Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HP:s vårkollektion: TouchSmart 610 och nya dv6/dv7 bärbara datorer

Lagom till återkallelsen av Sandy Bridge höll HP en presskonferens där de uppdaterade sina stationära och bärbara linjer. På vissa sätt är det bara business as usual, men det finns definitivt några intressanta godbitar att smälta. HP rasslar inte med jordens pelare, men de håller verkligen saker i rörelse.

Allt-i-ett-pekskärms-datorer har materialiserats på detaljhandels- och e-handelshyllorna i en alarmerande takt under det senaste året, och 2011 försöker HP ta upp saker och ting med sina nya TouchSmart 610 och TouchSmart Elite 9300-datorer. Även om det inte erbjöds några detaljer under konferensen om konfigurationerna av dessa enheter, finns det en mycket intressant funktion som HP lade till.

Stativen för de nya modellerna tillåter dem att faktiskt svänga ner till en 60-graders vinkel. Om din omedelbara reaktion var “det enda min PC-upplevelse med pekskärm saknades var kronisk nacksmärta, tack HP!” då är du inte ensam, men tänk på två saker: stativet fungerar utmärkt som ett faktiskt stativ (detta är bara ett alternativ), och för vissa användningsområden som butikskiosker kan detta vara en stor förbättring. Betrakta vridningen som ett mervärde som öppnar upp TouchSmart till andra marknader, tillåter olika användningsscenarier, och att sträcka sig framåt och manipulera en plan yta framför dig i motsats till i en vinkel kan potentiellt vara bekvämare.

Som vi sa var snälla detaljer inte lätt tillgängliga under presssamtalet, men den konsumentorienterade TouchSmart 610 finns nu att köpa på HP:s hemsida. Den AMD-baserade modellen 610z börjar på $800 (med nuvarande $200 omedelbar rabatt) och kommer med en Athlon II 250 (dual-core 3.0GHz), 4GB RAM, 750GB HDD och en Radeon HD 4270. Uppgraderingar kan ta processorn upp till Phenom II X4 910e (quad- kärna 2,6 GHz), kan du höja grafikprocessorn till en HD 5570, och du kan också lägga till en Blu-ray-kombienhet. Andra funktioner inkluderar en 1,3-megapixel webbkamera, Beats Audio, 802.11n WiFi, trådlöst tangentbord och mus, och en kopia av RUSE (ett PC-spel som är tänkt att dra nytta av pekgränssnittet).

Det finns också en Intel-modell, 610xt, som börjar på $1150 (med nuvarande $300 besparingar). Basmodellen kommer med en Arrandale i5-650 CPU (dual-core + Hyper-Threading 3,2GHz), och kan uppgraderas så långt som en fyrkärnig i7-880 (3,06GHz). Det finns för närvarande en free uppgradera till 6 GB RAM (från det vanliga 4 GB), samt en 1 TB hårddisk (istället för 750 GB). Den vanliga grafikprocessorn är en GeForce G210, eller så kan du uppgradera till en HD 5570 1GB för $30 (eller en 2GB 5570 för $80 – ja, glöm det kortet!) Andra funktioner och tillbehör är desamma som AMD-modellen.

Den mer affärsfokuserade Elite 9300 stöter webbkameran upp till två megapixlar och har en 90 % effektiv strömförsörjning, men förväntas inte vara tillgänglig förrän i maj.

Om det är något vi uppskattar så är det den gradvisa förenklingen av HP:s bärbara design under det senaste året. Det finns ett mycket uppskattat steg bort från blank plast i branschen, och HP:s nyare bärbara datorer blir mer och mer minimalistiska i sitt utseende. Det finns inga större uppdateringar av någon av HP:s linjer förutom en större push för att förbättra estetiken och underhållningsupplevelserna förutom en: HP har migrerat Beats Audio ner till sina konsument-dv6- och dv7-linjer. Dessa bärbara datorer har båda Beats Audio-uppsättningar med fyrhögtalare (tidigare den exklusiva domänen av Envy-linjen) och drar mer än ett fåtal designtips från sina dyrare Envy-kusiner.

Det finns faktiskt ytterligare en stor förändring i HP:s notebook-sortiment som kommer att vara mycket välkommen för många av oss. Den här har inte tillkännages aggressivt: den triumferande återkomsten av dedikerade pekplattans knappar. Den klickbara pekplattan verkade vara en bra idé när Apple introducerade den, men varje iteration som har dykt upp på en Windows-dator har i bästa fall varit svår, i värsta fall hemsk. Sådana är de uppoffringar som måste göras i namnet av högerklicka. Välkommen tillbaka dedikerade musknappar, vi saknade dig!

De nya dedikerade musknapparna och Beats-Audio-aktiverade HP dv6 och dv7 bärbara datorer (tillsammans med deras uppdaterade men nyligen högerklickbara bärbara datorer i G-serien) kommer att börja dyka upp i detaljhandeln i mitten till slutet av mars.