Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Helium 10 vs Viral Launch – (2023) Vilket är det bästa verktyget för marknadsundersökning online

Bland mängderna av marknadsundersökningsverktyg där ute finns det olika alternativ för att öka din försäljning på Amazon.

Det finns verktyg för sökordssökning som hjälper dig att ta reda på vilka sökord som kan marknadsföra dina annonser bättre.

Du har också verktyg som gör marknadsundersökningar för att etablera din nisch förutom produktsökare som hjälper dig att hitta de olika produkterna du tävlar mot.

Det finns dock några paketerade program som följer med några av dessa och sedan finns det de som följer med alla dessa.

Att bedöma vilka som ger dig bäst valuta för pengarna och vilka som är rätt för ditt företag är en börda.

För att säkerställa det, här är en jämförelse mellan två av de mest använda säljarverktygen för Amazon, Helium 10 vs Viral Launch.

Helium 10

Helium 10 utger sig för att öka försäljningen för Amazon. Det kan ge dig insikt i andra Amazon-listor som liknar de du försöker göra och kan också spåra nyckelord som kan hjälpa dig att optimera dessa listor.

Det låter dig också hålla ett öga på konkurrenterna så att du inte blir rädd för deras strategi.

Helium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljareHelium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljare

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Helium 10 funktioner

Helium 10 låter dina listor trenda under hela året. Det fungerar på basis av SEO och sökordsspårning.

Det finns funktioner som hjälper dig att efterlikna framgången för andra Amazon-listor samt designa dina egna SEO-rankningsstrategier.

Helium 10 Black Box

Black Box är ett produktsökverktyg, enkelt och enkelt. Den bedriver forskning om vilka typer av produkter som du skulle vilja efterlikna eller replikera för att nå framgång.

Du kan hitta produkter som är baserade på vissa kriterier. Mjukvaran är ganska effektiv och kan leverera en hel del resultat som baseras på olika faktorer.

Dessa inkluderar prissättning, dimensionering, försäljningsuppskattningar (månadsvis och årligen), trender och mätvärden som garanterar framgång. I huvudsak sparar det mycket tid och pengar på att leta efter nischer att utnyttja.

Helium 10 magnet

Magnet är det främsta sökordsverktyget som Helium 10 har. Det gör att du kan hitta optimala sökord för produktlistor.

Därför behöver du inte hoppa mellan verktygen för att åstadkomma detta. Du kan maximera SEO-effektiviteten och du behöver inte arbeta med beskrivningar och listor separat.

Den anger till och med de bästa sökorden som ska användas i fronten och baksidan av beskrivningar.

Den listar de som kommer att ha störst inverkan på produktsidorna och de platser där de kommer att fungera bäst. Det är allt i ett.

Noggrannheten hos detta verktyg uppnås av mängden information som ligger framför dina fötter på grund av Helium 10. I varje scenario får du berg av rådata som hjälper dig att hitta det bästa sökordet.

Helium 10 Cerebro

Cerebro, utan tvekan uppkallad efter det ikoniska headsetet som professor Charles Xavier bar i X-Men-filmerna, hjälper dig att göra exakt vad det headsetet gjorde. Det hjälper dig att spionera på dina konkurrenter.

Detta hjälper dig att hålla reda på vad de har i rockärmen.

Nu låter den dig inte spionera på dem, men det hjälper dig att ta reda på vilka sökord de använder för att optimera sina sökningar för ett enda ASIN.

Det kommer också att visa dig vilka sökord som kommer att fungera bättre för dina egna listor. Detta inkluderar även long tail-sökord.

Helium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljareHelium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljare

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Helium 10 erbjuder ett stort utbud av sökordsverktyg som hjälper dig att driva trafik till din plattform. Dessa sökordsverktyg kan vanligtvis ge dig de bästa sökorden och infoga dem i ditt innehåll.

Du kan till och med spåra sökorden när de åldras och ersätta dem om de inte fungerar.

Nyckelordsverktygen som följer här tillgodoser olika aspekter av optimering, och de drar nytta av de miljarder datapunkter som Helium 10 samlar in i sin databas.

Helium 10 Frankenstein

Enligt Helium 10:s eget erkännande är detta den bästa Amazon Keyword-processorn på marknaden. Den har en databas med tusentals nyckelord som kan konsulteras samtidigt som den genererar de bästa för dig. Detta kan göras på några sekunder.

Frankenstein-ordbehandlaren hjälper dig också att lägga in dessa nyckelord i listor och organiserar dem i kategorier så att du kan använda olika för olika listor.

Du kan kategorisera dem efter nischer så att du kan få mest trafik till specifika listor också.

Det genererar också några generella sökord som kommer att locka trafik som kanske inte letar specifikt efter dig, men som kommer att skickas till dig ändå eftersom de letade i din allmänna riktning, så att säga.

