Hogwarts Legacy: allt vi vet om Harry Potter RPG

Hogwarts Legacy är ett kommande äventyrsspel i öppen värld i Harry Potter-universum, bekräftat att det är under utveckling av Avalanche Software efter månader av rykten.

Som namnet antyder kommer Hogwarts Legacy att ta spelare till trollkolan Hogwarts. Istället för att läsa om Harry Potter-böckerna och filmerna, spelas det här spelet på 1800-talet med sin egen historia och tar världen.

Först avslöjat 2020 förväntas spelet släppas på PS5, Xbox Series X, Xbox One, PS4 och PC, men vi måste vänta till 2022 för att spela det efter förseningen, med utvecklare som säger att spelet behöver mer tid innan det är klart för släpp. Det har gått ett tag sedan vi har sett någonting från Hogwarts Legacy och för närvarande är det fortfarande oklart när vi får veta mer, med tanke på spelets frånvaro under E3-säsongen.

Vill du studera Hogwarts Legacy och lära dig allt du kan innan det släpps? Här är allt vi vet hittills om Harry Potter RPG.

Hogwarts Legacy: vad du behöver veta

  • Vad är det? En RPG-titel baserad på Harry Potter-serien, på 1800-talet
  • När kan jag spela det? TBC 2022
  • Vad kan jag spela på? PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, PC

Hogwarts Legacy släppdatum

Magiska djur!

När Hogwarts Legacy först läckte rapporterade Bloomberg att det skulle komma till nästa generations konsoler 2021. Men början på det nya året såg en officiell fördröjning till 2022, eftersom utgivaren Portkey Games bekräftade att mer tid behövdes för att få spelet i tip toppform.

Medan spelet först tillkännagavs vid ett PS5-evenemang kommer det till Xbox Series X / S och Xbox One, liksom PS4 och PC. Det är fortfarande oklart om PS5-versionen kommer att ha någon form av exklusivitet i tid.

  • Nya PS5-spel på väg, från God of War Ragnarok till Gran Turismo 7.

Hogwarts Legacy trailer

Vi har bara en enda trailer hittills, som visades på Sonys PS5-pris i september 2020 och släppdatum avslöjas. Det visar dock upp några magiskt nästa generations miljöer med fantastiska varelser, massor av trollspö och tips om en mystisk kraft som din avatar har …

Hogwarts Legacy-spel och inställning

Hogwarts Legacy kommer att vara en “uppslukande, öppen världs-RPG” i 1800-talets trollkarlsvärld – särskilt Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Enligt beskrivningen av spelet på dess officiella webbplats: “Din karaktär är en student som har nyckeln till en gammal hemlighet som hotar att riva trollkarlsvärlden isär.” Efter att ha fått ett sent godkännandebrev för Hogwarts upptäcker spelaren att de har förmågan att äga och behärska Ancient Magic. “Bara du kan bestämma om du kommer att skydda denna hemlighet för allas bästa eller ge efter för frestelsen av mer olycksbådande magi”, står det i beskrivningen.

Hogwarts Legacy kommer att se spelare skapa och anpassa sina egna karaktärer, skapa trolldrycker, bemästra trollformulering, uppgradera sina talanger, göra allierade och slåss mot Dark Wizards för att “bestämma trollkarlens öde”. Spelare kan också förvänta sig att stöta på fantastiska odjur och besöka både nya och välbekanta platser, till exempel inklusive den förbjudna skogen och Hogsmeade Village.

Det ryktas också att ett moraliskt system spelar en roll i spelet och den officiella FAQ: n visar verkligen att spelare kommer att behöva fatta beslut när de spelar, och säger “spelare kommer också att stöta på uppdrag och scenarier som kommer att utgöra svåra val och avgöra vad de står för . “

Hogwarts Legacy nyheter och rykten

Sonys tillstånd?

Sony har tillkännagett en State of Play-liveström för 8 juli, som de har bekräftat kommer att fokusera på Deathloop liksom andra “spännande indie- och tredjepartstitlar” under sin 30 minuters körtid.

