HarmonyOS: Första tester visar bättre prestanda än EMUI

0 Shares

HarmonyOS: Första testerna

Det är utan tvekan en av händelserna under 2021, ankomsten av HarmonyOS , Huaweis nya operativsystem för märkets mobiltelefoner. Sanktionerna har tvingat det kinesiska företaget att söka detta alternativ. Och de som har provat det hittills i Kina verkar vara ganska nöjda med resultatet.

Det finns många tvivel kring Huaweis nya operativsystem, särskilt eftersom vi fick reda på att det fortfarande är en Android som modifierats av det kinesiska företaget för att lägga till sitt HMS. Men det verkar som att kineserna har arbetat djupare in i systemet för att leverera bättre funktioner.

Prestandatester jämfört med EMUI

I Kina testar de redan den andra preliminära versionen av operativsystemet, vilket leder till att vissa användare jämför prestandan för vissa telefoner med den nya versionen med avseende på EMUI på Android. Och det verkar som att förändringarna är betydande på alla nivåer. Det är åtminstone vad en bloggare från det kinesiska sociala nätverket Weibo har försäkrat, som har testat prestandan hos en Huawei Mate X2, det kinesiska företagets hopfällbara telefon. Detta har jämfört telefonens prestanda med HarmonyOS 2.0 mot samma modell med EMUI 11 .

HarmonyOS

I detta test har han jämfört prestanda för två spel på båda systemen , som “Honor Kings” och “Peace Elite” som har utförts med högsta möjliga detaljnivå och i HDR-kantutjämningsläge. Enligt denna publikation är skillnaden i prestanda är anmärkningsvärd mellan båda versionerna, och inte bara det, utan också energiförbrukningen har varit lägre i fallet med modellen med HarmonyOS.

HarmonyOS

Den har också jämfört prestandan med en Huawei Mate 40 Pro med EMUI 11 och det verkar som om systemets smidighet och öppnandet av appar erbjuder samma prestanda, det finns inga betydande förändringar. Så det verkar som att denna förbättring kunde märkas mer i andra mer specifika aspekter som att köra spel och andra mer krävande uppgifter. Det är dock logiskt att tro att om apparna som HarmonyOS kör är desamma som Android, och inte är specifikt designade för HarmonyOS, även om det också är baserat på Google-systemet, så kommer prestandan att bli liknande.

300 miljoner enheter 2021 med HarmonyOS

Huaweis planer för 2021 händer eftersom mer än 300 miljoner enheter avslutar året med detta operativsystem installerat.

harmonyOS

Låt oss komma ihåg att det inte kommer att vara ett exklusivt system för smartphones, men vi kommer också att hitta det på bärbara datorer, tv-apparater, surfplattor och på Internet of Things-enheter. Eftersom huvudmålet för Huawei är att dessa enheter kan kommunicera med varandra.

0 Shares