Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hösten 2003 Video Card Roundup, del 4: Budget Shootout

Alla har inte pengar att spendera på grafikkort som kostar tvåhundra dollar eller mer. Och inte alla som har pengar att spendera bryr sig om att ha det senaste och bästa när det gäller funktioner och prestanda. Men oavsett orsaken, när vi bygger en dator på en budget vill vi ha mest valuta för pengarna.

Aktuell spelprestanda är av yttersta vikt i detta segment av marknaden eftersom dessa kort inte är designade för att vara framtidssäkra. De flesta DirectX 9-spel kommer att ha svårt att köra med sina klockor och visselpipor (delarna som kommer att skrivas för DX9) påslagna under dessa kort, speciellt vid upplösningar över 800×600. Det bästa sättet att välja ett budgetkort är att avgöra vilket/vilka spel som är viktigast för dig och köpa det kort som fungerar bäst för det spelet oavsett andra faktorer.

Många av testerna som vi körde skulle ha gynnats av att köra upplösningar lägre än 1024×768, men vi anser att 10×7 är en giltig upplösning att fotografera för dessa dagar. Lägre upplösningar är ibland nödvändiga, men på detta sätt kan vi se vilka spel som dessa kort kan hantera med den extra belastningen.

Vi kommer att ställa budgetkorten mot korten från de tidigare delarna av denna sammanfattningsserie för att lägga till prestandareferenser. Dessa siffror är bara för perspektiv, eftersom vår nuvarande artikel använder ATI CATALYST 3.9-drivrutinerna tillsammans med NVIDIAs 53.03 ForceWare-utgåva, medan de tidigare prestandasiffrorna kördes med CAT 3.8 och FW 52.16-drivrutiner.