Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HP förvärvar spelutrustningsföretag HyperX för 425 miljoner dollar

HyperX, ett företag som är känt för sina högkvalitativa spelutrustning och produkter, har förvärvats av HP för ett avtal på 425 miljoner dollar. HyperX ägdes tidigare av datortillverkare Kingston och kommer nu att flytta hela sin division för spelutrustning till HP när affären avslutas under andra kvartalet 2021.

På senare tid har HP gjort en hel del investeringar i spel- och PC-hårdvaruindustrin, vilket de förutspår kommer att vara värd 70 miljarder dollar fram till 2023. Företaget har redan hittat en hel del framgångar inom bärbara spelsegment med sin OMEN-linje och Pavilion Gaming linje med bärbara datorer.

Med förvärvet av HyperX kommer HP att kunna få ett starkt fotfäste inom kringutrustning för spel, som inkluderar headset, tangentbord, möss, musmattor, USB-mikrofoner och konsoltillbehör. När förvärvet är slutfört kommer Kingston att behålla affärsenheterna DRAM, flash och SSD.

I en kommentar till förvärvet sa Enrique Lores, VD och koncernchef, HP Inc.:

HyperX är ledande inom kringutrustning vars spelare litar på teknik över hela världen och vi är stolta över att välkomna deras enastående team till HP-familjen. Vi fortsätter att utveckla vårt ledarskap inom personliga system genom att modernisera beräkningsupplevelser och expandera till värdefulla angränsningar. Vi ser stora möjligheter på den stora och växande kringutrustningsmarknaden, och tillägget av HyperX till vår portfölj kommer att driva nya källor till innovation och tillväxt för vår verksamhet.