Medan Sony inte har bekräftat vilka spel från tredje part som kommer att finnas under strömmen, finns det vissa förhoppningar om att vi kan se något från Hogwarts Legacy. Den genomsnittliga anledningen till detta är att spelet först presenterades för världen under Sonys september 2020 PS5-pris och släppdatum avslöjar och det har gått ganska länge sedan det fanns en uppdatering om dess framsteg, så det finns förhoppningar att nästa avslöjande också kommer äga rum under ett Sony-evenemang.

Ingenting har dock bekräftats från vare sig Sony eller Avalanche. Lyckligtvis har vi inte länge att vänta med att ta reda på det, eftersom tillståndet för 8 juli börjar kl 14:00 PST / 17:00 EST / 22:00 BST och vi kommer att uppdatera den här sidan om showen ger Hogwarts Legacy-uppdateringar.

Saknas E3 2021

Även om det har gått ett tag sedan vi har sett något från Hogwarts Legacy, var spelet frånvarande från E3 2021. Detta var att förvänta sig eftersom Warner Bros berättade för TechRadar att E3 2021-utställningen, som ägde rum den 13 juni, bara skulle innehålla Back 4 Blod. Summer Game Fest Twitter-kontot framhöll också att Warner Bros presentation ska vara enbart för Back 4 Blood utan någon separat händelse och spelet visades inte i någon form under presentationerna av andra förlag eller Summer Game Fest.

Se mer

Du väljer ditt hus

Det verkar som om det inte kommer att finnas någon form av detaljerad sorteringsquiz i början av Hogwarts Legacy. I en FAQ på spelets officiella webbplats står det att “spelare kan välja sitt hus i början av Hogwarts Legacy.” Det finns inga detaljer om hur valet kommer att göras eller om hus kommer att kunna ändras vid ett senare tillfälle i spelet men sidan anger att mer information om detta kommer att finnas tillgängligt vid ett senare tillfälle.

Trans-inkluderande karaktärsskapande
Hogwarts Legacy kommer att innehålla en person som skapar transpersoner, enligt en rapport från Bloomberg.

I rapporten sägs det att källor som är “bekanta med spelets utveckling” har avslöjat att spelet kommer att tillåta spelare att anpassa sin karaktärs kroppstyp, röst och könsplacering för skolhem.

Källorna säger också att spelare får välja en maskulin eller feminin röst, oavsett karaktärens kroppstyp, och kommer att välja om de vill vara en “häxa” eller en “trollkarl”, med det senare valet att placera dem i tillämplig sovsal och påverkar de adresseras av andra karaktärer i spelet.

Enligt Bloomberg är denna inkludering resultatet av ett tryck från vissa medlemmar i spelets utvecklingsteam, efter kontroversiella kommentarer från J. K Rowling, seriens skapare.

“Som ett resultat har vissa medlemmar av Hogwarts Legacy-utvecklingsteam kämpat för att göra spelet så inkluderande som möjligt, och pressat på att karaktärsanpassning och till och med att en transgender karaktär ska läggas till”, säger rapporten. “Det fanns motstånd från ledningen till en början, säger de som är bekanta med projektet, men för närvarande ingår karaktärsanpassning i spelet.”

Utvecklad av Avalanche
Avalanche Software (teamet bakom Disney Infinity-spelen, INTE Avalanche Studios bakom Mad Max och Just Cause-spelen) utvecklar spelet. Så om du gillar studioens arbete kan du njuta av det – och om du inte gör det, vad kan vi säga?

JK Rowling har uppenbarligen inte mycket engagemang
Enligt Bloomberg-rapporten har Rowling inte mycket engagemang i spelets skapande och spelets officiella FAQ säger att spelet “är inspirerad av JK Rowlings Wizarding World”, men författaren “är inte direkt inblandad i skapandet av spelet. “

Harry Potter Magic Awakened
BBC-reporter Lizo Mzimba twittrade om sin kunskap om projektet och avslöjade den mystiska RPG kan kallas Harry Potter Magic Awakened. Han antydde också att andra Harry Potter-titlar kunde vara på väg. Vi vet nu att Harry Potter RPG heter Hogwarts Legacy.

Relaterade Artiklar

Back to top button