Horizon Forbidden West är ännu en stor försening av spelet – rapport | Betrodda recensioner

0 Shares

En av de mest efterlängtade PlayStation -exklusiva Horizon Forbidden West har försenats till 2022, enligt rapporter på fredagen.

Det är en nyhet som skulle vara en stor besvikelse för många av de 10 miljoner Sony PS5-ägare samt många miljoner PS4-ägare som hoppas kunna spela förstaparts-action-RPG före årets slut.

Efter kommentarer från Jeff Grub på Giant Bomb Show igår rapporterar Bloombergs Jason Schreier också att Sony har beslutat att försena spelet till de tre första månaderna nästa år.

Enligt en person som är insatt i saken togs beslutet av Sony för en tid sedan men har inte officiellt bekräftats av företaget i skrivande stund.

Den rapporterade förseningen är bara den senaste i en rad titlar som var planerade att komma 2021 och nu har skjutits tillbaka. Andra PS5 -titlar som Returnal och Deathloop har också varit föremål för förseningar i år. Sonys God of War har också skjutits tillbaka fram till 2022. På Xbox -sidan av saker kommer Halo: Infinite att komma senare i år, ett helt år efter att det ursprungligen var planerat.

Varningstecknen blev uppenbara redan i juni när PlayStation Studios chef Hermen Hulst vägrade att fullt ut förbinda sig till releasefönstret 2021 för Horizon Forbidden West.

I ett inlägg på PlayStation -bloggen sa han: ”För Horizon tror vi att vi är på väg att släppa den här semestern. Men det är inte riktigt säkert ännu, och vi arbetar så hårt vi kan för att bekräfta det för dig så snart vi kan. ”

Med tanke på de otaliga spelförseningar som orsakas av den pågående Covid-19-pandemin och fjärrarbete utanför studior, är det liten överraskning att en av nästa generations mest spännande titlar inte kommer att finnas tillgänglig på cirka sex månader till. Vi är övertygade om att det kommer att vara värt att vänta.

0 Shares