“HODL” eller hur ett stavfel blev en av de mest populära …

0 Shares

Fråga alla som äger kryptovalutor vad man ska göra när en kryptovaluta faller i pris och de kommer säkert att svara med ett rungande “HODL!” . Om du inte är i världen, tänker du säkert två saker: en, att han menade “Håll” (“håll” eller “håll” på engelska) och två, att det säkert är någon form av kryptovalutajargong . Vilket flervalstest är svaret ”c) Båda är korrekta”.

I kryptovärlden finns det flera memes (och mememynt, en hel fascinerande underjordisk värld), såsom den ovan nämnda “HODL!”, “Till månen” eller vad som helst, säger Elon Musk på sin Twitter. Idag ska vi lära känna historien och innebörden för den första, ”HODL!”, Ett mycket märkligt ord vars ursprung går tillbaka till 2013 och som börjar med något så enkelt som ett typografiskt fel i ett forum.

Vi går tillbaka till 2013, ett mycket intressant år för kryptokurrency par excellence, Bitcoin. Bitcoin började året med ett värde av 13,40 USD och drabbades av två stora bubblor. Den första hände i början av april när priset steg till $ 220 och sjönk kraftigt till $ 70 i slutet av månaden.

Den andra hände i slutet av året. I början av oktober handlades Bitcoin till $ 123,20, ett pris som sköt upp till 1 156,10 dollar i december. Galenskap, spektakulär tillväxt och ganska kortlivad, som priset föll till $ 760 några dagar senare.

Det var just i december när GameKyuubi, en användare av Bitcointalk-forumet, publicerade meddelandet som skulle ge liv till en av de mest kända memerna i kryptovärlden. Dess titel: ”JAG HJÄLPAR”. Det är innehåll: en förklaring till varför den höll sina kryptovalutor trots att priset sjönk. Det står följande:

Jag skrev den titeln två gånger för att jag visste att den var fel första gången. Det är fortfarande fel. Spelar ingen roll. Min flickvän är ute i en lesbisk bar, BTC kraschar. Varför håller jag på? Jag berättar varför. Det beror på att jag är en dålig näringsidkare och för att jag vet att jag är en dålig näringsidkare. Om du bra handlare kan upptäcka höjder och nedgångar pit piffy wing wong wangjust så och tjäna en miljon dollar, visst, inga problem, bro. På samma sätt är lösa händer som “ÅH INGEN DETTA GÅR NED, JAG SÄLJER, HAH, HA”, och då är de som “ÅG GUD MIN RÖV” när smarta handlare som VET VAD DE GÖR köpa. igen, men vet du vad? Jag är inte en del av den gruppen. När handlare köper igen kommer jag redan att vara en del av marknadsvärdet så GÄS VEM ÄR DAGSHANDLARNA SOM LURAR DU – INTE MIG-! De spottade trådarna som säger “OHH DU BOR HAR SÅLD”, JA, SKIT. SKIT BÖR FÖRSÄLJAS. Jag borde ha sålt ögonblick före varje försäljning och ha köpt ögonblick innan varje köp, men vet du vad? INTE ALLA ÄR lika coola som du. Du säljer bara på en björnmarknad om du är en bra dagshandlare eller en vilseledande noob. Folket däremellan håller fast. I ett nollsummesspel som detta kan handlare bara ta dina pengar om du säljer.

Jag hade lite whisky. Faktum är att han lägger whisky i flaskan. Det spelar ingen roll, stäm mig. “

READ: This guy bought a pizza for 10,000 Bitcoin in 2010 - if he still had it, he could buy all of this today

Vad det bra med GameKyuubi ville säga är att han tänkte inte sälja . Han var inte en bra handlare och visste inte hur man kunde identifiera toppar av stigningar och fall för att sälja eller köpa just nu. Istället valde användaren ett mer måttligt beslut: behåll sin Bitcoin-plånbok. ”Att hålla”, på engelska.

HODL

Och är att “hodlear” är en investeringsstrategi som alla andra. Istället för att vara medveten om upp- och nedgångar som är typiska för en riskabel tillgång som kryptovalutor, “Hodlers” behåller sina tillgångar oavsett prisvariationer för att uppnå långsiktig lönsamhet när priset stabiliseras eller når ett visst antal.

Motsatsen är handlarna som flyttar sina tillgångar baserat på deras värde till få mer kortsiktig lönsamhet. Om den tidigare investeringsstrategin kräver ett visst coolt sinne för att inte fatta brådskande beslut innebär denna strategi att ha viss kunskap om aktiemarknaden och veta när man ska sälja (högt) och köpa igen (billigt).

0 Shares