaxy S6 Edge.

0 Shares