Har du lagt märke till designskillnaden mellan Redmi Note 4 i Indien och i …

0 Shares

Mitt i höga förväntningar lanserade Xiaomi nyligen sin nya telefon i Redmi-serien, Redmi Note 4. Sedan luren först introducerades i Kina för cirka 5 månader sedan, hade vi med rätta förväntat oss att den indiska varianten skulle komma med några extra förmåner. Men nu när vi noggrant har undersökt den nya Redmi Note i vårt eget utrymme är vi inte helt nöjda med de val som Xiaomi har gjort framåt från blockbusteren Redmi Note 3. En av de stora Redmi Note 4 -kipppunkterna är dess design.

Designen av ‘metallunibody’ med två ‘symmetriska’ cirklar-en kamerasensor följt av en fingeravtrycksläsare-och två färgmatchade plastlock på toppen och botten är uppriktigt växande mögel.

Läs också: Xiaomi Redmi Note 4 recension

Xiaomi Redmi Note 4 recension med bästa pris i Indien, billigaste online köplänk (11)

Även vid lanseringen av Redmi Note 3 gillade vi vad andra samtida spelare gjorde lite bättre. De då trendiga fasade kanterna på Le 1s, den borstade metalltrycken på Honor 5X och till och med stereohögtalarimplementeringen på Lenovo K4 Note (en annars tjock telefon) kändes bättre då.

Redmi Note 4 jämförelseRedmi Note 3 mot Redmi Note 4 (Kina) mot Redmi Note 4 (Indien); Bildkredit: 24 × 7 Techie

Men Redmi Note 3 fortsatte att bli en flyktssuccé och andra budgettelefoner slutade använda samma design – om och om igen. Under hela 2016 har vi upprepade gånger utstå mer än en handfull telefoner som har samma formella design, och från och med nu känns det avskyvärt. Lenovos sockerbeläggning som en design “inspirerad av Alton Barnes konstverk” innebar inte heller squat.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi hade naturligtvis höga förväntningar från den nuvarande Redmi -lanseringscykeln. Speciellt eftersom Xiaomi använder en nyare högkvalitativ process för Redmi Note 4 och Redmi Note Pro i Kina, en som ger den bättre kontroll över telefonens struktur och finish. Dessa “helt metall” -telefoner går igenom 30 olika processer och är huggen i en enda bit aluminium. Dessa små designdetaljer kanske inte verkar vara så mycket på papper, men de går långt för att förbättra utseendet och känslan på handenheten när du möter den personligen.

Redmi_Note_4Not 4 Kina-variant med helmetallkropp och diamantslipade kanter

Så vi var inte riktigt nöjda med att Xiaomi använde den gamla processen för den indiska varianten av Redmi Note 4, den som är tillräckligt regressiv för att fortfarande använda oförskämd plastpåverkan på baksidan. De diamantslipade kanterna som pryder den kinesiska metallen i metall saknas också (och det spelar ingen roll).

Men våra sura känslor förbättrades lätt när vi först undersökte vår Redmi Note 4 -granskningsenhet. Det beror på att, trots nedskärningarna, känns nya Note 4 fortfarande mycket bättre än sin föregångare.

Xiaomi Redmi Note 4 recension med bästa pris i Indien, billigaste online köplänk (9)

Ja, den indiska Redmi Note 4 -designen är inte på något sätt banbrytande och är inte i nivå med den kinesiska varianten (som säljs för nästan samma pris). Det faller i samma spår där tillverkare försöker infoga designetiketter snarare än att faktiskt ge två tips om att göra en unik och uppfriskande produkt. Men samtidigt finns det några subtila ändringar som gör not 4 påfallande annorlunda än sin föregångare.

2.5D -glaset på framsidan, en plattare kropp som också är ett hår smalare, ett baksida som elegant avsmalnar och viks för att bilda platta sidokanter och smalare ramar på framsidan är förändringar som ger den en distinkt känsla. Det kommer inte att ställa in några designriktmärken, men mot bakgrund av de andra befintliga alternativen skulle det kanske vara orättvist att klaga.

Samtidigt kommer Note 4 att kännas trist efter de första veckorna och design är den del där Xiaomi inte gick den extra milen. Det finns verkligen ett stort utrymme för förbättringar här. Du kan avfärda argumentet genom att säga att användare ändå kommer att slå ett fall på det, och kanske du har rätt, men då skulle det vara sant för alla telefoner. Varför bry sig då om estetik överhuvudtaget?

Självklart har Xiaomys marknadsandel skjutit i höjden och varumärket har genom åren stärkt sitt starka grepp om online budget telefonsegment. Och Redmi Note 4 kan mycket väl visa sig vara en imponerande telefon “för priset” (vår recension pågår), men vår förbittring härrör från att vi hade förväntat oss mer.

0 Shares