Hostiserver recension

0 Shares

Hostiserver lanserades 2012 och är ett husdjursprojekt av ett ambitiöst team av IT-proffs som ville hitta en perfekt blandning av högkvalitativt webbhotell och kraftfull infrastruktur som kommer att kunna tillgodose ett brett spektrum av olika behov. Idag är de bland de populäraste valen för dem som behöver helt hanterade webbhotelllösningar, särskilt VPS. Bland deras affärspartners hittar du ett antal anmärkningsvärda företag som Intel, Samsung, Huawei, Dell, Supermicro och Western Digital.

Hostiservers huvudkontor ligger i Prag (Tjeckien), men de äger datacenter både i Europa och USA, samt ett globalt CDN. Det europeiska datacentret ligger i Amsterdam (Nederländerna) och det nordamerikanska i Phoenix (Arizona).

Även om Hostiservers officiella webbplats inte verkar vara så ivrig att informera oss om företaget självt, finns det tillräckligt med information om dess produkter. Webbplatsens visuella stil matchar de många konkurrenternas, blandar vitt och blått med en orange färg för att bryta den monotona harmonin. Webbplatsen är extremt enkel att använda och finns på engelska, tjeckiska och ryska.

På nackdelen har Hostiservers webbplats inte en blogg och deras närvaro på sociala medieplattformar (Facebook, Twitter och LinkedIn) har varit nära obefintlig de senaste åren.

Som med de flesta andra VPS-leverantörer betalar du ett betydande belopp för att ha din egen server

Planer och prissättning

Hostiserver erbjuder sju VPS-planer i olika storlekar, 19 konfigurationer för dedikerade servrar, global CDN, säkerhetskopiering av onlineserver och domänregistreringstjänster. VPS-planerna delar samma viktiga funktioner men varierar i RAM, antal kärnor, GB lagring, bandbredd och (naturligtvis) prissättning. Som ett alternativ till att välja en av de förutbestämda VPS-lösningarna har du valet att skapa dina egna och anpassa det efter eget tycke. Om det här är vad du önskar måste du komma i kontakt med Hostiservers tekniker (via livechatt) och låta magin hända.

Den mest prisvärda av Hostiservers värdlösningar är en VPS-plan som bara heter “SD-20” och till priset av 19,95 USD per månad förser den dig med 2 GB RAM, 2 kärnprocessorer, 50 GB lagringsutrymme (SSD), 3 TB bandbredd och en möjlighet att välja mellan två datacenterplatser.

Alla Hostiservers hanterade värdtjänster inkluderar en pengarna-tillbaka-garanti (en 15-dagars en för VPS-paket och en 7-dagars en för dedikerade servrar), vilket är något vi inte ser tillräckligt ofta med den här typen av leverantör.

När det gäller betalningsmetoder stöder Hostiserver kredit- / betalkort (Visa och MasterCard), e-pay, PayPal, WebMoney och banköverföringar.

Enkel användning

Några av de viktigaste gratisfunktionerna du får med Hostiservers VPS-lösningar inkluderar hjälp med att välja och anpassa serverkonfigurationen, en webbplatsöverföring (utan driftstopp), fullständig serverinställning för CMS, övervakning dygnet runt, automatiserad säkerhetskopiering varje vecka och en möjlighet att snabbt uppgradera / nedgradera din plan på begäran.

Även om säkerhetskopior av CDN och moln erbjuds som en del av Hostiservers tjänster får du dem gratis när du köper deras server.

Det behöver inte sägas att du måste registrera dig först för att få tag på detta. Registreringsuppgifterna bör innehålla ditt fullständiga namn, e-postadress, land (även om landlistan är lite begränsad), stad, postnummer, adress och ett ganska starkt lösenord. Innan du skickar in dina uppgifter, se till att läsa Hostiservers användarvillkor och sekretesspolicy.

Detta är Hostiservers instrumentpanel när du kan hantera alla dina tjänster

Efter detta (och verifiering via e-post) överförs du till Hostiservers instrumentpanel (även kallad klientpanelen) där du kan välja de tjänster du vill använda eller skicka en biljett till Hostiservers tekniska team (om du inte redan har gjort det) ). Oavsett hur tekniskt kunnig du är, är det bra att ta emot lite hjälp då och då och få en expert att ta hand om serverinstallation, programvaruinstallation och konfiguration, samt webbplatsmigrering för dina räkning.

Eftersom Hostiserver inte erbjuder någon kontrollpanel som standard kan du be tekniskt team att installera det åt dig, vilket de gärna kommer att göra. Du kan också be dem att installera WordPress eller något annat CMS åt dig. Hur lätt du kommer att hantera alla aspekter av din webbplats (eller webbplatser) beror på hur skicklig du är med ett hanteringsverktyg du valt, eftersom Hostiservers supportteam (även om det är riktigt bra) antar (och med rätta) att du redan är en ganska erfaren användare.

Vi använde GTmetrix för att mäta driftstiden och responstiden för Hostiservers huvudsida

Hastighet och upplevelse

Förutom att säga att deras “webbplats rockar!” Hostiserver erbjuder inte mycket löfte om webbplatsens prestanda. Vad gäller hastighet finns det dock ett alternativ för alla användare att kontrollera nedladdningshastigheten från Hostiservers hastighetstestservrar till sina egna servrar. Tyvärr, när vi försökte göra det, kraschade webbplatsen otydligt precis framför våra ögon, därför bestämde vi oss för att testa hastigheten med ett mer pålitligt verktyg med namnet GTmetrix.

