Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Höst IDF 2005 – Dag 3: Resten av Rattner

Tidigare idag rapporterade vi om det mest intressanta inslaget i Justin Rattners keynote: Intels forskningsprojekt för att ta med en CMOS-spänningsregulator och North Bridge/GMCH on-chip. Nu ger vi dig två av de andra (mindre) intressanta föremålen som han pratade om i sin keynote, som börjar med: diamanter.

Diamantprojektet

Dagens första demo var av Intel Researchs Diamond Project. Diamantprojektet är ett interaktivt datautforskningsprojekt, och för att uttrycka det tydligt tar projektet upp problemet med att hitta oorganiserade, omärkta digitala foton.

Trots introduktionen av skrivbordssökning och teknik som Apples Spotlight, är det fortfarande ett problem att hitta digitala foton på din PC eftersom de för det mesta kommer in omärkta. Diamond Project-demon erbjöd en annan lösning på problemet, istället för att söka baserat på ett index, sökte demon efter bilder utifrån visuella aspekter av bilderna.

Demon under keynoten innehöll en dator med 85 000 omärkta, oorganiserade foton. Målet var att hitta en bild på Intels Justin Rattner från hans första IDF-grundtal under våren. Sökningen gjordes, inte genom att söka efter etiketter eller filnamn utan genom hur Justin Rattner såg ut på bilden.

Till exempel kördes ett ansiktsigenkänningsfilter för att hitta alla bilder som såg ut som om de var på en person. Uppenbarligen slutar du ibland med att du ser ansikten där det inte finns några (t.ex. i molnen), så noggrannheten i filtret är inte så stor.

Demon visade också hur tekniken kan konfigureras i farten, eftersom ett nytt filter för att hitta bilder som innehöll en blå IDF-tröja skapades vid sidan av ansiktsfiltret.

Välja filterkriterier

Resultaten av det filtret blev till slut mest bilder av huvudtalare vid tidigare IDF, vilket var exakt den typ av bilder som användaren letade efter till att börja med.