Helium 10 klotter

Detta är ett verktyg som ökar försäljningen på nätet. Det låter dig kontrollera var de bästa sökorden kan placeras i en lista eller i en beskrivning eller i frontend eller backend på en Amazon-produktsida. Detta fungerar för listor, titlar, beskrivningar, etc.

Detta hjälper inte bara din listas rankning och din produktrankning, utan det hjälper till att optimera ditt innehåll som kan få en välbehövlig ökning av trafiken.

Helium 10 sökordsspårare

Detta är för att övervaka rankingen av olika produkter genom sökord. Du kan göra detta för specifika ASIN och du kan göra detta för flera ASIN också.

Detta gör en enorm skillnad när du vill leda trafik till din målsida.

Enligt Helium 10 är detta branschledande programvara som låter dig visualisera listoptimeringen. Amazons sökresultat kommer att fungera mer till din fördel genom att använda detta verktyg.

Helium 10 röntgen

Röntgen gör precis som du tror att den gör. Det är ett produktforskningsverktyg som är byggt för Amazon. Det ger dig en övergripande bild av marknaden och när du bläddrar genom Amazon kan du öppna verktyget på en sökresultatsida.

Detta gör att du kan validera en potentiell möjlighet som du kanske funderar på.

Det finns en hel del avgörande marknadsdata som du kan spela med i Xray inklusive historiska trender och framtida prognoser. Du kan spara mycket tid och pengar med detta och tjäna mer pengar än du annars skulle göra.

Det är som en ja eller nej-telefonsvarare som talar om för dig vilka idéer som är meriterande och vilka som inte gör det.

Helium 10 Prissättning

Helium 10 inkluderar fyra prisplaner:

De free planen är free, självklart. Det låter dig få begränsad version av alla verktyg som erbjuds av Helium 10 som inkluderar Black Box och Magnet etc.

Den andra planen, kallad Platinum-planen, kostar 97 USD i månaden och ger dig begränsad, om än större användning, av verktyg och små tillbehör som sökordsspåraren och Indexchecker.

Du kan till och med skicka 5 000 uppföljningsmeddelanden varje månad jämfört med de 100 e-postmeddelanden per månad du kan skicka i free planen.

Diamantplanen är den tredje planen och kostar $197 i månaden. Det ger dig alla huvudverktyg i obegränsad kapacitet med mer tillgång till sökordsspåraren och indexkontrollen. Den största fördelen är att du kan få fleranvändarinloggningar för tre användare.

Slutligen har de Elite-planen för $397/månad och erbjuder live expertutbildning.

Årsplanerna är naturligtvis billigare per månad än månadsplanerna. Eftersom engagemanget är längre får du rabatter. Istället för att betala 12 gånger det normala beloppet per månad, betalar du bara 10 gånger det normala beloppet för hela året.

De free planen förblir så, Platinum-planen går till $970 per år istället för $1164 och diamantplanen går till $1970 per år istället för $2364.

För Elite-planen måste du betala samma belopp som i månatlig prissättning.

Helium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljareHelium 10 - Allt-i-ett-programvaran för Amazon-säljare

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Helium 10 recensioner

Om du Googlar recensionen för Helium 10 kommer du att mötas av listor med 4- och 5-stjärniga recensioner som lyfter fram olika egenskaper som användarvänlighet och noggrannhet.

Det finns dock nästan inga negativa recensioner av produkten alls.

Vissa kanske tycker att detta är lugnande, men de rutinerade kanske inte. Och anledningen är att det inte finns verktyg som används i stor utsträckning och kommersiellt som inte har dåliga recensioner.

Att inte ha dåliga recensioner gör att det ser ut som att inte tillräckligt många har använt din produkt.

Vad detta sammantaget betyder är att Helium 10 kan ha några fantastiska funktioner, men det kanske inte har den IT-faktor som behövs för att vara det bästa Amazon-forskningsverktyget på kullen.

Andra verktyg som AMZFinder eller JungleScout eller till och med Jump Send kan ha dåliga recensioner tillsammans med många bra för att få dig att tro att de har testats av hundratusentals människor

Detta kanske inte är en anledning att helt avfärda Helium 10, men det är tillräckligt med skäl att fortsätta med försiktighet och prova free version innan du förbinder dig till en årsplan.

Viral lansering

Viral Launch är mer än en försäljningsuppskattare. Det ger dig tillgång till sökordsdatabaser, produktlistor och arkiv med historisk data, samt poäng som hjälper dig att validera dina produktidéer.

Du behöver förmodligen inte något annat verktyg om du vill ha ett komplett paket för ditt lilla företag.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Här är en sammanfattning av alla dess viktigaste funktioner och dess prisplaner samt dess recensioner.

Viral Launch är det kompletta paketet när det kommer till Amazon-säljarverktyg. Det ger dig en mängd data att leka med, genom vilken du kan hålla ett öga på de skiftande trenderna på marknaden.

