Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hitachi Deskstar 7K1000: Two Terabyte RAID Redux

I vår förra artikel tog vi en andra titt på Hitachis nya Deskstar 7K1000 och gav några RAID 0-prestandaresultat samtidigt som vi utropade att den är den bästa 7200rpm SATA-enheten som har passerat våra labb. Vi tycker fortfarande mycket om den här enheten men vår artikel verkade ha väckt fler frågor än svar i vår titt på RAID 0-prestanda i allmänhet.

Vi är tillbaka idag för en snabb titt på RAID 0-prestanda och förhoppningsvis kommer vår andra omgång av resultat att svara på fler frågor än den väcker. Vi kan dock inte garantera att detta kommer att hända baserat på de många kommentarer, förslag, farhågor och e-postmeddelanden om arv som vi fick i ämnet. Den stora majoriteten av korrespondensen begärde att vi skulle testa ytterligare RAID-lägen, stripe/allokeringsstorlekar, hårdvaru-RAID-kontroller, olika chipset och olika program. Vi planerar att tillhandahålla majoriteten av denna information under de kommande veckorna, men för dagens artikel kommer vi att koncentrera oss på förfrågningar som verkade ge resonans i de e-postmeddelanden och kommentarer vi fick.

Utöver ytterligare testning var den främsta begäran att vi skulle uppdatera vår testplattform. Tankeprocessen var att alla sanna skillnader mellan RAID 0 och prestanda för en enda enhet var maskerade på grund av att vår testplattform var både CPU och GPU begränsad. Det andra problemet är den upplevda bristen på prestanda med NVIDIA-kretsuppsättningen i RAID-drift på grund av vad som verkar vara ett konstgjort tak för ihållande överförings- och bursthastigheter. Lyckligtvis för oss, som det stod i de senaste förvaringsartiklarna, arbetade vi redan med att implementera en ny testbädd.

Vår nya testbädd är baserad på Intel QX6700 Quad Core CPU och DFI Infinity 965-S moderkort med Intel P965 och ICH8R chipset. Tillsammans med en av de snabbaste moderkort/CPU-kombinationerna som finns har vi också lagt till 2 GB PC2-9200-minne från OCZ och en vätskekyld 8800GTX från MSI. Balansen av komponenter som används är tillgänglig längre fram i artikeln. Vi fann under tester under de senaste veckorna att det här systemet borde ge tillräckligt med prestanda för att säkerställa att majoriteten av våra tester inte är CPU- eller GPU-bundna inom en snar framtid.

Våra tester idag är mycket begränsade i omfattning och ger endast resultat från våra Hitachi Deskstar 7K1000 och Western Digital WD1500 Raptor-enheter. Anledningen till detta är att vi för närvarande testar om våra andra enheter på den nya testplattformen och kommer att rulla ut vår utökade benchmark-testsvit fullt ut i den kommande 500GB+ sammanfattningen. Testresultaten idag borde dock ge en mycket bra prestandaindikering på RAID 0 utan CPU- eller GPU-begränsningar. Det var ett par överraskningar med den nya testplattformen men totalt sett kommer du att tycka att vår åsikt om RAID 0 inte förändrades så mycket.

Vår tekniska information om RAID 0 finns här. Låt oss se hur Hitachi Deskstar 7K1000-diskarna presterar i RAID 0 med en ny testplattform och ett par reviderade riktmärken.