Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Höst IDF 2005 – Dag 2: Intel introducerar sitt VIIV-varumärke

Den andra delen av dagens keynote fokuserade på Intels Digital Home-initiativ. Nedan hittar du Intels färdplan för Digital Home-plattformen:

Intel visade också upp ett Mac mini-liknande Yonah-skrivbordssystem med dubbla kärnor, som kör en pre-release-exemplar av City of Villains.

Vi kan förvänta oss ännu fler små formfaktorsystem nästa år eftersom Intel verkligen sänker sin genomsnittliga strömförbrukning med övergången till 65nm och deras nästa generations arkitekturer.

En intressant användning av Intels dubbla kärnteknologi i det digitala hemmet demonstrerades i en Hitachi media PC. Beväpnad med en dubbelkärnig CPU, använder Hitachi-datorn några intelligenta algoritmer för att, om användaren vill, bestämma de mest spännande delarna av ett fullständigt fotbollsspel och presentera dessa klipp för användaren.

I slutet av keynoten introducerade Intel deras Premium Entertainment Experience Brand (i princip motsvarigheten till Centrino i Digital Home-världen): varumärket Intel VIIV (uttalas vive).

Alla VIIV-datorer levereras som standard med en fjärrkontroll och Intel Quick Resume-teknik, vilket gör att din dator kan slås på och stängas av omedelbart som en CE-enhet (efter den första uppstarten). Demon som Intel utförde var verkligen snabbare än de flesta TV-apparater med hur snabbt den slogs på av och på.

Alla VIIV-datorer kommer att vara processorer med dubbla kärnordelvis på grund av att alla VIIV-datorer bör kunna omkoda media till format som mediaförlängare kan spela upp, så snabbt som möjligt.

VIIV-datorer kräver också Windows MCE samt en specifik Intel-kretsuppsättning.

VIIV kommer att lanseras under första kvartalet 2006troligen tillsammans med de nya 65nm Pentium D-processorerna.