Hivelocity granskning

0 Shares

Hivelocity har inrättats i det soliga delstaten Florida och har samlat värdefull branscherfarenhet sedan 2001. Huvudkontoret ligger i Tampa (USA), tillsammans med sitt första datacenter, erbjuder företaget idag molnhotellslösningar, dedikerade servrar och samlokaliseringstjänster till tusentals företag i mer än 130 länder över hela världen. De hävdar att deras företags filosofi inte har förändrats sedan de första dagarna i linje med deras motto “ju mer framgångsrika våra kunder är desto mer framgångsrika kommer vi att bli”.

För närvarande har Hivelocity cirka 70 anställda och driver åtta datacenter i världsklass som täcker Los Angeles, New York, Dallas, Atlanta, Tampa och Chicago (USA), Amsterdam (Nederländerna) och Frankfurt (Tyskland). Var och en av dessa datacenter är SSAE-16 SOC1 och SOC2-certifierade, med HIPAA och PCI-kompatibla tjänster tillgängliga också. Hivelocitys team leds av Mike Architetto (VD), Ben Linton (CTO) och Steve Eschweiler (DOP och en av företagets skapare).

Även om Hivelocity har funnits i två decennier nu, ser och känns dess officiella webbplats uppfriskande modern, samtidigt som den ger all information du behöver för att komma igång. Detsamma gäller deras officiella blogg, som ger både en informativ och intressant läsning.

Om du använder sociala mediasidor kan du hitta Hivelocity på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube, även om den senare inte har uppdaterats på flera år.

Vi bör också notera en enorm mängd positiva recensioner från Hivelocitys tidigare och nuvarande kunder på webbplatser för konsumentrecensioner som Trustpilot och HostAdvice, vilket alltid är välkomna nyheter.

Hivelocity har ett brett utbud av blankmetallserverplaner tillgängliga, allt till en premie

Planer och prissättning

För närvarande underhåller och hanterar Hivelocity mer än 15 000 fysiska och virtuella servrar och tillhandahåller hanterade lösningar på dedikerade, moln- och virtuella privata servrar (VPS) samt samlokaliseringstjänster.

Även vid första anblicken är det uppenbart att Hivelocitys värdlösningar riktar sig till välbärgade kunder som letar efter kraftfulla högteknologiska lösningar som de kan skräddarsy efter sina egna behov. Prissättningen för “instant” -metallservrar varierar mellan $ 94,00 och $ 155,00 per månad, men att inkludera tillägg i mixen kan öka priset ganska snabbt. Detsamma gäller deras dedikerade serverlösning som kan kosta dig allt mellan $ 135,00 och $ 451,00 per månad, både förbyggda och anpassade. Hivelocity erbjuder dock ofta paket med en rabatt på cirka 20-25% av sitt ursprungliga pris, så se till att kolla in det.

Liksom många premiumleverantörer erbjuder Hivelocity ingen pengarna-tillbaka-garanti eller ger de återbetalningar i allmänhet.

De accepterar betalningar med kreditkort (Visa, MasterCard och American Express), PayPal, checkar, banköverföring, ACH och Bitcoin.

Enkel användning

För att få bollen att rulla är det första du vill göra att skapa ett konto med Hivelocity, och det kommer att vara igång på några minuter. Du behöver bara ange din e-postadress, skapa ett lösenord och köra igenom servicevillkoren, där du hittar allt (även om det är en långvarig läsning) förklarat på ett ganska enkelt sätt utan smärre eller liknande irritationer.

Hivelocities anpassade kontrollpanel låter dig distribuera, övervaka och hantera dina virtuella servrar

Efter detta fortsätter du till myVelocity, som är Hivelocitys egen kontrollpanel. Det ser ganska enkelt ut, men på ett bra sätt. Det gör det enkelt att distribuera, övervaka och hantera dina enheter, faktureringsinformation, DNS, nätverk, lagring och allt väsentligt. När du distribuerar din första server, kom ihåg att Hivelocitys tekniska team är tillgängligt dygnet runt för att räcka ut en hjälpande hand, så tveka inte att be om hjälp vid första tecken på problem.

Här har du möjlighet att bestämma dig för en serverplats och om den du vill ha är slut i lager (och du inte har bråttom) kontakta Hivelocitys team och se om de kan komma tillbaka till dig när servern är tillgänglig igen. Om det är tillgängligt för att ta, se till att välja en plats, en server (alla specifikationer listas tillsammans med priset), ett operativsystem (några versioner av Ubuntu, CentOs och Windows är tillgängliga och mer), följt av att ange en värdnamn och välja betalningsmetod.

När det gäller valfria inställningar kommer du senare att kunna lägga till användardata, anpassa SSH-nyckelåtkomst och välja en kontrollpanel och en typ av licens du vill ha. En fullständig lista över kontrollpaneler står till ditt förfogande, inklusive cPanel, DirectAdmin, Parallels Virtuozzo, SolusVM, ProxMox, Webmin, Plesk och WebsitePanel. Därför, med vilken lätthet du kommer att hantera alla aspekter av din webbplats (er) är direkt proportionell mot din upplevelse med vald kontrollpanel. Alla servrar inkluderar 10 GB molnlagring som är gratis, men du är fri att uppgradera när som helst (till ett extra pris).

