Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hero MotoCorp höjer priserna på utvalda skotrar och motorcyklar med start 3 oktober

Ämne: Hero MotoCorp höjer priserna på utvalda skotrar och motorcyklar med start 3 oktober

Hero MotoCorp har avslöjat sina planer på att genomföra prishöjningar för vissa modeller inom sitt omfattande sortiment av tvåhjulingar, som träder i kraft den 3 oktober 2023. Det välkända märkets utbud av skotrar och motorcyklar kommer att uppleva en priseskalering på ungefär 1 procent. Den specifika storleken på denna ökning kommer att variera beroende på den specifika modellen, eftersom Hero MotoCorp citerar prisjusteringen som en del av sin rutinmässiga utvärdering av produktens konkurrenskraft och positionering, samtidigt som man beaktar inflationens inverkan.

Hjälte att höja motorcykelpriset i Indien

Detta representerar den tredje prisökningen för Hero under räkenskapsåret 2023-24. Dessförinnan hade motorcykeltillverkaren höjt priserna med högst 1,5 procent. Dessutom hade företaget genomfört prishöjningar för specifika modeller i april 2023.

Företaget har just avslöjat en prishöjning för den nyligen introducerade Karizma XMR, som börjar gälla idag. Motorcykeln har nu en högre prislapp på 7 000 Rs, och från och med den 1 oktober har företaget tillfälligt avbrutit nya bokningar för denna modell.

Hero har upplevt ett anmärkningsvärt år i Indien, präglat av flera produktlanseringar. Dessa introduktioner omfattade 4V-varianter av befintliga motorcyklar, en uppgraderad Glamour, den splitternya Karizma XMR och den första modellen som är ett resultat av dess samarbete med Harley-Davidson, X440, bland annat. X440, i synnerhet, fick betydande hyllningar på den indiska marknaden, med bokningar som överträffade milstolpen på 25 000 enheter i början av augusti.

Tillverkaren håller just nu på att testa en ny XPulse-modell. Det förväntas att denna cykel kommer att innehålla en vätskekyld motor med större slagvolym på 210 cc, som från början gjorde sin debut i Karizma.