Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HBO Now-appen tas bort från 2:a och 3:e generationens Apple TV

Enligt tillkännagivandet som gjordes tidigare i år tar HBO äntligen bort sin app från 2:a och 3:e generationens Apple TV. Detta innebär att användarna inte längre kommer att kunna komma åt HBO på sin gamla Apple TV-box.

Företaget har inte delat en anledning till varför det avslutar supporten, men vi tror att det är relaterat till att skära av lite tekniskt bagage eftersom HBO Max kommer att släppas i maj och bristen på modernt codec-stöd.

Läs mer: Skillnader mellan HBO Max, HBO Go och HBO Now Streaming Services

Kommer denna åtgärd att påverka andra streamingtjänster?

Tydligen ja, inför lanseringen av HBO Max allt-i-ett-streamingplattform kommer vi att se HBO Go tas bort också.

Till en början lanserades HBO Now som en exklusiv partner med Apple, men avtalet levde inte länge eftersom företaget snart insåg att Apples TV-plattform inte är så stor marknadsandel.

Läs mer: Hur åtgärdar jag problemet med HBO Go eller HBO som nu inte fungerar?

Är det här rätt?

Tredje generationens Apple TV är en 8 år gammal enhet så när det gäller uppgraderingscykel och ny teknik är det rättvist att överge de äldre generationerna. Sedan 2012 när enheten släpptes har mycket förändrats, men på grund av dess pris har den varit trendig, men nu när HBO slutar stödja kommer användare av Apple TV 2:a och 3:e generationens användare att behöva leta efter alternativ.

Läs mer: Så här tvingar du bort appar och multitask på Apple TV

Vilka alternativ har gamla Apple TV-användare?

Med tanke på att borttagningen av Apple TV mest påverkar användare som använde 2:a generationens Apple TV. Det enda alternativet de har kvar är att köpa en ny streamingenhet. De kan antingen köpa en ny Apple TV eller investera i Amazon Fire Stick för att använda HBO-appen.

Användare som har Apple TV 3:e generationen kan dock säga upp direktprenumerationen på HBO och registrera sig via Apple TV-kanalen. När de gör det kommer de att kunna komma åt HBO via en TV-app.

De kan registrera sig och betala $14,99 per månad för att se HBO på Apple TV-kanaler med sitt Apple-ID. Vidare kan de dela prenumerationen med upp till 6 medlemmar via familjedelning.

Läs mer: 6 vanligaste Apple TV-problemen tillsammans med deras snabba lösningar

Finns det några alternativ till Apple TV?

Användare som letar efter en alternativ kan prova att använda Amazons Fire TV-stick eller Rokus lägre enhet.

Eftersom Apple TV 2:a och 3:e generationen är ganska gamla, kommer HBO inte att vara det enda företaget som avslutar supporten. Därför, om du använder någon av dessa äldre enheter, var redo att få samma nyheter från andra tjänsteleverantörer. För att rädda dig från allt detta kan du antingen skaffa en ny Apple TV-box eller byta till andra alternativ.

Tror du att detta är rätt sätt att tvinga användare att köpa nya enheter? Vad är dina tankar? Dela dem gärna i kommentarsfältet.

Läs mer:

Apple TV 4K: 10 tips och tricks du måste känna till

Vad du ska se på HBO Max: Bästa HBO Max TV-program ikapp

15 bästa spelen för Apple Tv 2020

HBO Max: Allt du behöver veta om denna nya streamingtjänst