HBO förbereder ytterligare tre prequeller om Game of Thrones

0 Shares

Drakens hus är bara början

Att säga adjö till Game of Thrones var tufft. TV-fenomenet lämnade oss alla föräldralösa i den otroliga världen som George RR Martin skapad med sina böcker och även om slutet inte var för allas smak – som ger debatt idag -, saknar i allmänhet alla fiktionfans att fortsätta se på den lilla skärmen berättelserna om Starks, Lannisters eller av Daenerys Targaryen.

HBO känner det väl, det är därför det inte tvekade att starta nya projekt för att hålla Game of Thrones-lågan vid liv. Bland de uppkomna idéerna (flera piloter filmades till och med) överlevde bara La Casa del Dragón (Drakens hus), vilket bekräftades av innehållstjänsten som dess nästa stora serie i boken Fire Blood, där den berättar historien av Targaryen före händelserna som vi alla såg i superproduktionen av showrunners David Benioff och DB Weiss.

Targaryen Brothers - Varys och Daenerys

Nu lär vi oss dock att trots dessa utkast var dörren öppen för att fortsätta utforska andra möjligheter och faktiskt talas det om att det finns tre nya titlar bekräftade att de också kommer att erbjuda oss en annan vision (och före Game of Thrones) av Westeros värld.

Tre nya serier för HBO

Det välkända mediet Hollywood Reporter har varit ansvarig för att sprida nyheterna. Enligt dess källor finns det tillräckligt med solvens, det finns tre bekräftade prequel-projekt: 9 resor, 10 000 fartyg och en tredje utan titel ännu definierad.

När det gäller den första serien skulle den följa äventyren från Lord Corlys Velaryon, känd som Sea Serpent, chef för House Velaryon. Karaktären kommer också att visas i The House of the Dragon där han kommer att spelas av Steve Toussaint, så det kan förväntas att samma skådespelare skulle vara huvudpersonen i 9 Voyages – denna titel är naturligtvis provisorisk och behöver inte vara definitivt. Bruno Heller, manusförfattare från Rom, skulle vara ansvarig.

Pedro Pascal - Dorne

När det gäller 10 000 fartyg skulle historiens centrum kretsa kring prinsessa nymeria, en vördad förfader till House Martell som grundade kungariket Dorne. Dess betydelse är sådan att även Aryas direwolf kallas det, kom ihåg). Det skulle lokaliseras cirka 1000 år före händelserna i Game of Thrones, så att det skulle vara serien med den “äldsta” plot av alla projekt som hittills tagits upp.

När det gäller det tredje projektet skulle det vara mer fokuserat på en plats än på en specifik karaktär: det fattigaste området Desembarco del Rey, El Lecho de Pulgas (Loppbotten på engelska). Karaktärer som Davos Seaworth och Gendry Baratheon föddes i dess smala gator, så tanken skulle vara att utforska den miljön mer än en huvudperson.

Vad tycker du om förslagen? Vilken är mer attraktiv för dig?

0 Shares