Det ger dig också inblick i dina konkurrenter. Du kan också använda verktyget för att optimera listor och förbättra deras rankning i sökresultaten.

Virala lanseringsfunktioner

Följande är vad Viral Launch erbjuder.

Viral Launch Keyword Research

Viral Launch använder sökordsforskning för att hjälpa dina listor att utvecklas bättre. Nyckelord är det mest grundläggande SEO-verktyget, men de är mycket effektiva.

Du kan använda sökord för att leda trafik till dina listor. Det här verktyget hjälper dig att hitta de bästa som finns i din beskrivning, titlar, listor etc.

Det kanske inte är det bästa Amazon-sökordsverktyget, men det är ganska jävligt bra.

Viral Launch Product Discovery

Product Discover är ett enkelt produktsökningsverktyg som hjälper dig hitta vilka produkter som liknar de du vill sälja.

Verktyget ger dig data om de produkter som går bra och visar dig även historisk data om dem.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Detta hjälper dig att ta reda på vilka produkter som gick bra och vilka som misslyckades och vad du kan göra för att hjälpa dina annonser att utvecklas bättre.

Viral Launch Market Intelligence

Viral Launch marknadsför faktiskt denna funktion separat på grund av dess ryktbarhet.

Det är en försäljningsuppskattare som tar mycket data från Amazons försäljning och analyserar den för att användas för att förbättra försäljningen.

Den kan fastställa vilka produkter som kommer att prestera bäst genom att analysera trendiga produktlanseringar, konkurrerande dataanalyser etc. Den kan installeras som en Chrome-tillägg.

Virala lanseringsfunktioner

Market Intelligence använder många poäng som kan hjälpa dig att objektivt rangordna de idéer du har för marknaden.

Dessa inkluderar ett produktidépoäng på en skala från 1 till 5, uppskattade recensioner, som visar hur produkten kommer att tas emot, och Amazons bästa säljarrankning, som visar dig produkter som klättrar till toppen av sökresultaten.

Den sistnämnda visar dig också vilka produkter som är one hit wonders och vilka överlever bortom de inledande omgångarna för att bli överlevare.

Prissättning för viral lansering

En gång i månaden

  • MI-förlängning – $25/månad
  • Nybörjare – $59/månad
  • Pro – $99/månad
  • Brand Builder – $149/månad
  • Kinetisk – $199/månad

Årlig

  • MI-förlängning – $21/månad
  • Nybörjare – $50/månad
  • Pro – $83/månad
  • Brand Builder – $125/månad
  • Kinetisk – $166/månad

Som du kan se är de årliga betalningsplanerna billigare än månadspaketen. Det är vettigt att spara lite pengar genom att välja dessa.

En 14-dagars free testversion är också tillgänglig vilket inte kräver att du anger dina kreditkortsuppgifter.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Viral Launch Recensioner

Viral Launch har ett mycket gott rykte bland användare som ett gediget verktyg. Trustpilot.com visar att den har ett utmärkt betyg bland recensenter.

Det finns några klagomål, vilket är ett gott tecken för en förstagångsköpare, eftersom du kan bestämma själv om de är deal breakers eller inte.

Positiva recensioner

Majoriteten av recensionerna för Viral Launch är positiva. De nämner uppmärksamhet på detaljer från kundtjänstteamet, deras förmåga att lösa alla möjliga problem och frånvaron av aggressiv försäljningstaktik.

Andra funktioner som har fått beröm är noggrannheten och dataanalysen som ges till kunden att leka med.

Andra beröm är appens smidighet och användarvänligheten.

Negativa recensioner

Viral Launch har inte så många negativa recensioner, men de som dyker upp koncentrerade sig på dåliga upplevelser med sina kundtjänstrepresentanter och deras faktureringssystem.

Nu medan dessa kan kritas upp till individuella och isolerade incidenter, är det relevant att notera att dessa kan upprepas med dig.

Det övergripande betyget för produkten får dig dock att tro att dessa bara kan vara det, extremvärden. Det finns ett klagomål som sticker ut här, som handlar om automatiska förnyelser av paket.

Kunden nämner att prenumerationerna förnyades utan avisering. Så läs det finstilta och ta reda på vad faktureringsmetoderna är innan du köper den här produkten.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Slutlig dom – Viral Launch vs Helium 10

Vi kommer nu till slutsatsen av Viral Launch vs Helium 10 recension.

Om man tittar på funktionerna som båda verktygen erbjuder är det ganska lätt att göra ett val till förmån för Viral Launch.

Verktyget har mycket fler funktioner och är mycket mer diversifierat än Helium 10. Det erbjuder också paket till ett bättre pris och har fler verktyg för anpassning.

Men för dem som är mest angelägna om att optimera sina listor med sökord, är det mycket bättre att välja Helium 10 än för Viral Launch.

Det senare är ett mycket mer sofistikerat verktyg för större företag som skulle tjäna sina syften bättre.