Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HP w2408: A "Ny" Vrid på 24" LCD-skärmar

Introduktion

Hur vi än försöker är det ofta svårt att få alla produkter som vi skulle vilja recensera skickade till oss. Exempel: LCD-skärmar. Det finns dussintals LCD-skärmar av god kvalitet tillgängliga som vi inte har granskat – och många fler LCD-skärmar av låg kvalitet. Det är inte så förvånande att vissa företag inte vill skicka oss recensionsprover. Om du har en produkt av låg kvalitet som inte kan konkurrera någon annanstans än priset, kan djupgående recensioner göra mer skada än nytta när det gäller försäljning. Därmed inte sagt att HP w2408 är en produkt av låg kvalitet, men den sticker ut från tidigare granskade 24″ LCD-skärmar på flera områden.

Om man ser på displaymarknaden ur köparens perspektiv finns det flera olika typer av användare. Å ena sidan har du människor som helt enkelt vill ha en skärm som visar dem de vanliga datorgrejerna. Det spelar ingen roll om en skärm är något ljusare, ger bättre kontrast, har extra ingångar eller något annat; om det fungerar med deras dator och inte går sönder, kommer de att vara nöjda. För sådana människor är det mycket meningsfullt att titta på de billigaste LCD-skärmarna i ett visst storleksintervall. Något liknande den här gruppen är de som inte bryr sig om de tekniska aspekterna av en display så mycket som det yttre. Om en produkt passar bättre in i deras kontorsmiljö och inredning kan det vara skäl nog att köpa den. Sedan finns det spelentusiaster som vill ha bättre svarstider och högre uppdateringsfrekvens, hemmabioentusiaster som vill ha en bättre filmvisningsupplevelse och bildproffs som kräver så exakta färger som möjligt.

Det finns ofta överlappningar mellan målmarknaderna, men det är sällan man hittar en skärm som kan uppfylla kraven för alla områden. Skärmar med bästa färgnoggrannhet är ofta mycket dyrare, liksom de som riktar sig till hemmabioentusiaster. En skärm som riktar sig till spelare å andra sidan kan offra färgnoggrannheten för att förbättra svarstiden – många användare kommer faktiskt att föredra skärmar som har mindre exakta färger.

Så var passar HP w2408 i listan ovan? Med ett pris på $570 är det billigare än många konkurrerande modeller, men samtidigt är det knappast billigt. En av anledningarna till att vi gillar många av 24-tums LCD-skärmar på marknaden är att de erbjuder ett stort urval av funktioner, och många har LCD-panelteknik av högre kvalitet än vad som finns tillgängligt i 22-tums LCD-skärmar. W2408 verkar vara ett steg bakåt i detta avseende, eftersom det rent funktionsmässigt är en uppblåst HP w2207. Där Dell, Gateway, Samsung och andra använder (eller åtminstone använde) S-PVA-paneler, är w2408 en av ett växande antal 24-tums LCD-skärmar som använder en TN (S-TN)-panel – det kan vara den bästa- ser TN-panelen att komma in i vårt testlabb hittills, men det är fortfarande en TN-panel.

24″ LCD-skärmar med TN-paneler har definitivt en plats på marknaden, men många av dessa modeller kostar 400 USD eller mindre där S-PVA-paneler av högre kvalitet börjar på cirka 600 USD. Det sätter HP w2408 i en svår position och det främsta försäljningsargumentet verkar vara en industriell design som skiljer den från andra erbjudanden. Räcker det, eller finns det andra försäljningsargument för w2408? Låt oss ta en närmare titt och se exakt vad den har för bordet.