Hemautomation och säkerhet – Sann sinnesro

0 Shares

Det är en snabb ökning av populariteten för hemautomation, något som har pågått i ett par år och sannolikt inte kommer att sluta. Detta gör det dock ganska enkelt att förbise saker som människor faktiskt bryr sig om i sitt hem. Det finns många undersökningar som visar att människor bryr sig om en sak mycket – sinnesro. Och sinnesro innebär hemskydd.

Även om elektronisk hemsäkerhet har funnits ganska länge är det faktiskt något som inte utvecklas så snabbt, speciellt om du jämför det med andra tekniker. Ett bra exempel är att stapla upp din mobiltelefon för att uppgradera ditt hemsäkerhetssystem.

Hur ofta byter du ut din telefon?

Nästa gång du är i en grupp människor, fråga hur många av dem som har använt sin telefon i över tre år. Det kan inte förnekas att i stort sett alla i gruppen kommer att se roligt på dig. Fråga sedan dem som har ett hemskyddssystem när sista gången de uppgraderade sitt system. Chansen är stor att du får roliga åsikter igen eftersom vissa människor behåller systemen i upp till tio eller femton år. Anledningen? De håller dem säkra.

smartphone

Hemautomation gör säkerheten mycket mer användbar

Även om, som du ser, utvecklas denna bransch ganska långsamt, det finns många framsteg och förbättringar, särskilt under de senaste femton åren. Kommunikationen till ditt nav eller till övervakningscentret har till exempel gjorts mycket säkrare. Du har trådlösa sensorer som är mycket lättare att installera och ställa in, men också flytta eller byta ut och till och med felsöka. Du kan nu få ett helt inställt, förprogrammerat säkerhetssystem som en husägare kan installera mycket enkelt.

Det finns en aspekt av hemsäkerhet, dock att många människor inte ger den betydelse de behöver, och det är hemautomation. Många människor ser på det som bara “grädden på kakan”, men de misslyckas med att se att det är en kritisk del som kan göra stor skillnad när det gäller säkerhet, både ur säkerhetssynpunkt och från en bekvämhetspunkt .

hemautomation

Kärnan i hemmet ligger automatisering ett ord – integration. Det är därför du kommer att hitta många människor och företag som rekommenderar att du skaffar ett komplett system (eller gör ett själv) med produkter som antingen tillverkas av samma märke eller garanteras vara kompatibla med varandra. Detta gör att du kan integrera enheterna med varandra och skaffa dig ett komplett system som fungerar fantastiskt och du enkelt kan styra med en enda app.

Det finns en sak till när det gäller integration. För att öka användarvänligheten bör du överväga hur enheterna fungerar tillsammans. För att förstå vikten av detta, låt oss ta en titt på ett exempel. Du har en rörelsesensor på vägen som leder till din veranda. Du har också en kamera som pekar mot verandan, men den har ingen rörelsesensor. Hur trevligt skulle det vara om rörelsesensorn på vägen utlöser kameran? Så här ser bra integration ut, och det här är vad ditt mål ska vara när du skapar ditt hemsäkerhetssystem.

Saker fungerar bara

Det här är mycket väl den bästa fördelen du får med hemautomation – saker fungerar, och de gör det utan att du är där för att “hålla handen”. Detta är målet med automatisering, att ha utlösare som resulterar i åtgärder som en enhet kommer att utföra på egen hand, och inte med att du gör allt manuellt.

rörelsesensor

Du kan säga att aviseringar är en av de viktigaste sakerna här. Du har en avtryckare, det är antingen en rörelsesensor eller ett smart lås som låses upp, eller en dörr- och fönstersensor utlöses, vilket indikerar att något händer. Och som ett resultat av hela automatiseringssaken har du en varning på din telefon som säger att något händer, ber dig att kontrollera kamerorna och ge dig möjlighet att varna myndigheterna om du tycker att det är nödvändigt.

Är det värt det?

Saken med hemsäkerhetssystem som använder hemautomation är att de ibland kostar en premie över ett konventionellt system. Men när du förstår alla saker du får från ett sådant system och ser hur mycket säkrare det gör saker, ja, det är mycket värt det. Detta gäller särskilt om du bara bygger ut ditt system nu, eller om du planerar en uppgradering snart – spendera lite mer och få en som gör allt för dig. Du kommer inte ångra det.

0 Shares