Efter att ha utfört ett hastighetstest på Hostiservers huvudsida, blev vi imponerade med resultaten som prydde med en praktiskt taget perfekt prestanda, kronad med A (96%). Sidan fulladdad på bara 1,9 sekunder och alla viktiga webbmätvärden (största innehållsfulla målarfärg, total blockeringstid och kumulativ layoutförskjutning) var inte bara över genomsnittet utan också ett läxboksexempel på en blixtsnabb prestanda.

Även om Hostiserver inte nämner något om en drifttidsgaranti (förmodligen eftersom det inte finns någon), kanske det inte finns något praktiskt behov av en, åtminstone enligt UptimeRobot. Efter att ha övervakat drifttiden för Hostiservers huvudsida i mer än en månad kunde UptimeRobot inte hitta ett enda spår av stillestånd som gav oss resultat som visade en oklanderlig 100% av drifttiden.

Hostiserver erbjuder också betalt support som antingen är tillgängligt på begäran eller pågående

Stöd

Hostiservers kundsupport kan mer eller mindre delas in i två typer: dygnet runt supportpersonal som främst handlar om försäljning och mer djupgående support som du kan få på begäran och nå under arbetstiden (för extra pengar, naturligtvis) . Men om du är en nybörjare som hoppas få någon form av en hjälpande hand, kanske Hostiserver inte är det bästa valet för dig, eftersom både VPS och dedikerad serverhosting är inriktad på veteranwebmasters som kräver mycket mer än enkel delad hosting.

Ändå, om du har några problem med att bestämma vilken plan som passar dig, kan du komma i kontakt med Hostiservers supportteam 24/7 via livechatt eller telefonnummer. Det bör också noteras att det finns ett avgiftsfritt nummer, men det är exklusivt för amerikanska medborgare.

När det gäller självhjälpsalternativ, med Hostiserver får du en ganska kort FAQ-sektion (precis under var och en av deras produkter) och några hur-till-artiklar i deras “Artiklar” -avsnitt, vilket är något som borde ha vuxit till en kunskapsbas. Även om dessa artiklar är välskrivna, beskrivna i detalj och hjälpsamma, finns det bara sju av dem och de publicerades 2018.

Det verkar som om 2018 är året som Hostiservers kundrelationsavdelning bestämde sig för att helt enkelt ge upp, eftersom deras sociala mediekonton slutade uppdateras också under det året.

Tävlingen

ProfitServer och Hostiserver jämförs mycket och inte utan anledning. Båda värdarna tillhandahåller anpassningsbara VPS och dedikerade serverlösningar för verksamhetskritiska företag och försöker göra dem så budgetvänliga som möjligt. Utöver detta tillhandahåller ProfitServer dock några delade värdplaner för dem med enklare behov, liksom ett bredare nätverk av datacenter som täcker Asien utöver Europa och USA (medan Hostiserver inte gör det).

Ett av de bästa valen för dem som letar efter en enkel delad värdplan är USA-baserad HostGator och den kommer att förse dig med allt som behövs för en framgångsrik start för några dollar per månad. Liksom ProfitServer har Hostgator mer på erbjudandet förutom VPS och dedikerade serverpaket, och dessa inkluderar delade, WordPress- och återförsäljarpaket. När det gäller delad hosting erbjuder HostGator en myriad av nybörjarvänliga frakturer inklusive gratis domänregistrering, ett gratis SSL-certifikat, installation med ett klick, kundsupport dygnet runt, omfattande kunskapsbas, pengarna-tillbaka-garanti och en drag-and- släpp webbplatsbyggare.

Allt du kan hitta med HostGator kan du också få med USA-baserade värd Bluehost. När det gäller funktioner och prissättning står de ganska nära, men med HostGator kan du få din webbplats överförd gratis och få en generös 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti, medan med Bluehost-överföringar inte är gratis och du får en standard 30-dagars.

Hostinger är ett annat toppval för alla som letar efter fickvänliga men kraftfulla VPS-lösningar som stöds med support dygnet runt och en problemfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Medan Hostiservers lösningar definitivt är inriktade på mer erfarna användare, kan Hostinger täcka både nykomlingar och webbansvariga. Därför, om du inte har sett allt ännu, är Hostinger förmodligen ett sätt att gå.

Slutlig dom

De som letar efter ett sätt att uppgradera sina webbplatser med en mycket anpassningsbar hanterad VPS eller ett dedikerat serverhotellpaket kommer sannolikt att hitta en lämplig lösning med Hostiserver. Till ett rimligt pris kommer Hostiservers tekniska team enkelt att hitta en rätt plan för dig, migrera din webbplats, ta hand om serverinstallation och säkerhet, schemalägga säkerhetskopior, installera programvara åt dig och vara tillgänglig dygnet runt för att se till att din webbplats är igång hela tiden.

Trots allt detta kan du ha det bättre med HostGator eller Bluehost som din värd om du fortfarande vill hantera WordPress-hosting eller något ännu enklare som delad hosting.

0 Shares