Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hover Externt hölje från HornetTek

Som du kanske vet gör de flesta externa diskhöljen ungefär samma sak. De tillåter en enkel metod för att lägga till ytterligare extern lagring till ditt system och låter dig ta detta på språng om det behövs. Enligt min mening faller skillnaderna mellan dessa enheter under tre huvudkategorier.

 1. Kvalitet. Är enheten byggd billigt eller är den designad för att hålla? Håller enheten enheten från att baka sig själv? (Värme är fienden du vet)
 2. Enkel användning. Är enheten konstruerad på ett sådant sätt att enkel installation och demontering av drivenheterna du har?
 3. Funktioner. Tillåter enheten flera anslutningsalternativ? Kommer det att betala din skatt åt dig? (tja kanske inte den sista delen)

Det finns också pris att överväga, och naturligtvis för det mesta ju billigare du går desto fler uppoffringar måste du göra på en eller flera av dessa kategorier. Med detta i åtanke vill vi idag titta på en ny enhet på marknaden som gör anspråket att fylla ovanstående kategorier, och göra det utan att knäcka banken i processen. Med det ekonomiska klimatet vi för närvarande befinner oss i att spara några mynt är alltid en bra idé, om du inte behöver offra på det som är uppenbart viktigt.

Du kanske har märkt vid det här laget att vi inte nämnde prestanda först. Tja, det är svårt att skruva upp ett externt enhetskåp och att datum; alla kapslingar vi har testat är i princip lika i USB- eller eSATA-prestanda. Där vi märker skillnader är drivtemperaturer och akustik. Varje falldesign från de olika leverantörerna fungerar olika i detta avseende. Vi kommer att diskutera våra resultat inom kort, låt oss under tiden ta en snabb titt på detta unika erbjudande.

Enheten i fråga idag är “Sväva” förbi HornetTekvilket också gör påståendet: “Hover är designad för att vara strömlinjeformad och snygg och passar de höga kvalitetskraven från externa lagringsanvändare.”

Gör det? Tja, utseende värderas inte lika högt i min bok som kvalitet eller funktioner, men när du ändå håller på, varför inte få det att se coolt ut! Det som är coolt för vissa är förstås ett öga för andra. Låt oss ta en titt på de annonserade funktionerna i Hover.

Hover har:

 • Universal passning för 3,5″ SATA I / II HDD
 • Baksida Strömbrytare PÅ/AV
 • SATA I / II, hastighet upp till 3G/sek
 • Stöd för USB 2.0
 • Fungerar med hög (480 Mbps) eller full (12 Mbps) hastighet.
 • Effekt: 24W AC Adapter UL/CSA/TUV/CE
 • AC-ingång: 100-240 VAC. (47Hz~63Hz)
 • DC-utgång: 12V / 2A
 • Material: ABS 94V0-skal (aluminiumkåpa och invändig metallskärm)
 • Mått (L x B x H): 225x 144,5 x 68 mm
 • OS stöder Win 2000/ME/XP/Vista, Mac OS 9.x/10.x och högre, Linux 2.4.1.0 eller högre

Vid första anblicken måste jag säga att enheten ser annorlunda ut, ungefär som en blandning mellan ett uppsupat externt hölje och en fläktfläkt med en touch av retro Alien-stil. Detta kan tyckas konstigt för vissa men det är faktiskt vettigt, eftersom den här enheten har två 50 mm fläktar, en på varje sida, som är inbyggda för att direkt kyla enheten med några dussin avgasportar (faktiskt 23 hål ungefär lika stora som bly av en penna nummer två) för att låta det heta rinna ut. Jag gillar den här designen eftersom den är enkel och gör att jag inte behöver oroa mig för att en het enhet orsakar för tidigt fel. Fläktarna är inte riktigt höga alls och efter att ha kört en enhet i ett par timmar och kontrollerat värmen är den väldigt nära temperaturen som en internt installerad i mitt Thermaltake Spedo-fodral.

En annan trevlig designaspekt är metoden för att installera en enhet i detta hölje. En skruv längst ned på enhetens framsida ger enkel åtkomst till enhetsfacket där du skjuter in din enhet; skruva fast den med ett par skruvar och på några minuter är du redo att gå. Var dock försiktig med den skruven eftersom den håller mekanismen som täcker enheten och dess fack. Skruvarna är små men så länge du är försiktig så gör de jobbet bra.

Enheten är tillgängliga i 6 olika färger: svart, blå, gul, orange, röd och vit, så variation är inte en begränsning här. Med en annan look (retro Alien-styling), mycket bra kylning och massor av färger verkar det för mig som om vi börjar få lite mer valuta för pengarna när det kommer till externa kapslingar. Var uppmärksam på att framsidan av enheten har en vertikal ljusremsa som är cirka 3 tum lång och cirka 1/4 tum bred som är ett ganska starkt blått ljus som kan irritera vissa även om jag inte tyckte att det var distraherande.

Om du tittar på Hover’s byggkvalitet de flesta skulle vara mycket nöjda med den solida konstruktionen. Ytterhöljet är av hårdplast men verkar inte tunt eller billigt. Invändigt verkar enheten mycket solid och metallskalet håller enheten utan oro. När det gäller användarvänlighet är enheten mycket väl utformad för installation och borttagning av frekvensomriktare vid behov. Jag skulle vilja påpeka att någon form av verktygslös spärr skulle ha förbättrat denna design så att enheten kunde läggas till eller tas bort utan verktyg.

Ändå kan du enkelt lägga till en enhet till den här enheten på mindre än 5 minuter, så det är egentligen inte så stor oro för de flesta användare. För funktioner har Hover eSATA- och USB 2.0-anslutningar, som förmodligen är de två mest använda standarderna för datorer idag. HornetTek kunde ha lagt till Firewire men utelämnat det för att spara kostnader. Enligt min åsikt var det ett smart drag, men det kommer att finnas användare som insisterar på Firewire-kapacitet och måste leta någon annanstans.

eSATA- och USB-hastigheter är i nivå med andra enheter som ICY Dock-höljet vi jämförde det mot. Jag måste ge det till killarna på HornetTek, enheten går bra och coolt när jag tittar på delen. För att ha fördelen med kylprestanda krävs dock en ökning av akustiken. Som nämnts tidigare störde inte ljudet mig och märktes inte när jag satt bredvid mitt fodral vid botten av skrivbordet. Men för dem som kan placera enheten på skrivbordet bredvid bildskärmen kommer det att komma ett lätt surrande ljud från fläktarna.

Om du är i behov av att lägga till lite extern lagring med din egen hårddisk är detta en trevlig enhet för att få jobbet gjort. Tänk på att de flesta enheter där ute inte har riktigt kylpaketet, färgvalet och enkel installation i ett allt-i-ett-paket.

Avslutningsvis måste jag säga att detta är en riktigt snygg extern kapsling med bra funktioner, kvalitet och utseende, för att inte tala om användarvänlighet och en förmånlig prislapp på ca. 35 USD. Vissa kommer förmodligen inte att vara tokiga i stylingen av denna enhet, men den presterar fortfarande väldigt bra. För att vara ärlig, du kan bara inte behaga alla nu kan du?