Sammantaget var vår erfarenhet av Hivelocity som helhet lättare än vi förväntade oss i våra vildaste drömmar, både när det gäller användarvänlighet på deras webbplats, användargränssnittet och det stöd vi har fått på vägen.

Vi använde GTmetrix för att mäta upptid och responstid för Hivelocitys huvudsida

Hastighet och upplevelse

Hivelocity erbjuder en drifttidsgaranti för 99,99% av tiden, vilket innebär att alla användare är berättigade till 5% kredit (på begäran) om de upplever något mindre än utlovat. Planerat underhåll är dock undantaget från detta. Med tanke på detta övervakade vi drifttiden för Hivelocitys huvudsakliga webbplats (via UptimeRobot) under en månad och var mycket glada att se en rapport som visar en obefläckad 100% av drifttiden.

När det gäller hastighet uppmanade vi tjänsterna från den gamla gamla GTmetrix för att kolla hur snabbt Hivelocitys huvudsida är. Efter flera tester utförda från flera serverplatser drabbades vi med ungefär samma nivå av dålig prestanda när det gäller hastighet, medan webbplatsens struktur fick en applåder. Tiden som webbplatsen krävde för full laddning var 4,6 sekunder, vilket överskridar det genomsnittliga resultatet på 8,1. Den totala blockeringstiden och den tid det tog för det största innehållselementet att bli synlig har dock överskridit det rekommenderade så mycket att GTmetrix bestämde sig för att straffa webbplatsen med E (41%) och lämnade oss förlorade för ord.

Stöd

Även om vissa saker har förändrats med Hivelocity genom åren verkar deras kundsupport ha förblivit exakt detsamma, visar kompetens, artighet och (framför allt annat) engagemang. Det här tekniska teamet är tillgängligt dygnet runt och kan nås via avgiftsfritt telefonnummer, livechatt (som fungerar mer som en supportbiljett) och e-post. Enligt Hivelocity bör deras genomsnittliga svarstid för chatt aldrig ta längre än 15 minuter, vilket motsvarar vår egen erfarenhet. För alla återstående förfrågningar kan du kontakta försäljnings- eller faktureringsavdelningarna måndag till fredag ​​från 09:00 till 17:00.

Hivelocity har en kunskapsbas med över tusen hjälpsamma artiklar, guider och handledning

För de av oss som vill vara så självförsörjande som möjligt, är det bästa alternativet Hivelocities kunskapsbas. Den använder samma användarvänliga sidlayout som deras blogg, vilket gör sökningen enkel och tillfredsställande. Eftersom kunskapsbasen består av hela 1388 artiklar som täcker alla viktiga frågor, fanns det inte tillräckligt med tid att inspektera var och en av dem. Ändå var de vi tittade närmare på enkla att följa och verkligen användbara.

Tävlingen

När det gäller tjänster verkar Hivelocity och Liquid Web något lika, men när vi pratar om prissättning kan de inte vara mer olika. Medan Liquid Web riktar sig till stora och små företag, är Hivelocity mer fokuserat på att tillhandahålla planer för medelstora till företagsnivåföretag som behöver högpresterande servrar med 100% drifttid och förstklassig support. Som ett resultat är Liquid Webs värdpaket mycket billigare och inkluderar alla nybörjarvänliga funktioner man kan förvänta sig av en sådan leverantör.

OVHcloud är en annan leverantör av molnfokuserade värdlösningar som jämförs mycket med Hivelocity, även om de inte är lika lika som de verkar vara. Till exempel är OVHclouds paket betydligt billigare, men kommer att tvinga dig att göra en kompromiss när det gäller prestanda och kundsupport (som ibland har beskrivits som ”helt avskyvärt”).

De som letar efter en nybörjarvänlig värd för att starta sin blogg, lilla webbutik eller ett litet företag kommer sannolikt att hitta Hivelocitys paket lite överdrivet. Var noga med att kolla in några av de mer mångsidiga värdarna som HostGator och Bluehost, och eftersom båda ger en pengarna-tillbaka-garanti kan du göra det utan bekymmer.

Slutlig dom

Hivelocity är alldeles för dyrt för någon med enklare behov och ingen blank infrastruktur, specialfunktioner och överlägset stöd kommer att kompensera för det. Men om du äger ett företag som kräver tillräckligt mycket för att kräva en dedikerad server och inte har något emot att betala bra pengar för det, kan du inte gå fel med Hivelocity.

Men om du har en budget att hålla ett öga på, ta en titt på värdar som HostGator, GoDaddy och Bluehost. De kommer att förse dig med allt som behövs för att få en bra start och allt utan att bränna för stort hål i fickan.

0 Shares