Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Här är när du ska förvänta dig iOS 11.1 släppdatum

Apples iOS 11.4.1-uppdatering kommer med 15 korrigeringar för potentiella säkerhetsproblem. Om du värdesätter din säkerhet bör du tänka på att installera den idag.

iOS 11.4.1 levereras också med ett USB-begränsat läge som inaktiverar blixtporten på din iPhone eller iPad om en enhet inte har låsts upp eller är ansluten till en dator med ett lösenord inom en viss tid.

Den nya inställningen finns i Inställningar> Face ID / Touch ID och lösenord. Där ser du en ny växling för USB-tillbehör. Det är avstängt som standard.

Detta ger ett extra skydd och förhindrar användning av sprickverktyg som GrayKey.

Om du hoppade över iOS 11.4 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med mer än 30 korrigeringar som syftar till att förbättra enhetens säkerhet. Detta gör det till en viktig nedladdning för de flesta iPhone- och iPad-användare.

Om du saknade någon av Apples tidigare iOS-uppdateringar kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med mycket mer.

Om du hoppade över iOS 11.3.1 kommer din version av iOS 11.4.1 med iOS 11.3.1: s fyra säkerhetsuppdateringar.

Om du hoppade över iOS 11.3 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering med 27 ytterligare korrigeringar för potentiella exploateringar. De av er som dröjer kvar på iOS 11.2.6 skulle vara klokt att göra flytten snarare än senare.

Om du saknade iOS 11.3 innehåller din iOS 11.4.1-uppdatering också en ny sekretessfunktion. När en Apple-funktion vill använda din personliga information visas en ikon med en länk för att få detaljerad information om hur dina data kommer att användas och skyddas.

Om du kör iOS 11.2.5 eller äldre är du för närvarande utsatt för ett problem som låter människor skicka en viss karaktär som kraschar en iOS-driven enhet och blockerar åtkomst till appen Meddelanden. Det kan också blockera appar som Facebook Messenger, Gmail, Outlook och WhatsApp.

IOS 11.2.6-uppdateringens huvudsyfte var att korrigera problemet. Om du hoppade över iOS 11.2.6 får du dessa förbättringar med iOS 11.4.1.

Om du hoppade över iOS 11.2.5 får du ytterligare 10 säkerhetsuppdateringar inklusive en för den skadliga chaiOS-länkutnyttjandet.

Om du kör iOS 11.2.2 eller senare och får en viss GitHub-länk via din Messages-app kan din iPhone eller iPad låsa upp eller återuppta. Appen Meddelanden blir också oanvändbar.

Om du använder iOS 11.2.1 innehåller din iOS 11.4.1-uppdatering säkerhetsförbättringar av Safari och WebKit för att mildra effekterna av Spectre.

Apples iOS 11.2-uppdatering fixade flera problem, men det medförde också egna problem inklusive en potentiellt otäck nolldagars iOS HomeKit-sårbarhet.

Sårbarheten, upptäckt av Tian Zhang, möjliggjorde obehörig kontroll av HomeKit-tillbehör inklusive garageportöppnare och smarta lås.

Apple rullade snabbt ut en fix på serversidan, men företaget återställde full funktionalitet med lanseringen av iOS 11.2.1. Om du hoppade över iOS 11.2.1 och använder HomeKit bör du ladda ner iOS 11.4.1 just nu.

Om du hoppade över iOS 11.2 får du några fler korrigeringar med din iOS 11.4.1-uppdatering. Apples iOS 11.2-uppdatering levererade 11 korrigeringar inklusive en för Mail och en för Wi-Fi.

Uppdateringarna av iOS 11.2 och iOS 11.2.1 lappade också upp ett utbrett säkerhetsproblem som heter “Meltdown”. Apple säger att dess analys antyder att den “har mest potential att utnyttjas.”

Meltdown påverkar alla iOS 11-enheter, så vi rekommenderar starkt att du laddar ner iOS 11.4.1 om du hoppade över iOS 11.2.

Om du hoppade över iOS 11.1.2, iOS 11.1.1 och iOS 11.1 får du ytterligare korrigeringar med din iOS 11.4.1-uppdatering.

IOS 11.1-uppdateringen levererade åtta säkerhetsuppdateringar inklusive en korrigering för en allvarlig Wi-Fi-sårbarhet som heter KRACK eller Key Reinstallation Attack. KRACK är ett utnyttjande som riktar sig till det gemensamma WPA2-krypteringsprotokollet.

Om du just nu vill flytta från iOS 10 (eller vad du än använder) till iOS 11 kommer din iOS 11.4.1-uppdatering att komma med ännu fler säkerhetsrelaterade funktioner.

Apples första iOS 11-uppdatering levererade flera korrigeringar för potentiella exploateringar. iOS 11 kommer också med nya säkerhetsfunktioner som syftar till att skydda dina data.

I iOS 11 kan du inte skapa förtroende med en dator som bara använder fingeravtryck. Du måste också ange ett fullständigt lösenord för att få det förtroendet.

Om du vill skydda data som du lagrar på din iPhone, iPad eller iPod touch bör du gå över till den senaste versionen av iOS. Detta är särskilt viktigt för de av er som kör äldre versioner av iOS.