Holly Liu: Innovation på alla stadier i ditt företag

0 Shares

Om ditt företag kunde klassificeras som en båttyp, vad skulle det vara? En uppblåsbar kajak (idén på baksidan av en servett), en roddbåt (start) eller kanske en motorbåt (tillväxtstadium)? Idag kl Innovate Fira, det är precis vad Holly Liu, medgrundare och stabschef på Kabam, diskuterade, tillsammans med vikten av innovation, oavsett i vilket skede du befinner dig. För att sätta igång, tog hon tillbaka sakerna till verkligheten om hur och varför startups är bättre positionerade för att fokusera på innovation.

”Varför finns det detta medfödda förhållande mellan startups och innovation? 1. Ingen vet om din start. 2. Ingen bryr sig om din start (utom din mamma). 3. Ingen gillar din start. Dessa tre skäl, så deprimerande som det är, gör att du verkligen kan fokusera på innovation. ”

Till en början, med liten eller ingen dragkraft, finns det naturligtvis riskområden sammanflätade med kärnan i verksamheten, men i slutändan kan du snabbt misslyckas, iterera och flytta ditt fokus utan att skapa stora ringverkningar. Självklart för större företag kan även den minsta förändringen skapa vågor för sina användare och kunder. Däri ligger gåtan. Först är världen havet, din start kommer att känna varje stöta och vindförskjutning, så att du lättare kan justera därefter. Men senare blir du mer som havet eller i Lius termer, en stor yacht eller kryssningsfartyg. Innovation bromsas eller stoppas eftersom saker och ting fungerar, du kryssar med och strömmen kan inte stoppa dig nu. Så hur fokuserar ett företag, bortom startfasen, fortfarande på innovation?

I roddbåten eller startfasen föreslår Liu att dessa innovationsarmar ska fungera i smygläge. Utöver detta bör stealth-teamet fokusera på användaren eller slutanvändarna, och inte de chefer som måste köpa sig in i det.

“Det som är framgångsrikt bör vara användarcentrerat och inte exekutivt centrerat”, säger Liu.

Sedan, när de har börjat få lite dragkraft, kommer verksamheten att gå in i tillväxtfasen, eller liknar en motorbåt.

När detta inträffar börjar inte bara människor (användare) bry sig om dig, organisatoriskt finns det en större ansträngning att ro, rad rad … eller fortsätta jaga efter din byggnadskraft. Det är då ditt team expanderar, tar in produkt- och marknadsföringsledare och fler och fler människor börjar lära sig mer om ditt företag. Detta i sin tur kommer att höja ögonbrynen av konkurrensen.

Enligt Liu är det här när innovation mest sannolikt kommer att upphöra eftersom det blir en kamp att fånga så många användare som möjligt. Lyckligtvis för många företag kan denna tävling också vara en bränsle för innovation, vilket kan ses i otaliga produktkampar från Facebook och Snapchat, till något enkelt som MP3 och Minidisc -spelare. Jag har en känsla av att du vet vilken som vann där. Därifrån är det en övergång från skalbarhet till konsistens. Innovation kan ha dött, men teamet växer sig större än någonsin. Härifrån kommer innovation från många håll, men mer i mångfalden och olika personligheter som läggs till i verksamheten.

Så hur håller du innovationen vid liv?

“Du får en flotta av roddbåtar, som går i en fartbåt, och som kan ha kapacitet att rymma ett kryssningsfartygs yacht”, säger Liu.

Följ vår täckning av Innovate Celebrate på TechCo

0 Shares