Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HP L2335: Låg svarstid och högupplöst LCD

Introduktion

Det var bara 18 månader sedan när vi tittade på Samsungs SyncMaster 213T och förklarade att den var den bästa LCD-skärmen på 1 000 $ som vi hade sett. Den (relativt) höga upplösningen på 1600×1200, det starka bakgrundsbelysningen och det eleganta utseendet placerade 213T i “Ultra-Enthusiast”-poolen med väldigt få konkurrenter. Ultra-High End har en helt ny innebörd nu, och med anledning. Sedan Samsung 213T har vi sett avancerade skärmar skifta mot bred skärm och stöd för högre upplösningar och mindre pixelhöjder (0,258 mm mot 0,27 mm). Hela branschen är skyldig Dell en liten klapp på axeln för deras del i att verkligen tänja på prisbarriären.

Vi blev lite förvånade när Dell presenterade sin nästa generations lineup förra året, eftersom den inte inkluderade en 23-tumsskärm baserad på en SIPS-panel. Istället gick två av Dells fyra skärmar till Samsung (UltraSharp 1905FP och 2405FPW) och mainstream-modellen gick till LG.Philips (UltraSharp 2005FPW). Även om UltraSharp 1905FP och 2005FPW visade sig vara fenomenala bildskärmar och 2405FPW är den billigaste LCD-skärmen större än 21″, gjorde Dell rätt steg genom att lägga bort LG.Philips för högsta modellen? Apple och HP tycker verkligen att LG.Philips LCD har rätt formel med sina Super IPS-skärmar, och i tidigare skärmrecensioner har 8-bitars SIPS-skärmar gjort det mycket bra i våra jämförelser.

Idag tar vi en titt på en skärm som har varit tillgänglig ett tag, men det har bara gått några veckor sedan den bröt den magiska $1 000-barriären. HP L2335 är faktiskt en företagsskärm – men den råkar bara ha stöd för komponent, komposit, S-Video, signalzoom och en 16ms grå-till-grå svarstid. Även om jag älskar att arbeta i Excel på en 23-tums LCD-skärm lika mycket som nästa kille, blir det inte bättre att spela World of Warcraft i 1920×1200 på en skärm med låg responstid. Uppenbarligen har marknaden förändrats en hel del på 18 månader. Det som en gång var toppen av raden får knappt erkännande här på AnandTech, och bildskärmarna som hamnar på toppen är verkligen moderna underverk. Har HP möjlighet att fortsätta där Dell slutade och dra nytta av framgångarna med tidigare LG.Philips paneler? Det är precis vad vi ska ta reda på!