Hitta min enhet: Hur man hittar borttappad Android-telefon

hitta min enhet är en viktig funktion som Android-systemet har. Med den kan du hitta en borttappad Android-telefon, det är som en spårare för din telefon. Förutom att lokalisera mobiltelefonen erbjuder den flera andra funktioner. Se hur du använder den här funktionen nedan.

I den här artikeln hittar du:

Hitta min enhet: hur det fungerar

Hitta min enhet är en app som finns på alla Android-telefoner. Som redan nämnt fungerar den som en tracker, men den gör fler saker. De innebär att du formaterar din mobiltelefon, blockerar den och till och med låter den göra så att du kan hitta den.

Men för att det verkligen ska fungera är det viktigt att mobilen har vissa krav uppfyllda. Se kraven nedan för att Hitta min enhet ska fungera:

 • Mobiltelefonen måste vara påslagen.
 • Ansluten till ett Google-konto.
 • Ansluten till Wi-Fi eller mobildata.
 • Har ett Play Store-konto.
 • Upptäckt är aktiverat.
 • Funktionen Hitta min enhet är aktiverad.

Vi tror att de flesta av de krav som nämns här vet du hur du aktiverar. Men den sista borde du inte veta så mycket. Så se nedan hur du aktiverar.

 1. gå till inställningar från din mobiltelefon.
 2. Leta efter avsnittet hitta min enhet.funktionen hitta min enhet finns på alla Android-telefoner
 3. När du hittar det här avsnittet är det bara att aktivera det.

Nu när du vet hur du aktiverar den här funktionen och även har kommit på hur den fungerar, låt oss se hur du hittar din telefon när du tappar bort den.

Hur man spårar platsen för en mobiltelefon med Hitta min enhet

Nu när du har slagit på och ställt in allt på din telefon, låt oss se hur du hittar den från en annan enhet.

 1. Gå till android.com/find och logga in på Google-kontot som placerats på mobilen.
 2. Så fort du loggar in får den borttappade mobilen ett meddelande.
 3. På kartan kommer du att kunna se information om var han befinner sig.plats som visas på kartan
 4. Nu när du har sett mer information om enhetens plats på kartan kan du se vad du kan göra nedan.
 • Spelljud: Får din smartphone att ringa på full volym i fem minuter, även om den är i tyst eller vibrerande läge. och så hittar du honom
 • skydda enheten: Lås din smartphone med din tidigare angivna PIN-kod, mönster eller lösenord. Om du inte har ett lås kan du ställa in ett. Förutom att blockera kan du lägga en bild på låsskärmen genom denna funktion, så att de returnerar telefonen till dig.
 • ren apparat: Tar bort all data på din smartphone permanent, men raderar inte data från SD-kort. När du har torkat din smartphone slutar Find My Device att fungera på den.

Några saker som är viktiga att veta är att läget inte alltid kommer att vara perfekt. Ibland blir det något närmare. Om du av en slump öppnade kartan och ingenting dök upp, är anledningen att ett av kraven vi såg i början inte följts korrekt.

En annan sak du behöver veta är att efter rengöring och formatering kommer ett lösenord att krävas. Med andra ord, om din mobiltelefon blev stulen kan du vara säker på att den kommer att vara väl skyddad. Denna funktion är utan tvekan mycket intressant och användbar för din säkerhet.

Är det möjligt att spåra någon annans mobiltelefon med Google?

Ovanstående tvivel har många människor. Svaret är att det är möjligt, men mobilen måste uppfylla alla krav vi såg i början. Dessutom måste du känna till personens e-postadress och lösenord för Google-kontot.

Gör inte detta utan att personen vet, om du gör det kommer du att invadera deras integritet och kan till och med anses vara olagligt. Så använd den här funktionen korrekt, meddela personen i förväg.

Hur spårar man en mobiltelefon via Google?

Funktionen Hitta min enhet är en inbyggd Android-systemfunktion som kan hitta en borttappad mobiltelefon, den är väldigt enkel att använda:

 1. Gå till telefonens inställningar.

 2. Leta efter avsnittet Hitta min enhet i dina Android-inställningar

 3. När du hittar det här avsnittet är det bara att aktivera det.

avslutande

Nu vet du mer om detta Android-säkerhetsverktyg. Så använd det medvetet och korrekt. Tvivlade du på allt vi såg här? Något gick inte rätt? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button