Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hårdvara VPN vs Mjukvara VPN

VPN maskerar din IP-adress (internetprotokoll) så att dina onlineaktioner är praktiskt taget spårbara. – Norton

Det skapar en krypterad tunnel för dina data, skyddar din online-identitet genom att dölja din IP-adress. – NordVPN

VPN är en integritetsservice online som gör det möjligt för dig att skapa en säker och privat anslutning till ett annat nätverk utan att din integritet äventyras. – TechCommuters

Du kan kontrollera den här länken här för att lära dig mer om VPN och dess fördelar. Vi har också täckt en detaljerad lista över de bästa VPN-programvarorna för 2021. Du kan kontrollera den här.

När det gäller kärnfrågan, vad är skillnaden mellan hårdvaru VPN och programvara VPN, här är mer om det:

Vad är VPN-programvara?

En programvara VPN är en mjukvara som du kan ladda ner på din enhet för att njuta av olika virtuella privata nätverksfunktioner. En mjukvaru-VPN hjälper dig att ansluta din enhet till en VPN-server som är värd på plats eller till en tredjepartsanläggning.

Du kan använda den för att upprätta en krypterad och säker anslutning mellan din enhet och VPN-servern. Programvarans VPN: s kryptering och protokoll hjälper till att skydda din enhet. Det hjälper dig också att dölja din IP-adress från allmänheten. Således förblir dina onlineaktiviteter inte bara dolda, men det säkerställer också säkerhet från hackare och spionförsök.

Vad är maskinvaru VPN?

Som namnet antyder är en VPN-maskinvara en dedikerad utrustning som är utformad för att ge din enhet olika VPN-funktioner. Du kan hitta routrar som erbjuder inbyggda VPN-funktioner för att skydda ditt nätverk eller dedikerade CPU som levereras med hårdvaru-VPN som krypterar och dekrypterar data som passerar dem. Således minskar belastningen på den enhet som den skyddar. Den är också utrustad med en säker SSL-anslutning och brandväggsfunktioner för att ge fullständig integritet och säkerhet.

Hårdvara VPN vs programvara VPN: Vilken ska du använda?

säkerhet

Kryptering är en viktig funktion i alla VPN-tjänster. Här går hårdvara och mjukvara VPN från hals till hals. Båda är utformade för att ge sekretess med mycket säker kryptering, till exempel AES-256 utöver industristandardprotokoll som IKEv2 och OpenVPN.

Säkerheten på ett VPN-program kan dock äventyras beroende på användarens beteende. Om du tenderar att klicka på slumpmässiga osäkra länkar eller inte har en pålitlig antiprogramvara installerad på din enhet, kommer du förmodligen att möta säkerhetshot online trots att du använder en VPN-programvara.

Det bästa med VPN-maskinvara är att denna utrustning fungerar i en strikt kontrollerad miljö. Det minskar hoten online som kommer till ditt nätverk genom att minska risken för säkerhetsintrång. Hårdvara VPN rekommenderas om säkerhet är högt prioriterad för dig.

Hastighet

Med en dedikerad CPU utrustad med hårdvaru-VPN kan du förvänta dig bättre hastighet på den. Hastigheten för mjukvaran CPN beror mycket på klientens app för kryptering av överföringen på användarsidan. Om din enhet kör flera CPU-intensiva appar och den saknar en kraftfull processor, kommer du förmodligen att få en lägre hastighet på VPN-programvaran.

Kosta

Med maskinvaru-VPN måste du installera en komplett uppsättning hårdvaruenheter. Det är alltså inte ekonomiskt för budgetanvändare. Under tiden kostar VPN-programvara bara en bråkdel av den totala kostnaden som du skulle ha betalat för VPN-maskinvara.

Skalbarhet

Skalbarhet är enklare med mjukvaru-VPN eftersom du bara behöver prenumerera på en ytterligare användarlicens. Med VPN-maskinvara måste du köpa ytterligare utrustning när ditt team växer.

Slutsats

Förutom dessa skillnader är användarvänlighet en annan faktor som kan hjälpa till att avgöra vilken VPN-typ du ska välja. Att installera programvara VPN är mycket bekvämt jämfört med VPN-maskinvara. Beroende på dina behov kan du välja ett av dessa alternativ. Glöm inte att dela din erfarenhet i kommentarerna nedan.