Här är varför Barcelona Startup Ecosystem blomstrar

0 Shares

Föreställ dig en stor startstad. San Francisco, New York, Seattle eller Las Vegas kan komma att tänka på. Men kasta ett bredare nät och börja titta på framtiden, så hittar du en ny typ av stad, en global destination som tar energi när sitt nätverk av entreprenörer, grundare och investerare kommer närmare en kritisk massa.

Reykjavik, Island är ett sådant hälsosamt ekosystem, som vi har rapporterat tidigare. Men det är dags att utforska en som du kanske inte är lika bekant med: Barcelona, ​​Spanien.

Barcelona Startup Ecosystem

Startup Genome har rapporten om styrkorna i Barcelonas startekosystem och sammanfattar stadens infrastruktur på ett lämpligt sätt.

“Barcelona är hem för 1 000 tekniska nystartade företag”, konstaterar rapporten.

”Staden har ett ekosystemvärde på 6,4 miljarder dollar – på detta mått på startvärderingar och utgångar är Barcelonas ekosystem 56 procent större än den globala medianen. Venture-utgångar – börsintroduktioner och förvärv – har ökat 4 gånger de senaste fyra åren, från fem till 21 utgångar per år från 2012 till 2016. Dessutom har Barcelona sedan 2013 producerat i genomsnitt en $ 100 + miljoner dollar exit per år. De två senaste är Social Point, ett spelbolag (förvärvat för 270 miljoner dollar) och Privalia, ett online-modeuttag (förvärvat för 560 miljoner dollar). ”

Bara de 21 utgångarna 2016 är imponerande när de mäts upp till USA: s minskande antal börsintroduktioner. Men tre olika delar av Barcelonas startekosystem visar att det är värt, enligt rapporten.

Startläckage

Genom Startup Genome’s räkenskaper har bara 3 procent av nystartade företag i staden lämnat olika ekosystem. Det är lågt, och det indikerar att Barcelona har betesmarker som är tillräckligt gröna för att locka rätt publik.

Global anslutning

Även om rapporten inte listar nummer citeras Barcelonas “högre genomsnittliga antal anslutningar till andra ekosystem”, en “viktig faktor för framtida ekosystemprestanda.”

Startupplevelse

En tredjedel av Barcelonas grundare har två års erfarenhet eller mer, ett antal cirka 25 procent högre än jämförbara ekosystem. Den upplevelsen är en X-faktor som förståeligt leder till ett hälsosamt, lyckligt ekosystem. Barcelona förvandlas snabbt till en enorm startstad om den inte redan är en.

Läs mer om start-ekosystem runt om i världen här på TechCo

0 Shares