Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Här är hur lång tid iOS 15 Beta tar

iOS 15 beta kräver en stor nedladdning och det kan ta lång tid att installera programvaran på din iPhone.

Apples iOS 15 beta är tillgänglig just nu om du är registrerad i företagets utvecklarprogram eller Apples free Beta-programvara.

iOS 15 beta är fullspäckad med ändringar som gör en nedladdning extremt frestande. Om du bestämmer dig för att installera iOS 15 beta på din enhet, var beredd på att lägga ner tid på att ladda ner, installera och testa programvaran för problem.

Om du inte har registrerat dig för utvecklarprogrammet eller betaprogrammet ännu, måste du lägga lite tid på det också.

iOS 15 beta kräver en stor nedladdning för alla kompatibla iPhone-modeller. Det är en 2GB+ fil vilket betyder att det kan ta ett tag att ladda ner till din iPhone.

Vi kan inte berätta exakt hur lång tid installationsprocessen för iOS 15 beta kommer att ta eftersom körsträcka varierar från person till person och enhet till enhet. Tidpunkten beror också på din förtrogenhet med betaprocessen och din nuvarande version av iOS.

Med detta sagt kan vi hjälpa dig att uppskatta hur mycket tid du behöver lägga ner på att ladda ner och installera iOS 15 beta på din iPhone.

Om du har förberett dig kanske du kan slutföra installationen på 30 minuter eller mindre. Om du börjar från början kan det ta en timme eller mer.

Uppgift Tid
Synkronisera (valfritt) 5-45 minuter
Säkerhetskopiering och överföring (valfritt) 1-30 minuter
iOS 15 Beta nedladdning 8 minuter till 1 timme
iOS 15 Beta Installation 10 minuter till 20 minuter
Total uppdateringstid för iOS 15 Beta 20 minuter till 1 timme+

Förinstallation

Om du har tagit beslutet att installera iOS 15 beta på din iPhone, vill du lägga lite tid på att förbereda dig själv och din enhet för installationen.

Om du har installerat iOS beta-programvara tidigare, kommer detta förmodligen inte att ta massor av tid. Om det här är första gången du använder iOS betaprogramvara, vill du ta dig tid.

Vi har sammanställt en förinstallationsguide som tar dig igenom de steg vi normalt tar innan vi installerar iOS betaprogramvara på våra iPhones.

Du vill säkerhetskopiera all din data innan du flyttar din telefon till betaversionen. Dataförlustproblem är sällsynta, men det är bättre att vara säker än ledsen.

Du kommer också att vilja gräva i feedback från iOS 15 beta-testare, hitta korrigeringar för potentiella problem och bekanta dig med nedgraderingsprocessen.

En del av er kommer att få det här gjort på 30 minuter eller så. Andra kommer att behöva en timme eller mer. Sammanfattningsvis, börja inte installationen förrän du är redo.

iOS 15 Beta nedladdning

Om du flyttar din iPhone från den senaste versionen av iOS 14 till iOS 15 beta, kommer din nedladdning vara flera gigabyte. I vissa fall kan det vara över 6 GB.

Om du kör den senaste versionen av iOS 14 och du har en höghastighets-Wi-Fi-anslutning på jobbet eller hemma, kan nedladdningen ta bara några minuter.

Det tog oss lite över åtta minuter att ladda ner iOS 15 beta till en iPhone 7.

iOS 15 Beta Installation

Du bör kunna få igång iOS 15 på din enhet på cirka 10-15 minuter. Det tog cirka 10 minuter att installera betaversionen på en iPhone 7.

Om det här är första gången du installerar iOS betaprogramvara kan det ta längre tid. Det är värt att notera att den offentliga iOS 15-betan är lite lättare att installera.

När du går med i betaprogrammet kan du hitta iOS 15 beta-firmware som väntar på dig i avsnittet “Programuppdatering” i appen Inställningar.

När du har laddat ner den vill du trycka på installera och den börjar automatiskt installeras på din iPhone, förutsatt att du har rensat ut tillräckligt med utrymme för installationen.

Din enhet kan starta om en eller två gånger under installationsprocessen. Detta är helt normalt och bör inte ha någon inverkan på din installation eller betans prestanda.

För mer om iOS-betainstallationen, ta en titt på vår genomgång.

Efter installation

När du har fått igång iOS 15 beta på din iPhone kan du behöva lägga lite tid på att logga in på dina appar och tjänster igen.

Du vill också kontrollera alla dina viktiga filer och se till att allt är där det ska vara. Vi rekommenderar också att du använder dina kärnapplikationer för att säkerställa att de fungerar korrekt.

Appar, särskilt tredjepartsapplikationer, fungerar ibland dåligt på iOS betaprogramvara så du vill se till att dina viktigaste tjänster är stabila. Om de inte är det kan du behöva nedgradera tillbaka till iOS 14.

Du vill också hålla ett öga på enhetens prestanda. Batteritid och anslutning (Wi-Fi, Bluetooth, etc) fungerar ibland på betaprogramvara.

4 skäl till att inte installera iOS 15 Beta & 11 anledningar till att du borde

Installera för att förbättra Apple Improve iOS 15

Installera för att förbättra Apple Improve iOS 15

Att prova nya funktioner innan de släpps officiellt är spännande, men det är bara en del av det. Att använda iOS 15 beta kommer också att hjälpa Apple att squash problem innan de når miljontals iPhone-användare runt om i världen.

Din feedback om iOS 15-betans prestanda kan hjälpa företaget att upptäcka en otäck bugg eller ett fel inför den slutliga utgåvan senare i år.

Om du är trött på att ta itu med problem eller trött på att höra vänner och familj klaga på problem, tänk på att ge iOS 15 beta ett försök.

Om du bestämmer dig för att ladda ner iOS 15 beta och hittar ett problem ombord, se till att du rapporterar det till Apple. På så sätt kan ingenjörer komma igång med en permanent fix.