Hemligheten med vikten för den nya PS5 har redan lösts

0 Shares

En fjäderviktig PS5

PS5 exploderade vy

Införlivandet av ny skruv det försöker helt enkelt underlätta placeringen av konsolstativet, eftersom den ursprungliga modellen kräver användning av en skruvmejsel, och faktiskt skulle ett bra handslag räcka. Av den anledningen har Sony inkluderat en ny skruv med ett större och grövre huvud så att vi enkelt kan manipulera det.

Men det riktigt intressanta kom när du höll konsolen i dina händer. Kom ihåg att vi pratar om versionen utan en Blu-ray-enhet, så originalvikten var redan lättare än versionen med en skiva. Ändå verkar det som att Sony har velat införa nya interna förändringar, och resultatet är ännu lättare.

Mindre koppar med samma prestanda

PS5 -kylfläns i lätt koppar

Hemligheten med denna nya vikt är exakt vad vi trodde, och det är vad youtubern Austin Evans har kunnat ta reda på, som inte tvekade att skaffa en PS5 modell CFI-1100B direkt från Japan för att skickas hem och rensas för att hitta hennes hemligheter.

Resultatet? En viktig förändring av den allmänna kylflänsen som är ansvarig för kylning av konsolens CPU, en förändring i kopparstycket som gör att konsolen kan gå från 3828 gram till 3,541 gram av den nya modellen.

Som du kan se på bilderna är kylflänsdesign Den har modifierats för att minska storleken på kopparplattorna och plattan som sitter på ytan av chassibasen. Det är tydligen mindre kontakt med ytan, men prestandan förblir densamma när det gäller temperatur och grafikprestanda.

Finns det någon större skillnad?

Kylflänsändringen kan få dig att tro att konsolen värmer upp lite mer, konsumerar mer eller genererar mer brus, men inget av det händer. Som Evans själv har kunnat verifiera, beter sig konsolen precis som den första modellen, så det finns inga anmärkningsvärda fördelar eller nackdelar.

Det är sant att i energiförbrukningstestet förbrukade den nya modellen 5 W mer, men det borde inte betraktas som en betydande ökning av förbrukningen, eftersom det kan vara en specifik förbrukning.

Är det värt att byta konsol?

Pris PS5

Efter att ha sett det som har sett, ska du inte oroa dig om du är rädd att bo hos en föråldrad konsol. De interna förändringarna beror troligen på en optimering i produktionen, och möjligen gör det möjligt för Sony att öka vinstmarginalen genom att minska avbrott. För resten är det fortfarande samma gamla PS5, så glöm inte att hitta fel med din nuvarande modell.

0 Shares