HAVIT KB395L RGB Mechanical Keyboard Review: Underbar mekanisk minimalism

0 Shares

HAVIT är en tillverkare av PC-kringutrustning med ursprung i Kina. Även om varumärket kanske inte är särskilt känt i Nordamerika och Europa grundades HAVIT redan 1998, vilket gjorde dem till en av de mest erfarna tillverkarna på marknaden för kringutrustning. Erfaren som de är försöker företagets designers och ingenjörer ta med sig innovativa och unika produkter på marknaden snarare än att kopiera etablerade mönster och hoppas kunna konkurrera när det gäller tillgänglighet och pris.

Bland annat designar och producerar HAVIT mekaniska tangentbord. När företaget kontaktade oss för att erbjuda oss prover, fick designen av ett särskilt mekaniskt tangentbord vår uppmärksamhet. Det tangentbordet var KB395L, ett extra tunt mekaniskt tangentbord med lågprofilbrytare. Detta är inte det första mekaniska tangentbordet med låg profil som vi har granskat, inte ens det första som använder lågprofilomkopplare från Kailh, men Kailhs nyaste omkopplare är ännu kortare och, förmodligen, bekvämare än någon för närvarande tillgänglig design.

Förpackning och bunt

Förpackningen på KB395L är minimalistisk, med en svart kartong delvis täckt av ett yttre vitt omslag. Det vita omslaget visar de grundläggande funktionerna på tangentbordet och har en bild av det tryckt på det. Trots sin storlek bör förpackningen ge gott om fraktskydd till det lätta tangentbordet. Inuti lådan hittade vi inget anmärkningsvärt buntat vid sidan av tangentbordet – inte ens en avtryckare.

HAVIT KB395L RGB mekaniskt tangentbord

Även med sin mycket låga höjd kan en erfaren användare lätt berätta att HAVIT KB395L är ett mekaniskt tangentbord. Det är en mycket minimalistisk design, med släta ytor och rena, rundade kanter. Endast en polerad kromkant längs tangentbordets kant sticker ut något. Dimensionerna på KB395L har reducerats till det minsta möjliga utan att ändra layouten, med ram på tangentbordet som slutar nästan precis efter de yttersta knapparna. USB-kabeln är avtagbar och ansluts till en gemensam mikro-USB-kontakt på tangentbordets högra sida.

Vi fick den amerikanska layoutversionen av KB395L. Det är ett standardtangentbord på 104 tangenter som helt följer ANSI-layouten. Den nedre raden på tangentbordet har en 6,25 × mellanslag och sju 1,25 × nedre radknapparna. Den enda skillnaden här är att HAVIT ersatte den högra Win-tangenten med en Fn-tangent som används för att komma åt tangentbordets avancerade funktioner. HAVIT marknadsför också KB390L, en tidlös version av KB395L för dem som vill spara ännu mer utrymme.

Tangentluckorna är gjorda av ABS-plast och har normalt stora tecken tryckta på dem. Både det primära och det sekundära tecknet skrivs ut högst upp på varje tangentknapp, så att båda tecknen kan visas när LED-belysningen är på. Sekundära karaktärer är placerade på ett speciellt sätt, som om de är överskrifter av primärkaraktären, vilket kan vara förvirrande för några få personer.

Det finns inga extra nycklar på HAVIT KB395L. De få avancerade funktioner som tangentbordet har som standard är tillgängliga via tangenttryckningskombinationer med hjälp av Fn-tangenten. I praktiken är det begränsat till bara bakgrundsbelysningskontroll, eftersom nästan alla kombinationer involverar växling mellan olika bakgrundsbelysningseffekter och justering av deras uppspelningshastighet, färg eller antal bakgrundsbelysta knappar. Den enda tangenttryckningskombinationen som gör något annorlunda är Fn + Print Screen, som inaktiverar Win-tangenten (marknadsförs också som “spelläge”). Det finns inga kombinationer av tangenttryckningar för multimediafunktioner, volymkontroll eller något annat för den delen.

HAVIT KB395L har två bakben som med en enda fast inställning. Lutningen är rimlig och greppet på halkskyddet i gummi är mycket bra, särskilt med tanke på tangentbordets mycket låga vikt.

0 Shares