Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 Granskning | Betrodda recensioner

0 Shares

Med sin 10 kg kapacitet och låga driftskostnader är den värmepumpsdrivna Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 ett utmärkt val för alla som torktumlar tvättmängder ofta. Det finns många program som hjälper dig att uppnå bästa resultat, plus en smart app som ger ännu fler val – även om torken måste ställas in på rätt program för att kunna använda den helt. Bra torkresultat och pris gör detta till en pålitlig torktumlare.

Viktiga specifikationer

 • Granskningspris: £ 469,99
 • 10 kg kapacitet
 • 850 x 596 x 585 mm
 • Tank och röravloppsvatten
 • A ++ energiklassificering
 • Ullmärke, vattentätt, allt i ett, specialtorkningslägen för automatisk vård

Medföljande torktumlare till Hoover H-WASH 500, Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 är en smart, appansluten torktumlare. En värmepumpsmodell, denna torktumlare är effektiv att köra – även om den är lite långsam – och presenterar ett stort utbud av program.

Bra priser och erbjuder en stor kapacitet, det får balansen mellan storlek och pris ungefär rätt.

 • Vattentanken lyfter från hyttventilen, men det är lätt att komma tillbaka på plats
 • Appkontroll kräver att maskinen är i rätt läge för att använda den
 • Massor av program att välja mellan

Med sin antracitfinish ser Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 snyggt och professionellt ut. Om du inte har något annat val än att ha den här torktumlaren ute, ser den åtminstone bra ut.

Apparaten är hem för standarduppsättningen av kontroller, med en ratt för att välja önskat program. Dessa är inte märkta, även om programnamnet dyker upp på LCD-skärmen. Som sådan kan du behöva hålla handboken till hands först för att hjälpa till att dechiffrera symbolerna.

Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 programval

Förutom de vanliga torkprogrammen finns det några speciella. När ett sådant alternativ är All In One, som uppmanar dig att ta bort lättare föremål delvis genom en cykel, för att undvika övertorkning av vissa föremål. Det är snyggt, men hur användbart det här programmet kommer att bero på om du förblir nära din torktumlare medan den är igång och hur lätt det är att sortera artiklar i mitten av cykeln.

Dedikerade torkprogram för ullartiklar och vattentäta är välkomna, liksom Auto Care, som automatiskt mäter belastningen och justerar inställningarna efter klädtypen.

För varje cykel kan du ställa in en fördröjningstimer, ett antikroppsläge och torkmålet (strykjärn, hängande, skåp eller extra torrt).

Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 LCD

Jag har sett anslutna enheter från Hoover tidigare – till exempel på Hoover Dynamic Next DXWH11A2TCEXM-80 – men den här nya apparaten, precis som tvättmaskinen H-WASH 500, använder den helt nya hOn-appen.

Från appen kan du fjärrstyra torktumlaren och välja bland ett bredare utbud av program (som alla har en användbar beskrivning). Du kan också skapa en virtuell garderob, skanna dina etiketter så att appen föreslår rätt torkningsprogram för varje objekt. Det är lite överdrivet för vanliga föremål, men om du har dyrare föremål eller specialkläder kan det vara praktiskt.

När du har börjat en torkcykel från appen kan du kontrollera framsteg och du får ett meddelande när det är klart.

Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 app

Allt är bra, men för att använda appen för att styra maskinen måste du ha torktumlaren på Wi-Fi-inställningen, varefter du kan välja ditt program och läge från din telefon. Det är synd att Wi-Fi-kontroll inte bara aktiveras hela tiden. Men utan att torktumlaren är inställd på fjärrkontroll kommer appen fortfarande att ge dig en live-status på det aktuella programmet och pinga dig ett meddelande när det är klart, så det är fortfarande användbart.

Med en kapacitet på 10 kg (våt) ligger H-DRY 500 i den övre änden av vad du kan förvänta dig av en torktumlare. Som med tidigare Hoover-torkar finns det en begagnad vattentank som kläms fast i hyttdörren. Att ta bort det är lika enkelt som att ta tag i handtaget och lyfta, då kan du hälla vattnet ner i diskbänken. Det är dock lite mer krångligt att ställa upp tanken för att sätta tillbaka den på plats.

Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 avlägsnande vattentank

Om du inte vill tömma vattnet manuellt kan du istället använda avloppsslangen som tillval och ansluta den till ditt avloppsrör.

Det finns också två filter att rengöra. Den ena lyfter ut ur dörren och den andra sitter längst ner på maskinen, under den ganska spännande känslan som du trycker på för att öppna. Båda är snabba att ta bort och bör rengöras efter varje cykel. det finns en varningssymbol som säger att det är dags att rengöra filtren om du glömmer det.

Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 filter

 • Ganska långsam, men du får anständig effektivitet
 • En tyst torktumlare som inte stör
 • Utmärkta torkresultat

För att testa Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 satte jag den igenom en serie verkliga tester, som började med 3,5 kg våttvätt. Först körde jag programmet Whites med torktumlaren inställd på skåptorken. Detta program använde bara 0,527 kWh kraft.

Det torkas alltid en viss fiberförlust, men med detta program var kläderna 0,08 kg lättare än när de gick in, vilket gav oss en siffra på 109% av borttagningen. Med andra ord var kläderna helt torra och bara några få fibrer förlorades under processen. Det är ett utmärkt resultat.

Därefter försökte jag Eco Cottons-programmet, inställt på att hänga torrt, vilket minskade strömförbrukningen till bara 0,238 kWh. Vattenavlägsnandet här var 91,67%, med 0,08 kg vatten kvar i kläderna. Kläderna var mycket fuktiga vid beröring men torkade snabbt när de hängdes upp.

Imponerande mätte jag cykeln på bara 58,3 dB, med torktumlaren exceptionellt tyst. Visst, du kan höra att det är på, men det är tyst nog att inte bry sig.

En av nackdelarna med värmepumpstekniken är att cyklerna är långsamma. Båda cyklerna här tog mer än två timmar att slutföra. Enligt handboken kan en full last ta mer än fem timmar, beroende på inställningen. Det finns ett snabbt alternativ som ökar värmepumpens tryck – men du offrar effektiviteten för hastighet. Som jag ser det är det bättre att vänta längre och spara resurser.

En A ++ -enhet, EU: s energimärkning, anger årlig energiförbrukning vid 282kWh, vilket fungerar på 1,76 kWh per cykel med full belastning. För att skapa lika villkor för alla granskningsapparater räknar jag ut en löpande kostnad baserat på det brittiska genomsnittet, vilket är 160 laster per år. Om jag antar laststorlekar på 6 kg (hög), 4,5 kg (medium) och 3 kg (låg) kan jag räkna ut den totala mängden torkning i vikt per år.

Med hjälp av denna information kan jag räkna ut hur många fulla cykler Hoover skulle behöva för att slutföra varje helårs belopp. Till exempel, med sin kapacitet på 10 kg, behöver denna torktumlare bara 96 ​​torkcykler för att klara utmaningen med hög användning; 8 kg Hotpoint ActiveCare NT M11 82XB skulle behöva 120 cykler.

Detta ger mig driftskostnader på 26,65 £ per år för hög användning, 19,99 £ för medium användning och 13,32 £ för låg användning. Så även om Hotpoint ActiveCare har något lägre driftskostnader per cykel betyder dess mindre kapacitet att det skulle kosta dig mer per år att köra än H-DRY 500, förutsatt att du kör var och en med maximal kapacitet varje gång.

Den äldre Hoover Dynamic Next DXWH11A2TCEXM-80 har en trumma på 11 kg och är bara lite effektivare, och det kostar också lite mer.

Om du torkar mycket och använder den här torken mestadels till sin maximala kapacitet, hittar du den som en effektiv och kraftfull torktumlare. Det erbjuder ett större antal program, inklusive bättre energieffektiva alternativ, än den äldre Dynamic Next, och den nya hOn-appen är utmärkt för att öka utbudet av program ytterligare.

De som torkar mindre mängder kläder kanske vill överväga en mindre torktumlare, som Hotpoint ActiveCare NT M11 82XB, eller ett av de alternativ som finns på vår bästa torktumlare. Men om du letar efter en stor kapacitet med många funktioner är Hoover H-DRY 500 ND H10A2TCBER-80 ett utmärkt val.

0 Shares